Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri pomivalni stroj?

Kateri pomivalni stroj?

Nisem še imela pomivalnega stroja, zato se ne spoznam.

Gledam cene: zelo različno.

Pomivalca ne bi rabila kaj veliko, samo ena oseba pa še to bolj malo doma. Kupit ga nameravam le zato, ker je pač v kuhinji bil pomivalc in crknil, zdaj pa nimam kaj tja notri dat. Ne gre kaka druga omarica ali kaj takega. Drugače bi itak na roke pomivala.

Zdaj najbolj poceni ne bi, ker je to ponavadi potem problem. Če pa vzamem nek najcenejši Gorenje model, verjetno ne zgrešim kaj veliko?

Vox za 200eur pred 2m leti je za ta dnar odličen. Kupljen kot zasilni stroj, ker bo (upam) remont stnvanja v roku 2h let. Pomiva že 2 leti. Včasih mu ne uspe pomiti; to verjeno vsakemu stroju.

Je pa vse bolj tanko  (pleh na vratih) in nežno. Ampak dela, 3-4 na teden.

za eno osebo ne rabiš pomivalca ☺ – pusti tako kot je ali pa luknjo v kuhinji
Pazi, da ne kupiš pralca ☺

prvi pomivalc

no mislim.  no mislim.  preveri še enkrat, kaj si napisala.  to je to, o tem govorim.  kot bi jo plačal.   kako misliš ti z tem stilom, odnosom ,razmišljanjem dobit moža??   kako?   kupi novega  ki ima na vrhu predal za bištek, da nima one kurčeve pososdice spodi.  ko se moraš sklanjat po tisto košarico.  vzami čim dražjega.  al gorenje al bilo kaj ,sam da je drago.  mi imamo bosch series 4 aktualni model. to je  nekako  bolj poceni za bosch. pa dobro dela. aktualni model ki je kao isti kot stari model, ki so ga nehali delat. ampak ga še lahko kje kupiš, tudi novega. zakomplicirano no.  je ok.  pa pomivmo 4x na dan  že 2 leti.

Samo ƁEKO ne kupuj.

Zakaj pa ne daš sušilca ali pa pralni stroj  v tisto luknjo, če misliš na roke pomivat?

Za eno osebo se še tisti najmanjši, nadpultni komajda izplača.

Ja, za Beko sem pa tudi že slišala, da je to bolj šara. Hvala za mnenje.

Pralni stroj ima svoj prostor. Sušilca pa v bistvu ne rabim. Sem pa razmišljala ja, da bi mogoče sušilca namesto pomivalca.

Je pa en drug problem še. Imam samo enojno pomivalno korito. ne ravno praktično za redno ročno pomivanje. Če hočem imet dvojno pomivalno korito, moram pa vse ven metat in menjat pa bi verjteno dražje prišlo kot pomivalc :(.

Če bi imela dvojno pomivalno korito, sploh ne bi kupovala pomivalca.

V pomivalcih se zaredijo glive in jih je nemogoče odpraviti. Še vedno je treba pomivat na roke. Niti čajnih oblog noben pomivalc ne pomije. Zato je na roke še najbolj varno.

Zagotovo lahko kaj simpatičnega skombiniraš s kakšnimi elementi in vrati od kje drugje. Dvojno korito se da dobiti že za 20 €, rabljeno seveda. Ga temeljito očistiš in razkužiš.  Ali pa naročiš v Ikei.

Ampak ja, imaš prav!  Pomivalec je več kot odličen za zlaganje umazane posode. Oplakneš, daš not in opereš, ko imaš čas.

Meni je Candy delal 10 let.  No, 9 in pol.

Če želim dati notri dvojno pomivalno korito, je treba vse omarice razmontirat. Ni luknje za ta drugo korito. Tako, da ni to enostavno. Pomivalno korito res ni drago. Ampak je vse tako narejeno, da je treba kup stvari ven vreči, da bo šlo korito notri.

Ja saj. samo potem je pametno, da pomivalca tudi uporabljaš in to ne na eco programu. Ker se zaredijo glive, kot je že en gor zapisal.

Kaj pa če bi zatlačila v tisto luknjo kakšno zamrzovalno omaro?

Ker je res škoda kupiti nekaj, česar ne misliš uporabljat…

Odgovor na objavo uporabnika
Casher, 17.05.2025 ob 20:30

Samo ƁEKO ne kupuj.

Imamo Beko pomivalec, ze drugega, prvi je bil najbolj osnovni model in je delal skoraj 15 let, zdaj drugi je srednji model in v uporabi ze 2 leti, nobenih tezav z njima.

Nam pomije tudi cajne obloge s salic in v vseh teh letih se nimamo listastih kozarcev. Pomivamo pa v njem vse, kar se sme dat v pomivalca in dela vsak vecer.

Pomagaj si s tem, da v Googl vtipkaš “beste Waschmaschine” 2025 in ti jih popredalčka po znamkah, modelih in cenah.

Odgovor na objavo uporabnika
prvi pomivalc, 17.05.2025 ob 10:28

Nisem še imela pomivalnega stroja, zato se ne spoznam.

Gledam cene: zelo različno.

Pomivalca ne bi rabila kaj veliko, samo ena oseba pa še to bolj malo doma. Kupit ga nameravam le zato, ker je pač v kuhinji bil pomivalc in crknil, zdaj pa nimam kaj tja notri dat. Ne gre kaka druga omarica ali kaj takega. Drugače bi itak na roke pomivala.

Zdaj najbolj poceni ne bi, ker je to ponavadi potem problem. Če pa vzamem nek najcenejši Gorenje model, verjetno ne zgrešim kaj veliko?

Saj si si že sama odgovorila ne rabiš ga saj si navajena pomivati ročno . Mi smo štirje in pomivamo ročno sproti pa ne , da ga ne bi mogli kupiti  žena ga enostavno noče v kuhinji . Kolikor vem v pomivalce nalagate in zaženete , ko je poln ali vsaj tričetrt poln  zaradi varčevanja z vodo , elektriko . Pri nas vem , da ne bi nihče hotel gledati en dan umazane posode nekje naložene .

Zanimivo. Jaz bi odsvetovala Gorenje. Beko stroji imajo edini garancijo 7 let.

Ko so zapirali Mercator Tehniko sem za dobrih 200 eur kupila ta ozek pomivalni stroj Candy brava CDPH 2L1047W.

Odlično pomije. Ima 5 let garancije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close