Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katero margarino kupovati?

Katero margarino kupovati?

Doma se trudimo živeti zdravo. Žak pa ne gre brez margarine ob jutranjem zajtrku.
Katera margarina je najboljša od vseh?Katero kupovati? (glede na škodljivost)

margarine so vse umetne in slabe za zdravje. Jejte maslo, v zmernih količinah seveda.

Itak maslo,..nam je najboljše od Zelenih dolin.

enako… ne uporabljamo nobene margarine, samo maslo..

lp

Tinara

Rama

maslo

kokosovo mast pa za vse ostalo namesto olja

margarine ne uporabljamo

Maslo se priporoča za otroke, margarina za odrasle. In ni nič umetno in manj umetno, ampak gre pri maslu za maščobe živalskega izvora, pri margarini pa rastlinskega.
A tu imate sploh OŠ narejeno ali… Resno se včasih vprašam.

Bolj pomembna kot izobrazba je splošna razgledanost. Lahko ima nekdo samo nekaj razredov OŠ, pa bo vedel dosti več kot tisti z doktoratom. Tako pač je, pa če vam je všeč ali ne.
No, jaz imam višjo, da ne bi kdo pomislil… 🙂

Ne morem se spomniti kje, ampak pred kratkim sem nekje prebrala, da naj te rastlinske mascobe ne bi bile primene za cloveka in da bi bilo bolj zdravo kuhati na masti.
Ne me drzat za besedo, prenasam samo tisto kar sem prebrala.

Prosim te draga YO, da preletiš deklaracijo margarine in deklaracijo masla, potem verjetno ne boš več butnila ven take neumnosti, da je maslo = umeten kot margarina. Lepo te prosim.

Sploh pa so v margarini dodani vitamini, v maslu pa ne, že tu je velika razlika v kemiji.

Izvor masščob ni sporen.

Rastlinske maščobe resda niso umetne, ampak način, kako jih strdijo, da dobij margarino, pa pač je…

Tudi jaz bi glasovala za maslo.

Ne jemo margarin,s o nezdrave, pa še zanič.

Če že, potem maslo (pod tatarcem ne sme manjkat), drugače pa raznorazne sirne oz skutine namaze. Trenutno smo spet na ABC sirnemu namazu, ki smo ga ponovno odkrili letos poleti na morju (je 100x boljši od Philadelphije:)))

preber si malo kaj o margarini…
transmaščobne kisline recimo:

Pri proizvodnji margarine spremenijo tekoča olja v netekoč namaz, pri čemer se spremeni kemična zgradba olj. Določene nenasičene maščobne kisline se spremenijo v transmaščobne kisline, ki so manj zdrava oblika večkrat nasičenih maščob. V rastlinskih oljih, iz katerih je izdelana margarina, holesterola sicer ni, vendar pa vsebuje veliko že omenjenih transmaščobnih kislin, ki vplivajo na raven holesterola v krvi ter nastanek krvnih strdkov. Zaradi tega nekateri proizvajalci prilagajajo svoje izdelke, in na tržišču ponujajo margarine z nizko ali skoraj nično vsebnostjo trans nenasičenih maščob (večkrat nenasičena margarina).

Maslo vsebuje veliko holesterola
Maslo je narejeno iz mleka in mlečne maščobe, komercialno maslo vsebuje približno 80 odstotkov maščob in 15 odstotkov vode. Večina maščob v maslu je nasičenih, poleg tega pa vsebuje tudi veliko holesterola, a manj transmaščob kot margarina. Naravne transmaščobe v maslu tudi ne zvišujejo holesterola v krvi enako kot umetne transmaščobe v margarini.

toliko o osnovni šoli. se mi zdi, da si jo obiskovala pred vsaj 60 leti…

Nikoli nismo uporabljali margarine. Maslo je vedno pri hiši. Včasih za zajtrk, včasih za kaj zabeliti, nikoli pa dosti.

Še en glas za maslo 😉

Jap. Margarine že vsaj 30 let ne kupujemo več.

Nisem pričakovala, da bo toliko glasov za maslo. To je bilo tudi prvo, kar sem sama pomislila. Margarine nismo nikoli uporabljali niti doma. Margarino pa sem kupila, ko se je moj – sedaj mož – priselil k meni, ker je mislil, da brez margarine ne more preživeti nobeno gospodinjstvo. Nekaj časa sem se trudila z margarino, potem pa sem mu lepo povedala, da jaz ne kuham kot njegova mama in pri meni bo še naprej samo maslo.

Če grem gledat recepte na KulSlo, jih večina vsebuje margarino, tukaj pa vse zadnjih 30 let niste margarine niti povohale, hecno res.

Tule je 25 postov in ti delaš neke zaključke in še to v povezavi s kulinariko????

Pa kaj ste ene obsedene s posploševanjem?

Daj prosim povej, zakaj bi se neprijavljene anonimne uporabnice pretarjale?

Dobiš margarine, ki so iz nestrjenih maščob. Torej brez trans…..maščob.

Od Vitaquell.

Kje prodajajo to margarino?

margarina BECELA je zakon znižuje tudi škodljivi holesterol, maslo ga pa dviguje!

Kupujem in vsako jutro jem Becel. Moj zajtrk je kruh z margarino (Becel) in domačo marmelado, to je pri meni res klasika.
Glede na to navado se mi zdi maslo preveč in raje kupujem Becel.

Dobiš jo v večjih Mercatorjevih in Sparovih trgovinah.

Margarina Becel je ravno tako iz trans maščob…Vse drugo je pa le reklama.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close