katero kremo priporočate
če ti povem po pravici, se je meni koža najbolj zahvalila, ko sem prenehala uporabljat vso to kemijo in jo samo čistim s čistilnim gelom (Alverde iz DM), ali pa celo samo z vodo, občasno pa pač z gelom. Če že kaj namažem, je to tudi Alverde krema iz DM-a in že dolgo nobenih mozoljev! Zdaj, ne vem, ali je pač čas opravil svoje ali pa je koža res hvaležna tej naravnejši kozmetiki – najbrž bo kar oboje skupaj.
Vichy in Eucerin sta pa najslabši možni varianti, ki ju lahko daš na kožo, o tem se je v tem forumu nekoč že ogromno pisalo (mislim da Majja in tudi drugi), saj sta bili po nemškem eko-testu ocenjeni kot daleč najbolj strupeni in škodljivi! Mogoče res pomagata na prvi mah, na dolgi rok pa koži (in organizmu) vsekakor delata le škodo, saj se 60% vsega, kar nanašamo na kožo, absorbira v telo.
Jaz sem tudi imela težave z mozolji (pri svojih 30 letih), nato sem začela uporabljati kreme od Logone za nečisto (ali mešano, nisem sigurna zdaj) kožo. Logona ima tudi naravne, biološko nadzirane produkte. Imam njihovo dnevno in nočno kremo ter glino za čiščenje obraza. Ko sem začela uporabljati kremi, sem najprej dobila še malo več mozoljev, nato pa se je koža popolnoma sčistila. Imam ful lepo kožo sedaj in občutek, ko dam kremo gor, je ful dober.
Logono dobiš v Sanolaborju (morda še kje, a ne vem), cenovno pa ni predrago, za obe kremi, nočno in dnevno, sem dala okrog 20 evrov, a ju imam zdaj že drugi mesec, ker ne rabiš veliko dajati na obraz in ker sta dve, ju bolj počasi trošiš.
Imajo tudi glino v gelu za čiščenje obraza, pa tudi peno za nečisto kožo…vse priporočam.
Njihove izdelke dobiš v Živa centru. Tu imajo tudi ostale znamke in proizvode, ki so izključno iz naravnih sestavin.
To je blizu Zavoda za zaposlovanje v LJ, moraš čez tisto makedam parkirrišče. Gre v bistvu za skladišče, zunaj zgleda kot baraka, noter pa imajo zelo lepo.
Sicer pa mislim, da te izdelke prodajajo tudi v Maximarketu.
Tudi moja.
Na neki predstavitvi neke kozmetike, ne spomnim se katere, vem samo, da neka naravna kao, mi je promotorka rekla, da koza reagira na kemijo in da je treba kozo naucit, da sama uravnava mascobo in vlago. dokler ji umetno dodajamo mascobo, vlago in ostalo, je koza pac lena in ne dela nic.
Nehala sem uporabljat vecino stvari, poleti sem uporabljala le vodo, obcasno cistilni gel ali osvezilni tonik, kremo pa le po soncenju.
Zdaj, ko je jesen, veckrat ocistim kozo, ali s tonikom ali gelom, naredim kak piling, kak dan pasamo voda. Obcasno namazem kozo s kremo, ne vsak dan in obicajno jo namazem zvecer, da se nahrani cez noc. Obcasno kaksna maska, osvezilna, cistilna, piling, nekje 1-2 krat mesecno. Bolj redno uporabljam mineralno vodo v spreju, poleti skoraj vsak dan, zdaj le parkrat na teden.
Nimam perfektne koze, ampak mozoljev imam pa bistveno manj in tudi ti, ki se obcasno pojavijo, so kratkega veka – dan dva in konec. No, ogrcev se pa se nisem znebila, jih je pa tudi bistveno manj in so manjsi.
Forum je zaprt za komentiranje.