Kateri voziček priporočate?
Ok. Sem že nekaj spraševala, imam že tudi nekaj izkušenj – bom tretjič mami. Vendar se ne znam prav odločiti oz. ne poznam veliko vozičkov.
Rada bi voziček, ki ima naslednje lastnosti:
– je lahek (do 10 ali 11 kg)
– se da voziti v obe smeri (otrok gleda teba ali v svet)
– se čim bolj zloži (zavzame res malo prostora, ker imamo majhen prtljažnik)
– naslonjalo se da spustiti do ležečega položaja, tako da je primeren tudi za novorojenčka (ne želim košare, ker bo otrok rojen poleti)
– ni ravno špilika – se pravi je dovolj kompakten, trpežen, da se ne zjajčka prehitro.
Vem, da je tak Peg perrego Switch, pa Hauck Eagle.
A mi svetujete še kakšnega? Kar koli.
Bom hvaležna, ker ne vem več, kaj naj še gledam.
Sedaj si pa predstavljaj sebe, ko nekaj mesecev spiš na kavču. Le ta je itak skoraj raven, pa še malo ga podložiš, da je bolj ravna podlaga. Enako je otroku pa čeprav ti ne more povedat, da si njegova hrbtenica zasluži povsem ravno podlago s primerno trdoto. Ampak kot rečeno itak ti tega ne more povedat zato je čisto dobra tudi skoraj povsem ravna podlaga kajne, ker kdo bo pa prenašal težko košaro 🙁
Priporočam BabyActive Jet Classic Alu. Karakteristike si lahko pogledaš tukaj:
http://www.sb-poceni.si/podrobno/jet_classic_alu/24/
Če ga naročiš še v mesecu marcu, dobiš lupinico zastonj zraven. Drugače pa ni drag, okoli 360€, kar je med cenejšimi vozički.
Je pa lep, eleganten model, na izbiro imaš veliko barvnih kombinacij, je lahek voziček, lahko vodljiv, vrtljiv v obe smeri.
Sedaj si pa predstavljaj sebe, ko nekaj mesecev spiš na kavču. Le ta je itak skoraj raven, pa še malo ga podložiš, da je bolj ravna podlaga. Enako je otroku pa čeprav ti ne more povedat, da si njegova hrbtenica zasluži povsem ravno podlago s primerno trdoto. Ampak kot rečeno itak ti tega ne more povedat zato je čisto dobra tudi skoraj povsem ravna podlaga kajne, ker kdo bo pa prenašal težko košaro :([/quote]
Se strinjam, da otrok potrebuje trdno podlago. Nisem posebej napisala, ampak imam že mehko prenosno košaro za novorojenčka od našega prejšnjega vozička, ki se vstavi v voziček, pogoj je le, da se naslonjalo da spustiti vodoravno. Ja, košara pa ima trdno dno. Tako! 🙂
Sedaj si pa predstavljaj sebe, ko nekaj mesecev spiš na kavču. Le ta je itak skoraj raven, pa še malo ga podložiš, da je bolj ravna podlaga. Enako je otroku pa čeprav ti ne more povedat, da si njegova hrbtenica zasluži povsem ravno podlago s primerno trdoto. Ampak kot rečeno itak ti tega ne more povedat zato je čisto dobra tudi skoraj povsem ravna podlaga kajne, ker kdo bo pa prenašal težko košaro :([/quote]
Se strinjam, da otrok potrebuje trdno podlago. Nisem posebej napisala, ampak imam že mehko prenosno košaro za novorojenčka od našega prejšnjega vozička, ki se vstavi v voziček, pogoj je le, da se naslonjalo da spustiti vodoravno. Ja, košara pa ima trdno dno. Tako! :-)[/quote]
🙂
Kako, če bom vuidela, če jo rabim? A ni športni del tega vozička popolnoma neprimeren za novorojenčka. Kolikor ga poznam, nujno potrebuješ košaro.
Najraje košare ni bi kupovala. Kot sem napisala, otrok bo rojen poleti – košara zaradi toplote ni potrebna. Jeseni/pozimi, bo pa že prevelik za košaro (5 ali 6 m). Imam mehko košaro od prej in si nenazadnje ne bi rada delala nepotrebnega stroška. 🙂 Vseeno hvala!
Kako, če bom vuidela, če jo rabim? A ni športni del tega vozička popolnoma neprimeren za novorojenčka. Kolikor ga poznam, nujno potrebuješ košaro.
Najraje košare ni bi kupovala. Kot sem napisala, otrok bo rojen poleti – košara zaradi toplote ni potrebna. Jeseni/pozimi, bo pa že prevelik za košaro (5 ali 6 m). Imam mehko košaro od prej in si nenazadnje ne bi rada delala nepotrebnega stroška. 🙂 Vseeno hvala![/quote]
za maxi cosi mura je nujna trda košara. Je pa tudi zelo velik in v zelo majhen avto zna biti problem s prtljažnikom.
Sicer pa zame daleč najboljši voziček 🙂
Sem imela MC Muro, letnik 2009, pa definitvno ni bilo potrebe po nobeni košari! Res je bila strehica še tista, s podaljškom, tako da je otrok bil čisto dobro zaščiten v njem. Do leta 2008 je bila pri tem vozičku opcija mehka košara, ampak preverjeno – gre čisto lepo tudi brez (pozimi z zimsko vrečo).
Imam Peg Perego pramette (torej voziček z dvema rogljema, namesto ročaja) in ti odsvetujem tak voziček – v primerjavi z vozičkom, ki ima normalen ročaj (tudi takega imam, tako da lahko primerjam iz prve roke) je bistveno težje vodljiv, zlasti z eno roko. Z eno roko po asfaltu mogoče še gre (ampak bistveno težje kot navaden ročaj), po kakem makadamu pa definitivno ne. Ne vem, koliko so drugi otroci stari, ampak če je vsaj eden od preostalih bolj majhen, ti dodatna roka pri sprehodih še kako prav pride.
Sicer najbrž res ni prebrala navodil, je pa vseeno dedi namazal, pošprical, kar se da, tako da škripanje koles ni ravno glavni problem. Sama nisem verjela, ko so mi stari starši potožili, da je voziček obupen za vozit. In res, škripa vse (plastika), pa to še ni največji problem, pač pa to, da je voziček totalno nevodljiv – kolesa gredo kar po svoje, po vrhu pa so še nenormalno obrabljena. Pa, garantirano, je voziček videl zelo zelo redko kakšen makedam.
Zivjo,
Moje mnenje glede Stokke-ja:
Ta vozicek je predvsem “lep”. Besedico lep sem dala v narekovaje zato, ker ima seveda vsak svoj okus. Meni osebno, ni niti lep. 🙂
Je dizajnerski in je fancy – Izbiras lahko med razlicnimi barvnimi kombinacijami in dodatki (naprimer zimske rokavice, ki jih namestis na rocaj vozicka, pa obrobo z “muco” za na strehico vozicka, itd..), ni pa uporaben. Sama zasnova je zelo moderna, vendar izjemno neprakticna.
Ko se vozicek zlozi, zavzame kar nekaj prostora, poleg tega je kar precej tezek glede na minimalno ogrodje, ki ga premore.
Poleg tega ima zelo majhno kosaro za novorojencka – precej manjso od povprecnih mer drugih vozickov in pa gume, ki niso za vsak teren. Je predvsem mestni vozicek ki 98{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svoje “zivljenjske dobe” prezivi na asvaltu.
Meni se ne zdi, da je vreden svojega denarja..
Voziček Stokke edino ni uporaben na zelo neutrjenem terenu, kot npr. neutrjen makedam (veliki kamenčki), visoka trava, drugače pa majhni kamenčki na pločniku od zime niso problem, prav tako pokošena trava,….toplo priporočam. Ni zgolj mestni voziček…sicer pa kje pa še imamo danes neutrjen makedam??? Pojma nimam…pa nisem z mesta…
Lp
Pozdravljene!
Gledam za vozički pa nikakor ne znam precenit kaj je primernega za visoke starše (177 in 185cm). Nočem, da bi se za vsako figo morala ravno sklanjati.
Gledala sem bebe confort hige trek vendar nksem navdušena nad trikolesniki. Zato me zanimajo kako se obnese maxi cosi mura 4 in maxi cosi stella?
Ter če ima kdo izkušnje z vozki bebetto saj mi je neizmerno všeč model bebetto murano?
Hvala za odogovore.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.