Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katero temno čokolado za darilo?

Katero temno čokolado za darilo?

Mi lahko priporočate kakšno super temno čokolado in pa kje jo lahko kupim (mb)? Rada bi se namreč vsaj simbolično zahvalila enemu človeku, za katerega vem, da obožuje temno čokolado, jaz pa od temnih poznam samo hoferjevo za kuhanje :))) Vem pa, da obstajajo tudi malce bolj “fine” variante. Torej kje in kaj? Hvala 🙂

Meni je dobra črna Gorenjka v kartonasti škatli – Mistica. Z Lintom pa skorej sigurno ne moreš usekat mimo.

Kaj pa če kupiš celo serijo temne čokolade od Gorenjke? Več okusov.Če še lepo aranžiraš, bo lepo.

Lindt, to je edina res dobra čokolada

http://www.lindt.com/int/swf/eng/products/excellence/

Jaz obožujem črno čokolado. Možek me recimo včasih preseneti z Lindtovo – s tistimi tankimi lističi – oziroma kvadratki. Njami!

Meni je najboljša temna s pomarančo, možu pa 85%. lindt, seveda.

Lindt s pomarančo, črna, seveda.

V BTC-ju v Lj spodaj, 2 vrata pred Massom imajo novo trgovine-atelje čokoladnih izdelkov. Za darila za ljubitelje čokolade super. Ni da ni, tudi po naročilu karkoli.Za Mb ne vem.

Če hočeš tako bolj fancy temno čokolado za darilo so dobre od Rustice pa od Rajske Ptice, imaš zares lepe in posebne čokoladne izdelke. V vsaki trgovini pa se dobijo tudi Lindtove temne čokolade z raznimi okusi.

Se strinjam, ni boljše

Oh, so tudi boljše od Lindtove: razne belgijske in francoske znamke. Pa Rustika in Dobnik od slovenskih.

V vsaki večji trgovini se najde bonboniera Rond noir, priročna škatlica s temnimi pralineji.

se opravičujem, sem se narobe izrazila….ZAME ni boljše. Belgijske čokolade so zelo dobre, ampak od črnih še nisem naletela na ZAME boljšo. In od Rustike je MENI zanič. Francoskih pa res ne poznam.

V Ljubljani Rajska Ptica. Rustika je tudi meni zanič.

Meni je tudi iz Rustike zanič, pa še tako neprijazne oz. prenapihnjene so prodajalke. Se obnašajo tako kot, da moraš bit vesel, da lahko pri njih kupuješ in ne obratno.

Tole pa žal drži. Taka krasna trgovina, tako diši notri, prodajalke so pa prav zoprne.

Iščeš za MB, ane?

Trgovina Ajda (MB) – ekološke in bio temne čokolade pri blagajni. Tudi v Lidlu imajo zelo dobre temne čokolade znamke J.D. Gross, ki jo izdeluje nek znan proizvajalec za Lidl pa se ne spomnim kateri. Brala sem neke angleške debate o tem. Ima zelo različne % vsebnosti kakava in poleg tega je še strašno ugodna proti ostalim znamkam.

Bi pa kakšno fino ekološko našla še v trgovini Norma (Jezdraska ulica v MB) Imajo tudi temno bio čokolado z zrnci konoplje. Zelo je dobra, dobi se tudi v Tušu.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close