Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katero ogrevanje na elektriko (stanovanje) – IR paneli??

katero ogrevanje na elektriko (stanovanje) – IR paneli??

.. pa sem spet na začetku… oljni radiatorji, kateri? je bolje da je čim več reber?

Kupi električne radiatorje na koleščkih.

Bognedaj kakšnih petrolejskih peči, jemljejo kisik iz zraka in smrdijo.  IR paneli pa kot so že pisali drugi ne segrevajo prostora, torej tudi ne.

ja, samo katere električne radiatorje? oljne? panelne? glamox? zakaj so eni tako nizki, samo 33 cm… ?samo širina se razlikuje (oz. dolžina glede na moč), so pa zelo nizki

Jaz pa imam IR panele slovenskega proizvajalca na stropih in sem zadovoljen tako s temperaturo prostorov, kot s stroški ogreavanja

Če gre za star blok, oziroma slabo izoliran objekt, paneli niso primerni.

Prav tako jih ni pametno pogosto vklapljati in izklapljati, ker ogrevajo predmete v prostoru in nekaj časa traja, da se pozna, da so prižgani.

Smiselno je nastaviti dnevno (višjo) in nočno (nižjo) temperaturo.

Ker ogravajo s sevanjem, so primerni za starejše ljudi – revma in to…

MOj

Več kot ima reber, boljši je ?

Jaz sem si kupil takle radiator. Problem rešen ?

.https://youtu.be/W7-lx7s3UT8

Beha so ok, samo so predragi. Od konvektorskih radiatorjev so ok Thermor ki so dosti cenejši od Behe.

Kupi jima kalorifer za 20 €, da čisto ista 2 kW toplote od sebe kot radiatorji, samo manj placa zavzame. Enostavno probaj, mogoče jima bo pasalo.
Fajn variante so tudfi tisti mini grelniki za v vtičnico, od sebe dajo približno 500 W, majo pa natančen elektronski termostat, timer, nekateri tudi daljinec, poceni so, pa kupiš ene 3 al 4, se lepo razporedi po prostoru ali dveh, kjer so pač potrebni.
Sploh če sta v bloku doma, je prostor zelo dragocen, se ne splača vlačit nekih večjih radiatorjev not, ker je efekt isti.
Oče pa naj še naprej klimo uporablja, kolikor gre, ker je pač varčna.

Ir grelci

https://www.nakupek.si/gostinska-oprema/ir-grelci/

Ogrejte svoj dom s prijetno toploto v teh hladnih dneh. Zanesljivi in učinkoviti grelci vam nudijo optimalno temperaturo za popolno udobje. Izberite med različnimi modeli in močmi, ki ustrezajo vašim potrebam. Poskrbite za topel dom in prihranite energijo z našimi kakovostnimi grelci. Obiščite našo spletno stran in si zagotovite svoj grelec še danes. Ne dovolite, da vas mraz preseneti. Preverite našo ponudbo in se prepričajte sami. Toplina vašega doma je naša prioriteta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close