Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kateri šotor

kateri šotor

Zdravo!

Ker gremo letos ponovno s šotorom na morje, sva z možem začela razmišljati o nakupu novega šotora. Sedaj imamo šotor iglu Kilimanjaro za 4 osebe. Vendar pa naju moti, ker je precej nizek. Zaenkart smo v družini 3 člani, vendar je na poti že četrti. Gledala sva različne tipe šotorov in nekako se nama je zdel dober tak z večjim predprostorom in visok cca 210cm. Enega imajo tudi v akciji v merkurju Easy camp boston 400. http://issuu.com/merkurjevikatalogi/docs/letak_ml?mode=embed&viewMode=presentation&layout=http://skin.issuu.com/v/light/layout.xml&showFlipBtn=true
Res pa je da ne bi rada dala za šotor preveč, tako da mi ta ki je okoli 150€ kar ustreza.
Pa me zanima vaše mnenje kaj predlagate in kakšne izkušnje imate s šotori.

Hvala!

Mi imamo podobnega, ima eno spalnico in velik predprostor. Včasih ko še nisva imela otrok sva z možem kampirala s tistim navadnim nizkim šotorom, ampak seveda se to ne more primerjati s tem šotorom ki ima stojno višino. Drugače se na kvaliteto šotorov ne spoznam kaj preveč tako da ne vem če je ta, ki ga nameravate kupiti v redu. Povem ti pa da ti ne bo žal ker pri ta nizkem šotoru si ves živčen ker tako težko karkoli postoriš v šotoru. Predprostor je pa tudi zelo koristna stvar, še bolj kot spalnica, saj tam samo spiš. Obstajajo tudi taki z dvema ali več spalnicami, to je tudi OK, če rabite. Jaz bi naslednjič najraje imela takega, ki bi imel na vsaki strani eno majhno spalnico, na sredi pa velik in visok prostor. Ali pa mogoče še eno spalnico da imaš kam stvari zložit :)) samo to že pride potem seveda toliko dražje.

Mi imamo šotor od Outwell, ki je sigurno zelo visokega cenovnega razreda, ampak temu primerna kvaliteta.

Ko bosta gledala šotore vama priporočam, da vzameta šotor z integriranim (prišitim) dnom.

Kot je ta npr. , saj v primeru naliva ne boste plavali ali pa pred nalivom kopali jarke okoli šotora. In ja seveda je potrebno kupit šotor, ki ima stojno višino.

Moje mnenj je, da je bolje dati malček več denarja in s tem dobiti tudi večjo kvaliteto. Šotora itak ne menjaš vsako leto a ne?

Če razmišljaš par let v naprej ti svetujem, da kupiš takega, ki ima na vsako stran eno spalnico, na sredi pa večji predprostor. Ko bosta otroka malo večja, bo super, bosta spala na eni strani, vidva z možem pa na drugi. Mi imamo takega za 6 oseb, tako da je v vsaki spalnici, poleg tega, da spita dva, ob strani še dovolj prostora za kaj odložit, v predprostoru pa samo stvari za kaj skuhat itd…smo super zadovoljni.

tako na hitro…..intersport…šotor samos 6, dve spalnici, ena velika in ena manjša, preprostor, stojna višina. če male spalnice ne rabiš imaš večji predprostor….cena 150 eur + pike.

šotor po funkcionalnosti ok, manjkajo mu na spodnjem robu zavihki, da voda odteče. ponavadi dokaj slaba kvaliteta izdelave.( neravni šivi itd).

v tem šotoru preživel lep dopust…

Easycamp je firma od Outwell-a, tako da nimaš kaj zgubit, kvaliteta je zelo dobra, edino kar mene moti je da ni integiranega dna in da sta samo dva vhoda, kar zna bit problem poleti ko se šotor manj zrači, postavi se pa v cca 15 min.

Kot predhodniki predlagam integirano dno, po tolikih letih kampiranja smo to končno ugotovili 🙂

Od outwell-a imaš kar nekaj modelov, mi imamo sedaj eno leto model Nevada M in je super šotor, trije vhodi, komarniki, integriano dno, cena 340 e, sedaj imajo v Merkurju vsake 14 dni akcijo izberi svoj poust, morda vam uspe dobiti -90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} :).

Srečno!

Če je šotor tak kot je tukaj potem ima ta tudi integrirano dno kar je super. In to pomeni, da se vam tak šotorček splača kupit. :))) pa veliko veselja pri kampiranju

Mi imamo tega in smo zadovoljni

http://www.sun-fun.si/slo/katalog/str_sotori/familyvar.htm

Je res prostoren.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close