Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katero intimno milo

katero intimno milo

Nekajkrat sem sicer kupila intimno milo, ampak nisem videla bistvene razlike med Palmolive gelom za tuširanje in intimnim ilom, tako da sem ostala kar pri Palmolive, drugi geli za tuširanje mi niso odgovarjali.
Pred časom sem bila na AB in se mi je vsa flora in favna podrla, tako da sem prišla do glivic, ne vem, če je kandida ali ne, ampak zdaj opažam, da ko se umijem s Palmolive, imam izcedek, ki potem po nekaj urah izgine.
Poskusila bi se umivati z intimnim milom, ampak ne vem, katero naj kupim, da je ok, ker če ni nobene razlike med njim i navadnim gelom za tuširanje mi je brez veze.
Torej katero intimno milo?
Ali pa mogoče priporočate kaj drugega, da vzpostavim normalno floro v nožnici?

navadni geli za tuširanje so preveč bazični in ti že sami po sebi rušijo floro in favno intimnih delov
za začetek moraš vzpostavit ravnovesje v vagini.
nabavi recimo Canesbalance, vaginalni gel (7 x 5ml)

https://www.lekarnar.com/izdelki/canesbalance-vaginalni-gel#productTabs

potem pa karkoli z dovolj nizkim pH. naj bo med 3,5 in 4

Sama uporabljam Avonovega, prej sem tudi druge.
Odgovarjala mi nista Bionsen-ov in še eden, ki se ga dobi v Muellerju, mislim, da se mu reče Vionel.
Razlika med intimnim in navadnim milom naj bi bila v pH-ju.
Osebno sem se izcedkov, vnetij in podobnega rešila šele, ko sem prenehala uporabljati tampone in prenehala nositi ne-bombažne spodnjice. Ali drugače-pri svojih 30ih.

Jaz ti priporočam MicovagPlus + Multigin actigel.. 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} preverjeno, delujejo in to je edino kar je meni uravnalo PH. Ne uporabljam nobenih več mil za umivanje spolovila.

Od Afrodite Sensitive kamelico. Zadovoljna, ni agresivna stvar. Prijazna do frčafele. 😄 Antibiotiki pa itak svoje nardijo.

Lactacyd sensitive milo.

Brez heca. Tampon namoči v jogurt ali kefir, pa vstavi v nožnico.. to je meni ginekolooginja predlagala eno tako kuro nardit in deluje!

Navadno vodo!

Brez heca, nekaj časa sem uporabljala intimna mila, še najboljše se mi je zdelo Lactacyd, ampak so se mi vnetja ponavljala. Odkar se umivam samo in izključno z vodo, nobenih težav!

Multigyn flora dokler se stanje ne normalizira. Potem intimno milo iz term Dobrna https://www.moja-lekarna.com/terme-dobrna-naravno-intimno-milo-250-ml
ali Intimea žajbelj https://www.lekarnar.com/izdelki/intimea-tekoce-kremno-milo-za-intimno-nego

Palmolive pa (tudi za telo) čimprej v smeti. Raje samo z vodo kot s tem.

Zanima me, kakšno kuro s tamponom v jogurtu ali kefirju. Ali to pustiš čez noč, ali koliko ur na dan in koliko dni naj traja ta
kura. Sem že nekaj slišala o tem, da je učinkovito, samo ne vem kako točno narediti kuro. Hvala.

Vitagyn pena. Zame je the best. Pomirja, hladi in takoj se počutiš bolje.

1-2 tedna, 1x na dan, pustiš 1 uro. Tampon namočen v probiotičnem jogurtu.
Lahko uporabiš tudi probiotične kapsule, so bolj sterilne.

Hvala za nasvet. Ali te lahko vprašam, kaj pomenijo probiotične kapsule in kje se jih kupi.

Kupiš jih v lekarni. To so vaginalne kapsule, ki vsebujejo seve kultur laktobacilov (mlečnokislinske bakterije, ki vzdržujejo zdravo nožnično floro). Poglej Lactogyn, Gynophilus, in druge.
Nekateri pravijo, da je mogoče uporabiti tudi probiotične kapsule, ki so namenjene oralni uporabi, a glede tega res ne vem. So sicer dražje kot kura s probiotičnim jogurtom in tamponom.

Thanks za uporabne nasvete. Bom šla v lekarno za prvič, potem se morda lotim še home made zadev.

Če govorim samo o intimnem milu (in ne o zdravljenju nožničnega vnetja), potem naj povem, da jaz uporabljam eno, ki ga kupim v DM in je njihove znamke.

Abena, intimate care.
https://www.ageukincontinence.co.uk/abena-intimate-care-sensitive-wash-500ml.html

Brez heca, nekaj časa sem uporabljala intimna mila, še najboljše se mi je zdelo Lactacyd, ampak so se mi vnetja ponavljala. Odkar se umivam samo in izključno z vodo, nobenih težav!

Kaj pa vonj?

Da bo vađajna zdrava, je treba veliko vode pit in probiotike npr. probiotični jogurt jemat. Pri vnetju s tamponom v nožnico super pomaga, kot je ena napisala. Pa čimbolj stran od moke in sladkorja, ker pomaga uničit ph. Nožnica se sama čisti in obstajajo budale, ki so nevedne in si jo spirajo, delajo savne in ostale potrošniške fore. Ne rabiš nič posebnega mila, pen in ostalega sranja.

Kaj pa vonj?
[/quote]

Vonja nobenega posebnega, mož pravi, da mu dišim.

1-2 tedna, 1x na dan, pustiš 1 uro. Tampon namočen v probiotičnem jogurtu.
Lahko uporabiš tudi probiotične kapsule, so bolj sterilne.
[/quote]

Veš, da sem se spomnila, da sem to prakticirala leta nazaj po porodu, ko so se mi vrstila vnetja in je pomagalo :))
Bom poskusila tudi zdaj z jogurtom, paumivala se bom samo z vodo. Kateri jogurt? LCA v lončku?

Umivaj se samo z vodo, vodi lahko dodaš malo jabolčnega kisa! To je najbolj zdravo! Spodnje perilo naj bo bombažno, 2 x na dan se preobleci! Nobenih vložkov in nobenih tamponov, ker vse to samo draži kožo! Zapomnite si: bolj kot se packate, slabše je!

Normalen, po umiti p…i 😁 Najlepsi!

Umivaj se samo z vodo in ne boš imela teh težav.

To se nanasa na vprasanje o vonju, nisem citirala, se opravicujem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close