Kateri od teh receptov za Raffaelo je najboljši?
Našla sem štiri recepte za Raffaelo, pa me zanima, kateri je preverjeno najboljši, kajti jaz sem mojster slabih ustvarjanj.
1.
v 1/2 dl mlačne vode raztopiš 9 dag sladkorja, dodaš 10dag kokosove moke, 10dag margarine, 10dag mleka v prahu in po okusu mletih mandeljev (mandelji morajo biti mleti brez olupov-zato da so kroglice zares bele, čeprav je take mandelje zelo težko dobiti).
Pripravljeno maso daš v hladilnik, da se strdi. Nato oblikuješ kroglice in jih povaljaš v kokosu (če imaš voljo še daš v vsako kroglico en cel mandelj).
2.
250 ml sladke smetane
10 dag medu
2 vrečki vanili sladkorja
20 dag kokosove moke
16 dag mletega sladkorja
rum po okusu
———————————
Smetano zavremo z medom in vanili sladkorjem. Dodamo 16 dag kokosove moke (ostalo je za kroglice povaljati) ter ob stalnem mešanju kuhamo 5 minut.
Odstavimo, dodamo rum (jaz sem ga izpustila) in ohladimo. Najbolje, da postavimo za 1/2 ure v zamrzovalnik (jaz sem skuhala zjutraj in imela celo dopoldne v hladilniku).
Dodamo sladkor in, če masa ni dovolj gosta, še malo kokosove moke (jaz je nisem dodajala).
Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki.
Kroglice hranimo v hladilniku.
3.
1 dcl vode
10 dkg margarine
10 dkg sladkorja v prahu
25 dkg mleka v prahu
15 dkg kokosa
Vodo zavreš,daš vanjo vse po vrstnem redu. Preden oblikuješ kroglice, daj maso malo v hladilnik. Oblikuj kroglice, daj notri mandelj (za otroke jaz delam brez), ki jih prej seveda olupiš. Na koncu še povaljaj v kokosu.
4.
50 dag mleka v prahu
25 dag margarine
40 dag sladkorja
2 dcl vode
30 dag kokosove moke
Sladkor in vodo prekuhaš in ohladiš. nato dodajaš zmesi kokosa, mleka v prahu in margarine. Nato daš v hladilnik za 15 minut.
Drugega sem napisala jaz in meni ta recept še ni delal težav. Po drugih receptih nisem delala, saj mi ni za mleko v prahu.
Edino na eno stvar pazi… če imaš domači med, bi bilo morda dosti pol količine tega. Jaz delam z industrijskim in ga ni preveč čutiti, medtem, ko je sestra delala z domačim in rekla, da se ga čuti kar malo preveč.
Lep dan!
Vladka
jaz imam tega:
-2 dcl vode
-35 dkg sladkorja
-1 margarina
-40 dkg mleka v prahu
-25 dkg kokosove moke
-lešniki
Vodo in sladkor zavremo, dodamo margarino, da se stopi. Primešamo mleko v prahu in kokos. Maso pustimo počivat 3 ure. Nato oblikujemo kroglice, v katere damo prepražene cele lešnike. Kroglice povaljamo še v kokosu.
Zvezdica… meni nikoli ne pride pretekoče, moraš pa obvezno dobro ohladiti v hladilniku. Jaz skuham zjutraj in potem ponavadi pustim do popoldneva.
Katero smetano priporočam… žal sem v tujini in v Slo. tega še nisem delala, če pa se bom kdaj spravila delati to v Slo., bom zagotovo uporabila Alpsko smetano Pomurskih mlekarn, katera me nikdar ni razočarala 🙂
Lahko tudi dodaš še malo sveže kokosove moke, če bo potrebno, a jaz je nikoli.
Pozdravček!
Vladka
Včeraj sem jih delala po vladkinem receptu, s tem da sem v sredino dala lešnik, ki sem ga oblekla v kremo (recept zanjo najdete če v iskalnik odtipkate Markovi piškoti), ki je bila prej ohlajena v hladilniku, okrog sem dala Vladkino maso in povaljala v kokosu. Naši so bili navdušeni. Tista krema in obod pa lešnik se tako dobro ujemajo. Dela je veliko ampak se splača. LP
Forum je zaprt za komentiranje.