Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kateri od teh receptov za Raffaelo je najboljši?

Kateri od teh receptov za Raffaelo je najboljši?

Našla sem štiri recepte za Raffaelo, pa me zanima, kateri je preverjeno najboljši, kajti jaz sem mojster slabih ustvarjanj.

1.

v 1/2 dl mlačne vode raztopiš 9 dag sladkorja, dodaš 10dag kokosove moke, 10dag margarine, 10dag mleka v prahu in po okusu mletih mandeljev (mandelji morajo biti mleti brez olupov-zato da so kroglice zares bele, čeprav je take mandelje zelo težko dobiti).
Pripravljeno maso daš v hladilnik, da se strdi. Nato oblikuješ kroglice in jih povaljaš v kokosu (če imaš voljo še daš v vsako kroglico en cel mandelj).

2.

250 ml sladke smetane
10 dag medu
2 vrečki vanili sladkorja
20 dag kokosove moke
16 dag mletega sladkorja
rum po okusu
———————————
Smetano zavremo z medom in vanili sladkorjem. Dodamo 16 dag kokosove moke (ostalo je za kroglice povaljati) ter ob stalnem mešanju kuhamo 5 minut.
Odstavimo, dodamo rum (jaz sem ga izpustila) in ohladimo. Najbolje, da postavimo za 1/2 ure v zamrzovalnik (jaz sem skuhala zjutraj in imela celo dopoldne v hladilniku).
Dodamo sladkor in, če masa ni dovolj gosta, še malo kokosove moke (jaz je nisem dodajala).
Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki.
Kroglice hranimo v hladilniku.

3.

1 dcl vode
10 dkg margarine
10 dkg sladkorja v prahu
25 dkg mleka v prahu
15 dkg kokosa

Vodo zavreš,daš vanjo vse po vrstnem redu. Preden oblikuješ kroglice, daj maso malo v hladilnik. Oblikuj kroglice, daj notri mandelj (za otroke jaz delam brez), ki jih prej seveda olupiš. Na koncu še povaljaj v kokosu.

4.

50 dag mleka v prahu
25 dag margarine
40 dag sladkorja
2 dcl vode
30 dag kokosove moke

Sladkor in vodo prekuhaš in ohladiš. nato dodajaš zmesi kokosa, mleka v prahu in margarine. Nato daš v hladilnik za 15 minut.

Drugega sem napisala jaz in meni ta recept še ni delal težav. Po drugih receptih nisem delala, saj mi ni za mleko v prahu.
Edino na eno stvar pazi… če imaš domači med, bi bilo morda dosti pol količine tega. Jaz delam z industrijskim in ga ni preveč čutiti, medtem, ko je sestra delala z domačim in rekla, da se ga čuti kar malo preveč.
Lep dan!

Vladka

Na oko sem primerjala količino “tekočine” med recepti. Pri tvojem ga je največ, 250 ml sladke smetane. Pa se to strdi, ni pretekoče? Katero smetano pa priporočaš?

jaz imam tega:

-2 dcl vode
-35 dkg sladkorja
-1 margarina
-40 dkg mleka v prahu
-25 dkg kokosove moke
-lešniki

Vodo in sladkor zavremo, dodamo margarino, da se stopi. Primešamo mleko v prahu in kokos. Maso pustimo počivat 3 ure. Nato oblikujemo kroglice, v katere damo prepražene cele lešnike. Kroglice povaljamo še v kokosu.

Jaz delam po drugem receptu (našla sem ga na Kulinarični Sloveniji: , samo da dam v kroglico še po en oluščen mandelj. Pride bolj “hrustljavo” in mojemu možu je bolj všeč.

A ja, še to – masa po tem receptu je zelo mehka, zato jaz ponavadi dodam več kokosove moke, da ni tako pacasto.

Zvezdica… meni nikoli ne pride pretekoče, moraš pa obvezno dobro ohladiti v hladilniku. Jaz skuham zjutraj in potem ponavadi pustim do popoldneva.
Katero smetano priporočam… žal sem v tujini in v Slo. tega še nisem delala, če pa se bom kdaj spravila delati to v Slo., bom zagotovo uporabila Alpsko smetano Pomurskih mlekarn, katera me nikdar ni razočarala 🙂
Lahko tudi dodaš še malo sveže kokosove moke, če bo potrebno, a jaz je nikoli.
Pozdravček!

Vladka

jaz sem jih delala po receptu od Vladke in pridejo OK, ni pretekoce, lepo se oblikujejo pa tudi dobre so

lp, Kira

Včeraj sem jih delala po vladkinem receptu, s tem da sem v sredino dala lešnik, ki sem ga oblekla v kremo (recept zanjo najdete če v iskalnik odtipkate Markovi piškoti), ki je bila prej ohlajena v hladilniku, okrog sem dala Vladkino maso in povaljala v kokosu. Naši so bili navdušeni. Tista krema in obod pa lešnik se tako dobro ujemajo. Dela je veliko ampak se splača. LP

Včeraj sem jih naredila po prvem receptu – nam so zelo všeč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close