Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri ponudnik internet storitev je najcenejši?

Kateri ponudnik internet storitev je najcenejši?

Odločamo se za priklop interneta in ne vemo za koga naj se odločimo. Telefon imamo pri telekomu. Nekaj sem gledala pri Siolu, ki imajo v paketu tudi kabelsko (smo verjetno eni redkih, ki imamo samo programe preko strešne antene). Mi znate kaj svetovati? Hvala.

Najcene ni nujno, da je vedno najcenejše.

Zakaj,če je najcenejše, verjetno tudi ni zelo dobro, če imaš torej veliko problemov in dodatnih stroškov, te pride mnogo dražje kot pa je cena.

vedeti morate, kaj vse vam ponujajo na ašem koncu, kakšne so sploh vse možnosti, kako daleč je centrala, kje je najbljižji njihov center. Potem pa je treba vedeti še to, zakaj boste interenet uporabljali. Boste imeli še tv, mogoče še IP telefon…ITD ko vse to seštejete,s e lahko odločite za najbolj optimalni nakup.

No kako to izgleda mi povejte, podatke. Katera lokacija in kakšen telefon imate trenutno doma.
pirmož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Mene tudi to zanima. Sem iz Ljubljane, stacionarnega telefona ne rabim (sedaj je Telekom, pa ga bomo izklopili), rabim pa internet in TV na računalniku.

Hvala, če mi znaš svetovati.

ta trojček paket od siola, mend apride okrog 40€ je telefonij (100impulzov zastonj), TV z programi kot na digitalni tv in internet (24 urni dostop- ni klicni). imajo ga znanci in so full zadovoljni.

jaz sem računala da mi za telefon (brez impulzov), kabelsko in digitalno, pa internetom (kabelskim), pridemo na 60€. tudi ja razmišljam v to smer. samo da bomo najbrž šla na kabelskega trojčka, čakamo da potegnejo končno te optične kable, da se bom lažje orientirala.

Če si iz LJ, je dobro vedeti iz katerega konca si, ker LJ ima ogromno možnosti. telefon je Telekomov, kaj imaš ISDN ali navadnega, imaš morda v bloku, imate v bližini morda kabeljsko televizijo.

Za TV na računalniku potrebuješ TV tuner kartico, kamor priključiš kabel ali pa internet TV seveda mora biti kartica primerna priključku, ki jo ima siol in amis, SCARD priključek. Za internet pa je važno koliko ga uporabljaš, kar se tiče brzine. 1000/256 je dovolj. To pomeni, da brskaš s hitrostjo 1000, če pa se vleče iz tvojega računalnika pa je 256 če torej nisi ponudnik storitev, ali vlečeš muziko z neta ali filme je to dovolj, drugače pa moraš dvigniti vsaj na 512, karpa je spet nekoliko dražje. tudi za brskanje se seevda poveča.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Ti pa res obvladaš. Sem iz Zelene jame (paše pod Moste). Muzike in filmov ne bom snemala z interneta. Sem pa v bloku in zdaj imamo neko kabelsko (verjetno od najstarejšega ponudnika, ko še ni bilo možnosti izbire).

Bi te lahko na podlagi teh podatkov prosisla kar za konkretno ime firme, kamor naj se obrnem? Ker jaz itak nimam pojma (mož tudi ne) in naju lahko vsak po suhem nategne. Mi je pa res zelo pomembna cena!

Pa res hvala!

Če imate kabelsko sta lahko dva ponudnika. Ljubljanski kabel in Telemach, Ampak je ljubljanski kabel že kupljen od Telemacha, tako da je sedaj isti ponudnik.

Povprašaš na UPC Telemach na njihovi strani imaš vlogo http://www.upctelemach.si/ podatke v pišeš in ti bodo sporočili, če se sploh da.

če se ne da, potem imaš na izbiro. SIOL, AMIS, T2,

trenutno je T2 najcenejši, ampak zelo odvisno, kakšne imajo tam povezave. AMIS in SIOL pa sta dokaj enakovredna. Pogledaš na ceno in ne izbereš najcenejšo varianto. Poglej pa kaj ti kdo še ponuja poleg.
recimo, da ti da router brezžični, ali pa kkašno drugo opremo, ampak potem moraš podpisati za 24 ali 12 mesecev, da boš pri nih, ker je vsa oprema po 1 €, vsaj mislim,d a je še tako.

Siol trenutno daje nekaj za 3 mesece zastonj. Pa tudi Amis ti nekaj ponuja zastonj. http://www.amis.net/home/ vse pa je odvisno kaj ti rabiš. Ampak tukaj ne moreš zgrešiti veliko, vse je odvisno od povezav, kolikokrat jim bo padlo dol.
Če torej lahko kakšen dan ostaneš brez in zate to ni življenjskega pomena, potem je vseeno katerega izbereš. če je torej možnost, bi izbral kabel, še posebej, če ga že imate v bloku. če ga ni, bo potrebna napeljava, torej za ADSL. Tudi pri ADSL-ju moraš preveriti če dovoljuje toliko brzine, da imaš lahko TV in internet.

če bo pri tej brzini že kakšen problem, potem predlagam SIOL, ker so pač v LJ. če pa problemov ni, potem pa predlagam AMIS, ampak kot sem rekel, vedno se lahko naserješ pri komerkoli. Zato je dobro, če imaš kakšnega prijatelja, ki se vsaj malo spozna na zadeve in jih zna tudi rpavilno urejati. je veliko lažje.

primož

Primož, hvala za pomoč.
Doma imamo navaden tel. priključek – Telekom. Telefona praktično ne rabimo veliko. Petkrat na teden morda.
Mikrolokacija: Študljanska cesta – zaselek 500 m izven Domžal, ne vem kakšna je kaj infrastruktura, kar se kablov tiče.
Rabili bi internet za domačo uporabo, za kakšen filmček, muzko, igrice. Predvsem za osnovnošolko. Morda zraven še kabelsko. Pa da lahko še kakšen film pogledaš na računalniku.
Sem res total outsider kar se tega tiče, zato bom res vesela tvojega odgovora.

Pri vseh ponudnikih se da najprej telefonsko preveriti, ali je kakršen koli priklop na tvoji lokaciji sploh možen. Pri nas konkretno se še nekaj let ne bo dalo dobit ne T2 in ne Amisa, ker ni prostih linij. Tako potem ostajamo na Siolu, ne glede na ceno. Amis je celo poslal že kar pogodbo, ki naj bi jo podpisali in poslali nazaj, pa smo k sreči prej poklicali in so rekli da itak ni šans…

Če se odločate za Siol, pohitite, saj je 3 ali mogoče 4 mesece zastonj le še do konca novembra (tako vsaj reklamirajo). Ampak, če te brezplačne mesece odštejej od 24 mesecev (za kolikor se vežeš), so po grobih izračunih cenejši od T 2. Kvaliteta in usluge so pa tako rekoč brez razlike. Največ je odvisno, kaliko si oddaljen od centrale ponudnika.
Vso srečo pri izbiri!

Jaz sme iz Domžal in sicer iz Stoba. Imama Amis internet, Vzela sem pa to akcijo za 19 eur na mesec brez vezave. Če pa vzameš vezavo za 18 mesecev pa imaš 3 mesece zastonj internet. Hitrost prenosa je neverjetno hitra in zaenkrat mi dela brez problemov. Kar se tiče telefona, tudi mi smo imeli še zelo zastarel način priklopa (trizoba vtičnica za telefon), pa pridejo mojstri in vse zrihtajo. Pokliči na Amis in se pozanimaj.

Hvala, Primož!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close