katero čistilo za pečico
Ga ni cistila, oziroma vseeno katero, ker edino redno ciscenje pomaga, vse ostalo je drgnjenje do onemoglosti in se vedno ni cisto.
Ali piroliza.
Pirolize moja pecica nima, zato nalijem v en star protvan vodo, dodam razmascevalec in vklopim pecico na 150, da voda izpari in para naeri svoje, potem samo obrisem. Resetke dam vsake toliko v elik skaf z vrelo vodo in dvema tabletkama za pomivalca, potem tudi samo sperem in obrisem.
redno ciscenje, 03.06.2024 ob 11:18
Ga ni cistila, oziroma vseeno katero, ker edino redno ciscenje pomaga, vse ostalo je drgnjenje do onemoglosti in se vedno ni cisto.
Ali piroliza.
Pirolize moja pecica nima, zato nalijem v en star protvan vodo, dodam razmascevalec in vklopim pecico na 150, da voda izpari in para naeri svoje, potem samo obrisem. Resetke dam vsake toliko v elik skaf z vrelo vodo in dvema tabletkama za pomivalca, potem tudi samo sperem in obrisem.
Moja pečica ima hidrolizo, ki nič ne naredi…
Moja pečica ima 18 let a ji ni videti. Je običajna ventilacijska. Čistim po potrebi na razne načine. Zelo uspešno čistim z blazinicami jeklene volne, prepojene s čistilom. Rešetke vzamem ven in čistim isto s tem ter sperem, enako tudi nosilne rešetke. Težje je očistiti strop in grelec pečice, v bistvu se ne da. Tudi steklo na vratih, pri meni je trojno, odmontiram, da pridem do notranjega stekla. Snamem in očistim. Zadnjic sem čistila z enim starim sprejem za pečice, fornet, ki naredi obilno peno. Tudi to je super, priporočam vse našteto.
Ne razumem, zakaj tako drgnete pečice, saj nič ne pride na hrano, če je samo na stenah in po dnu pečice. Jaz sem tudi včasih drgnila in se zastrupljala z Mr Muscolom, da sem še ves teden okušala kemijo. Potem sem pa ugotovila, da je čisto brezveze. Če kaj čez teče ali špirica (če je tega malo), se v naslednjih nekaj pekah upepeli in pade na dno in potem samo z vlažnimi papirnatimi brisačami z dna pobrišem, ko je pečica še vroča oz. topla. Tudi če mi kaj skipi čez pekač ali se kaj polije (kaka maščoba ali mleko), naredim enako, le da to takoj pobrišem, ker drugače smrdi, ko se naslednjič žge. Samo vrata od pečice oz. steklo, očistim natančno, ker se drugače skozi ne vidi – notranjo stran odstranim in v pomivalnem koritu z Arfom pomijem, zunanjo pa s Stelexom.
Pa ne me zdaj obtoževati, da sem packa – meni je važno, da se jaz ne zastrupim, pa itak je smer umazanja z jedi na pečico in ne obratno…
Forum je zaprt za komentiranje.