Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri semenski krompir kupiti?

Kateri semenski krompir kupiti?

Že prodajajo seme za saditi, kaj mi priporočate. Izbiram med rudolf, desire, arinda, imate kakšen predlog?

Lani smo imeli Monte Carlo, slab pridelek,ampak je bila suša.

Odvisno, kaj želiš od krompirja. Rudolf je kar v redu, tudi pridelek je ok. Desire je super. Samo, precej se je že izrodil. Napadajo ga bolezni, pa tudi pridelek se je precej zmanjšal.

Zame  kresnik  v tipu kifeljčar.  Za v vrt.  V dvignjene grede.  Junij do konca julija  je kifelčar.  Vse ostalo, je trgovina.   Res pa da pri nas    če vzamemo kifeljčarja  v swzoni ,    krompirja pojemo  mogoče 10kg  vse skup  čez celo leto.

V Lidlu, Hoferju . . . . imaš na vrečkah napisano, za kaj ga uporabljaš, za pečenje, za cvrtje, v solati . . . vzameš kaj ti odgovarja in posadiš , prej ko sadiš, prej bo krompir dozorel, zato le pohiti.

Na njivi pase se Golob,

davk nabil bo na krompir,

redimo prasce, rdeče, bele,

krompirja dost ne bo za našo rit,

Uboga raja se prodaja,

saj korit je že premal

za futranje elit..

Jelly

Prenasa sušo odporen na bolezni in vsestransko uporaben pa zelo lepo rodi in se dobro skladisči do pomladi

Odgovor na objavo uporabnika
Kmetica mica, 07.02.2025 ob 17:52

Že prodajajo seme za saditi, kaj mi priporočate. Izbiram med rudolf, desire, arinda, imate kakšen predlog?

Lani smo imeli Monte Carlo, slab pridelek,ampak je bila suša.

V Hofru imajo na prodaj sorto Bernina. Rifuza, za prehrano kao.

Piše sicer da ni za saditev, ampak eni gomolji imajo že majhne kalčke. Greš in kupis kako kilo.

Meni je najboljsi Primura, zelo uporaben tudi Bela roisa.

Kifeljlčar. najboljši.

Pri Amarantu v Trzinu imajo 6 različnih ekoloških semen krompirja. Poglej njihovo spletno stran.

Odgovor na objavo uporabnika
Vili631, 07.02.2025 ob 21:27

Jelly

Prenasa sušo odporen na bolezni in vsestransko uporaben pa zelo lepo rodi in se dobro skladisči do pomladi

Ravno v petek sem si  naročil Jely . Marabel je bil odličen vendar ne rata več .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close