Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katero nalivno pero-KLASIČNO, ki ne packa….

Katero nalivno pero-KLASIČNO, ki ne packa….

….in lepo piše priporočate?

A to se še uporablja? A Stabilo pero za levicarje si kdaj videla? Jaz sem desnicarka, pisem z njim. samo pri nakupu pazi, ker zdej so pa res ze orto razlike za levicarje in desnicarje. Je oprijem drugacen.

Najprej je treba dobit občutek za pritisk in pisanje, potem steče. Okoli 10€ so že taki malo boljši, pa da se plastika ne zlomi kar takoj.
Ali pa takega za levičarje, ki se hitro suši in se ne zliva http://emka.si/nalivno-pero-za-levicarje-my-pen-modro/PR/128218,5512

Parker in pika. s tistimi posebnimi oblikami bo otrok potem težje uporabljal navadne svinčnike in barvice, ker se bo preveč navadil na zavito obliko peresa.

Zakaj pa mora bit klasično? Ker pr nas smo lani celemu razredu kupili Stabilo peresa za dedka Mraza al kdo je hodil po šoli. Učiteljica je povedala koliko je levičarjev, desničarjev in je.

Ko so ga začeli uporabljati so bili vsi navdušeni, ker res lepo pišejo in nima nihče nič spackano – to je za otroka, ki se šele uči pomembno, da se ne ubada še s packami 😀 Ko bodo obvladali, pa se seveda lahko zamenja za klasičnega… Moj otrok včasih doma kej piše z mojim Parkerjem – najbolj navdušujoče zanj je, da je to moje pero in je staro 15 let, torej več kot on;) Da povem, nima težav z obvladovanjem, torej držanje in pritisk, res pa mu ŠE ne teče tolk gladko kot s Stabilom.

Stabilo je zakon!

A mi lahko kdo razloži, v čem je fora, da se tile svinčniki tipa Stabilo ipd. prodajajo kot “nalivniki”? Jaz enostavno ne vidim povezave… OK, razen v tem, da je v njih “kao” tinta, ki jo lahko brišeš z brisalcem.

Jaz še zdaj najrajši pišem s pravim nalivnim peresom, in moji 6letnici gre tudi že kar dobro risanje z njim (piše tudi, ampak samo velike črke). Najbolj ji je všeč pero znamke ONLINE, ker ima ravno prav široko pero in dober pretok črnila. Imajo jih (mislim da) v Mladinski knjigi, tudi v Muellerju se mi zdi, da sem jih videla.
Jaz prisegam na svojega Watermana, ampak je za nerodne otroške rokice preveč delikaten, tako da ga mala dobi samo pod najstrožjim nadzorom.
Parker je zakon – ampak ga že par let nimam, ker sem ga izgubila.

Aja, pa kar se packanja tiče: ne vem, kako je z malo večjimi otroki, ampak moja je cela umazana tudi takrat, ko riše s flomastri ali barvicami, tako da kakšnega večjega packanja zaradi nalivnega peresa ne opažam. Na papirju se pa online dobro obnese, če se ne ravno z roko zapelješ čez svežo sled, je OK.

21 let sem stara in ga še vedno uporabljam, tistega iz leta 99, takrat sem ga namreč dobila in ga ne zamenjam za nič na svetu. Tisit za levičarje so sicer super za po zvezku. Ampak grdo pišejo na papir, ki je direktno na mizi.
Lp.

Enostavno ne znam vec pisati “na roko” – tole tapkanje po racunalniku mi je popolnoma unicilo pisavo, pocasna in okorna sem, vcasih mi se lastnorocni podpis ne gre vec od roke.
Bi morala vaditi, vem, a kaj, ko je na pc-ju toliko hitreje….

Uporabljam Parkerjevega.In sem zelo zelo zadovoljna. Kulije res samo za kakšne hitre čičke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close