katero barvo uporabiti po trajni na laseh
HOJLA,
pred dnevi sem že pisala na to temo, pa nisem dobila pametnega odgovora.
Morda danes več ljudi bere, zato bi rada še enkrat vprašala,
ima katera morda trajno na glavi, pa se vseeno barva, tako ali drugače, rada bi
nasvet kakšna barva je res naravna, morda s kakšnih rastlin, ali, da si sam narediš
kakšen pripravek?
Zaradi štrlečih las imam namreč non stop trajno, sedaj pa imam že kakšen pramen siv,
pa bi rada to prekrila,
lep dan
Po postopku trajne ondulacije moraš počakati vsaj 48 ur pred barvanjem. Barvanje in trajna nista ravno najboljši kombinaciji za lase, zato je najboljše počakati celo cca. 14 dni in si lase pobarvati s PRELIVOM, tudi ta pokrije sive lase, razen če jih je preveč. Ni vsaka barva, na kateri piše da je brez amoniaka, preliv!
Razlog za štrleče lase je lahko tudi v trajni ondulaciji, ker po trajni so lasje lahko sploh skrepani in štrleči, sploh pa je odvisno tudi od preparata, ki ga ob trajni uporablja frizerka, če je primeren za tvoje lase.
Mogoče opusti trajno in si ustvari frizuro, tvojim lasom primerno. Da ne bodo štrleli. In si podaj nato kakšno barvo, oblogo, ki las obteži in ne štrli. Oboje skupaj pa je katastrofa za lase.
Poskušaj s Kano, ki je bolj naravne sorte.
Za štrleče lase je edina prava opcija, pravo striženje. In nega.
Nekoč pred xy leti, sem hotela biti modna in sem prvič in nikoli več si dala narediti trajno. Bogi moji lasje takrat.
Kupi si kakšno profesionalno masko za lase (pa ne v štacunah), ki odtehta vse balzame, kupi si silikon za konice las.
Jaz imam trajno in se barvam. Kar se barve za lase tiče – grem k frizerju in me pobarva – normalno kot če trajne ne bi imela, je pa res da ima kvalitetne barve. Samo ko si dam trajno se istočasno ne barvam. Grem čez kakšen mesec, vmes si pa kupim kakšen preliv za lase. Danes so trajne kvalitetne in ne uničujejo las, če so dobro narejene. Moja je in nimam prav nič uničenih las, pa kar vztrajam pri trajni, saj imam tako lepo, bujno pričesko, kodrasto, tako da me vsi pohvalijo kako sem luštna. Pa tudi drage niso.
ravno ne drži, da trajne niso drage…..cca 60 eur zate ni drago?
Drugače pa, tudi jaz imam trajno, že svojih 30 let…ker brez nje ne morem iz svojih las narediti nič….barvam se pa ne, čeprav mi že sivina seka ven…pa mi dol visi, resnično….ker sedaj grem k frizerju dvakrat na leto, če bi se pa barvala, bi morala pa tam na vsakih 6 tednov….prav da se mi ja.
Pametnega nasveta ne dobiš, ker ga ni. Že barvanje izsuši in uniči las. Namreč če želiš, da se barva prime, je treba las najprej “odpreti”, s tem pa se seveda poškoduje in je bolj občutljiv, se prej izsuši, postane slamnat. Še posebej, če imaš že tako slabo kvaliteto las.
Trajna enako.
Torej dva postopka, ki uničujeta lase, ne moreš pričakovat čudeža.
Lahko še izgleda dobro, ko si direkt od frizerja, ampak če pogledaš, boš pa videla, koliko nenaravnih, pa slamnatih, pa zanemarjenih glav tava po naših ulicah.
Jaz se dostikrat vprašam, kaj hudiča se je pa tej treba barvati, blond, s centimetrskim črnim narastkom, saj ne skrbi zase. Ali pa tiste rdeče barve na skrepanih laseh. Komu je to lepo?
Forum je zaprt za komentiranje.