Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kateri narejeni žlikrofi?

kateri narejeni žlikrofi?

Ali kdo kupuje že pripravljene žlokrofe? Zdaj so itak zaščiteni, ampak verjetno so kljub temu razlike. Kateri so dobri in kje jih kupiti?

Včasih kupim zmrznjene Pečjakove.. Sama jih ne jem, jedci pa pravijo, da so dobri. Kupim jih pri “najboljšem sosedu.”

Prvič slišim, da Pečjak dela žlikrofe…a ja, morda mesne…vprašanje je bilo verjetno za idrijske.
Ja so zaščiteni, ampak boljše restavracije v Idriji jih niso prinsele na ocenjevanje, ker se z načinom ocenjevanja verjetno ne strinjajo, imajo pa zelo dobre…KENDOV DVOREC iz Spodnje Idrije,Gostilna Mlinar-proti Žirem,gostišče Barbara Idrija in še nekateri…

Jože, moram te razočarat. Niso mesni. Premišljujem samo, če so res Pečjakovi. Mogoče so od Žita. Bom prav preverila. Na vrečki pa piše Idrijski žlikrofi.

Joj, ne spomnim se imena…Skratka, leta nazaj, ko se ni bilo Pecjaka, so bile prve take dobrote pod imenom neke tete ali nekaj podobnega – mogoce celo od Zita. Imeli so tudi idrijske zlikrofe. Sem samo enkrat kupila struklje, pa je mama takoj pripomnila, da teh nisem jaz delala:(

Lp

Buuu, sem se res zlagala. Dela jih ena gospa iz Idrije, ime sem spet uspešno pozabila. Ampak vem, da jih ima en večji proizvajalec tudi, menda je res Žito.
Kakorkoli že, te, ki jih imam trenutno doma so res idrijski in res dobri, kot trdijo moji jedci :-)) Domači so pa zgodba zase, nič ne rečem.

Moja mami jih naroči direktno v Idriji (žal ne vem, kako pridejo v Ljubljano). Če bi želela, da jo vprašam za podatke, me prosim spomni na e-mail: antem9800@yahoo.com. So pa božansko dobri.

Lp,
M.

Lahko jih naredite sami, mesne ali ne, res da ne bodo na pogled tako lepi, so pa zeloooo okusni !

idrijske zlikrofe lahko kupite /zmrznjene/ v mercatorju…najboljsi so pirihovi/sp.kanomlja/…imajo pa se od nekaj drugih proizvajalcev. ce pecjak dela idrijske zlikrofe,ne bi vedela…verjetno ne…..
v kendovem dvorcu so jih svoje case delali sami,enako v barbari…verjetno pa ne za siroko prodajo. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close