Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri pralni prašek uporabljate?

Kateri pralni prašek uporabljate?

Uporabila sem že vse vrste pralnih praškov od Dasha, do Ave, Ariela, Tandila, Dexala, Faxa ….a na koncu sem ugotovila, da je daleč najboljši pralni prašek Persil (prah). Odlično opere, ima pa tudi čisto nezaznaven prijeten duh.
Ne delam reklame za Persil, to so samo moje izkušnje.
Kateri pralni prašek pa vi uporabljate?

Ariel.

Zdaj prah Dash in tekoči najbrž Rex. Večina detergentov mi ima bodisi premočan, bodisi čuden vonj, da ne govorimo o tem, ko nekateri res pretiravajo s praškom in potem še mehčalcem. Moške vonjati po tem je pa toliko bolj čudno.

Kateri Persil v prahu nima preveč vonja? Ravno zadnjič sem namreč gledala Persil, a spet vzela Dash.

Poskusi Persil Sensitive, moji niso vec dojencki, ampak ravno zaradi neznega vonja ostajam pri njem.

Mam dva zelo zivahna otroka, veliko sta zunaj in se precej umazeta. Persil sensitive, persil, ariel, dash idr brez tega da cunje prej namakam v sredstvu za odstranjevanje madezev+obdelava z vanish milom ne naredijo cisto zadovoljivo tega kar se oglasuje. Po vonju mi je najbolj bil vsec dash, ki pa ga v merju be drzijo vec, in me zanima kje ga v lj drzijo da je za zahodni trg? Praska, na poln, 8 kg boben, dam max za tri polne velike zlice oz cca 15 ml. Ker res ne maram od koncu pranja se kup pene v cunjah…cunje rahlo disijo, sploh zdaj ko susim zunaj, ko susim v susilcu, je vonj malenkost bolj ohranjen.

… Ariel. Za bele in svetle v prahu, za temnejše tekoči. Poskusila Dash, Avo, Persil, vedno vrnila na Ariel. Zdaj drugega niti poskusim ne več.

Vedno kupim drugi prašek, nekje med Ariel, Dush, Tandil, Faks, Avo… Duel nikdar ne kupim, mi ni ok.
Vsak prašek ima malo drugačne kemikalije vsak na svoj način obrabi perilo, zato jih menjam, enkrat enega, drugič drugega. Za belo, brisače in posteljnino tistega v prahu, za ostalo tekoči.

Ariel.

Samo tistega ne ki je delan za balkan. Jaz uporabljam strogo Deutsche robo (Spee). Prej sem pa uporabljala Weisse Risse.

Kako se pa sama s sabo sprijazniš, ko si bila delana za balkan?

Tekočega in Lidla ali Hoferja.
Sprobala vse in ne vidim razlike. Za preprat cunje od švica je vsak dober trdovratne madeže pa itak pošpricam iz venišem ker jih noben prašek ne spravi ven.
Stane pa 2 l cca 3 eur in je za 40 pranj no ja jaz vlivam neki na oamet in ga imam za manj.

Za bele bel woolite, za črne črn woolite pa za lepe pisane majčke itd. roza woolite.
Za ostalo perilo tekoč persil, za brisače persil v prahu.
Za cunje, ki pa jih nosim doma in za vrt, pač mal slabše pa un vijolični iz Lidla 🙂 men najboljši

Tudi jaz ostajam pri Arielu. Prašek za bele cunje in bunkice za ostalo.

Jaz naročim kar češkega in je super.

;)))

Za bele vedno uporabljam ariel v prahu. Sem včasih uporabljala persil, pa se mi zdi da po njemu ni take beline.

Zadnje dve leti, odkar imamo tazadnji nov pralni stroj, definitivno samo praške v gelu s čimamnj fosfatov, ki jih doziram direkt v boben . Manj plesni in svinjarije se nabira po ceveh stroja kot pri prašku v prahu, ki se rad nabere tudi v kepe po ceveh in zadržuje vlago v cevi, posledično razvijanje plesni ( v prejšnjem Gorenjevem stroju je bilo tako, kljub mesečnemu pranju s kisom na programu z najvišjo temperaturo).

Najraje imam italijanski ekološki tekoči gel brez fosfatov ( npr. L’Albero Verde, WInni’s), potem Sunil 2 in 1 iz Mullerja ( imajo občasno v kakšni akciji ), za temno perilo pa Perwoll , pa Perwoll tekoči gel za športno perilo.

Mehčalca ne uporabljamo že 5 let. Občasno dodam Mullerjev Blink tekočino za razkuževanje- ko prinesemo oblačila s poti. BOlezni ( viroze, prehladi) nismo imeli v družni že 2 leti….

Jaz ga uporabljam za bolj nežna oblačila: npr. bluze,majčke ipd.

Persil

Frosh – menda naj bi bil mali bolj zdrav kot drugi.

Perwoll (kapsule), Persil professional (kapsule) in Ariel (all in one kapsule).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close