Kateri telefon kupiti?
Ga imam od junija in sem s tem modelom zelo nezadovoljna. Pogosto kar zmanjka signala, prekinja med pogovorom in sogovorniki se pritožujejo, da me težko slišijo. Samsung zame ne pomeni vec dobre znamke. Sem imela pred tem Huawei oz.Honor, in je bil super, le spomina je bilo premalo za vse fotke in aplikacije.
Ceprav pravis da iphone odpade, pa sem jaz pristasica le-teh. 🙂 XR zakon telefoncek. Baterija zdrzi, tudi ce je ves dan vklopljen LTE, prostora dovolj, grafika na telefonu je vrhunska, slike top. Ampak, odvisno je od posameznika za kaj potrebuje telefon.
Jaz iz appla vec ne grem. Sem imela prej samsunge, sony-je itd., pa sem edino z to znamko res zadovoljna. Isto racunalnik – mac je zakon.
Nokia telefoni ne obstajajo več – to so samo pobrendirani Kitajčki z napisom Nokia. Isto kot Iskra orodje “Made in China”. Noben pameten tega ne kupuje.
Moja priporočila:
– če denar ni ovira: iphone 11 pro, iphone 11, samsung s10 ali note10, huawei P30 pro (v tem vrstnem redu)
– price/performance: nek višji rang od xiaomija, npr. Pocophone (po mojem najboljši glede cene/kakovosti) ali pa malce boljša xiaomijeva modela: Mi9 ali Mi Mix3. Lahko tudi kak rabljen, a lepo ohranjen iphone, mlajši od 2 let (X ali XR).
– throw away oziroma rezervni aparat: načeloma karkoli androidnega z več kot 4 GB RAM-a in snapdragon procesorjem, ki se začne s številko, večjo od 6.
Ostale krame se NE kupuje, sploh pa ne raznih mid-range jajc iz predprejšnjega leta, ki jih nekateri omenjate …
lp
Hec je, da ne dobim primerljivega kitajčka, če carino vštejem, za tako ceno kot nekatere nokie pri nas. Poleg tega nekatere nokie dobivajo tudi nadgradnje na novejši OS, kar noname kitajčki skoraj nobeni ne, tako da je nokia že zaradi tega en rang više. Za moje pojme sicer tudi kitajčkom ne fali kaj dosti razen naštetega. Za nezahtevnega uporabnika, kar je avtor teme sam povedal, da je, je pa seveda primerno tudi marsikaj z manj kot 4 GB RAM in snapdragonom 6xx in marsikaj takega se še kupuje in so ljudje zadovoljni s tem.
Nepoznana znamka tako da verjetno odpade. Koliko para toliko muzike…
[/quote]
Prej sem prisegala na Samsung, sedaj imam Xiaomi Note 4. Pa ne menjam za nobenega drugega! Prej sem samsung imela na servisu v 2 letih 3x, pa še potem ni delal tako kot bi moral. Sedaj imam Xiaomi skoraj dve leti in dela kot prvi dan. Zelo, zelo zadovoljna. Cena, ki sem jo plačala zanj pa je polovico manjša kot za samsung. Kupila v prosti prodaji.
Poišči z iskalnikom, ker je bilo že kar nekaj napisanega o tej “neznani” firmi!
Sedaj jih imajo že vsi operaterji v svojih ponudbah!
Evo tole je menda trenutno Best buy v nižjem segmentu
https://www.amazon.de/dp/B07Y8XK9GC?m=A3JWKAKR8XB7XF&ascsubtag=OMn9IVJpW4Zoc_IwnHRBOQ&th=1&psc=1
Xiaomi Redmi Note 8 Pro, 6 GB ram, 4x kamera… Za 229 evrov iz nemškega Amazona (dodaj par evrov za poštnino)
Evo, tule si jih malo poglej. Nekaj jih najdeš tudi pri operaterjih.
https://www.mimovrste.com/mobilni-telefoni?o=_price&b{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}5B{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}5D=xiaomi
Povej še, kaj je best buy do 100 €, ker marsikdo ne bo dal 230 za telefon.
[/quote]
Jaz osebno bi z budgetom 100 evrov kupil rabljen iPhone 6S, pri čimer bi si vzel čas, da bi našel dobrega
Nov telefon za 100 evrov se pa NE kupuje če res ni nujno. Če pa že, pa kaj takega:
Nepoznana znamka tako da verjetno odpade. Koliko para toliko muzike…
[/quote]
Nepoznana mogoče tebi…drugače 4 največji proizvajalec mobilnih telefonov. Drži prvo mesto po tržnem deležu v Indiji, nekaj časa je bil prvi tudi na kitajskem in izdeluje odlične izdelke. Imaš Youtube in si malo poglej. Tudi za Huawei ni nihče slišal še par let nazaj sedaj je trn v peti dvema svetovnima igralcema.
Na ta telefon sploh nisem pomislu, čeprav sem že slišal veliko mnenj uporabnikov teh telefonov, ki so pozitivna.
Cenovno ugoden telefon, se mi pa zdi da je nekje v rangu samsunga.
[/quote]
Ne vem, ce je ravno v rangu Samsunga. Hkrati pa nisem preprican, ce je samsung res 3x boljsi glede na to, da je 3x drazji. :))
Forum je zaprt za komentiranje.