katero pecivo iz pol kg skute, prosim?
Sama naredim dobro kvašeno testo, naredim tri hlebčke, dva dam v skrinjo, onega porabim. Vzhajam, razvaljam, pomažem z jajcem, gor dam skuto, malo sladkorja, vanilijo, naribam limonino lupinico in zavijem na tesno kot potico. Pustim nekaj časa vzhajati, nato premažem z jajcem in dam v pečico. Ko dobi lepo zlatorumeno barvo, je pečeno. Mi imamo to zelo radi in zmanjka en dva tri.
Zvitek:
Kupiš listnato testo, razvaljaš. Skuto zmešaš s kislo smetano, mogoče jajcem. Naložiš na testo in hop v čepico. Lahkopa dodaš jabolka ali drugo sadje…Super je malo limonine lupinice.
Ali pa pita. Krhko testo 1:2:3 sladkor:maslo:moka
Hitro zamešiš, daš v nizek pekač, notri skuto, anprej poljubno (beri zgoraj)
Opomba. super pašejo borovnice zraven
skutine štruklje
zamesi vlečeno testo, ki naj počiva vsaj pol ure. Razvaljaj in namaži s skuto, v katero si dala 1 jajce, 5 žlic sladkorja, 1 vanili, malo naribane limonine lupine, malo cimeta, ščep soli.
Zavij v štrukelj in zavij v prozorno folijo in daj kuhat v vrelo slano vodo za 20- 25 minut.
Zliješ krop in poliješ z mrzlo vodo. Malo počakaš, da se ohladijo.Odviješ, narežeš in potreseš s popraženimi kruhovimi drobtinami.
Posladkaš s sladkorjem in
cimetom.
Lahko jih tudi zamrzneš. Že kuhane ali surove. Jaz zamrznem ponavadi surove.Pa jih potem kuham ene pol ure.
Meni so super!
Laho pa tudi naredis biskvitno testo, ga razdelis na dva enaka dela…en naj bo cokoladen, drugi ne…cokoladnega vlijes v pekas in ga na pol speces…nato cez to namazes skuto in cez sktu se ostalo testo…vse skupaj das nazaj v pecico
Hitro, enostavno, dobro
meni je ful dobro to, še malo grobo mletih orehov posipam gor
http://www.kulinarika.net/recepti/1190/sladice/socno-skutino-pecivo/
Ravno jutri imam namen narediti tole po že preverjenem receptu:
1/2 kg skute
1/2 lončka kisle smetane
4 žlice sladkorja
6 žlic zdroba
2 jajci
zmešamo in postavimo v hladilnik za eno uro, da se zdrob malo “napne”.
Zmočimo kuhinjsko krpo in jo potresemo z drobtinami, nanjo stresemo maso in oblikujemo štruco, katero damo v vrelo vodo kuhati za približno 30 minut.
Kuhano štruco razrežemo in ponudimo toplo ali hladno.
Vir: http://www.kulinarika.net/recepti/9693/priloge/hitri-skutni-struklji/
Preverjeno in zelo dobro:
pol kg skute
4 zlice sladkorja
3 zlice koruzni zdrob
3. “. psenicni zdrob
2 jajci, vanilij sladkor, pecilni prasek, malo soli
1 sladka smetana
Vse skupaj zmesas, streses v pekac, ki ga namazes z maslom in potreses z drobtinami, poravnas. Po vrhu naribas jabolka ( 3-4, lahko tudi vec) se malo poreses z sladkorjem prav na vrhu pa se s cimetom. Das v pecico in peces od 40-45 minut na 180 stopinj.
Forum je zaprt za komentiranje.