Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine katero velja

katero velja

Pozdravljeni

Pred letom smo kupili stanovanjsko hišo. Iz izpisa iz zemljiške knjige ter iz podatkov, objavljenih na spletni strani je vidna površina hiše takšne kakršna je. Na občini pa pritiskajo na nas, da je prizidek še neprijavljen in da gre za črno gradnjo. Prvi lastniki hiše so žal pokojni, vendar sem prepričana, da si črne gradnje ne bi privoščikli. Zemljiška knjiga za moje pojme pomeni neke vrste sodni register nepremičnin in je po mojem mnenju mirodajna. Ne vem komu naj verjamem – izpisu na zemljiški knjigi ali občini.

Ima kdo izkušnje s čim takim? Prosim za pomoč. Najlepša hvala

V z.k. izpisku lahko vidite le številko parcele in nobenih drugih podatkov o nepremičnini (v mislih imam list A). Včasih je bila na z.k. izpisku navedena še vrsta rabe in velikost parcele. Velikost parcele pa pomeni velikost zemljišča na kateri stoji stavba, ne pa velikost same stavbe. Kaj več je razvidno iz podatkov GURS-na geografskem prikazu (mapna kopija). Da ne gre za črno gradnjo pa boste najbrž morali dokazovati z gradbenim dovoljenjem (razen, če je bil prizidek zgrajen pred l. 1967).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close