Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri mehčalec za perilo vam je najboljši?

Kateri mehčalec za perilo vam je najboljši?

Lenor je najboljsi.

Ko sem glede tega prebirala navodila, je bilo večkrat omenjeno, da se vlije takoj na začetku pranja in sem se za ta način odločila. kis mehča vodo, ne perilo, in je perilo mehko toliko, kot je mehka voda.
[/quote]
Nisi pa prebrala, da je prašek bazičen in kis izniči to in je vse skupaj potem ena svinjska župa, ki ne zmehča ne vode, ne opere pošteno cot in cote lepo smrdijo, ko pridejo iz pranja, sevead ti več ne vohaš, ker si navajena. 🙂
[/quote]
O sem sem, brez skrbi ;).
Mi je pa preveč praška zasmradilo cote.

Jaz sem pa mislila, da imaš to velikega sina, ne malega otroka, da si ne zna sam dati prat.
[/quote]

Če bi ti bila sposobana kaj mislit, bi ugotovila, da ti obsedenost z mano ne koristi in bi si poiskala strokovno pomoč. 🙂
[/quote]

Mogoče bi ti rabil strokovno pomoč, ker očitno imaš odraslega sina in ni sposoben nič narediti. Mu mora ata rit odnašat.

Prosim lepo, ali bi se lahko držali teme, ker smo malo zašli!
Zdaj vsi vemo, da se kimono za judo, dobro opere, če znaš uporabljati prašek in mehčalec v pravih dozah. 😉

Torej, ali kdo uporablja mehčalec Sampy (rumen in moder) ali Ornel Baby soft?
Zadovoljni?

Najlepše mi diši Kokolino. Uporabljam pa ga zelo redko, ko perem bunde, puloverje ali kakšne druga vrhnja oblačila.
Za delavske obleke, spodnje perilo, brisače, kavbojke, rjuhe, mehčalca NIKOLi ne uporabljam.

Če bi ti bila sposobana kaj mislit, bi ugotovila, da ti obsedenost z mano ne koristi in bi si poiskala strokovno pomoč. 🙂
[/quote]

Mogoče bi ti rabil strokovno pomoč, ker očitno imaš odraslega sina in ni sposoben nič narediti. Mu mora ata rit odnašat.
[/quote]
Jp, meni je glavno da zna dvajset metrov drv na hitro razžagat z motorko, ročno razkalat s sekiro, ker je močnejši od mene, pokosit, sfrezat vrt, pošpricat vinograd in da je vrhunski športnik v borilnem športu, dober v šoli, zelo prijazen, lepo zna tudi s tujimi otroci ravnat, ko jih spremlja na tekmie ne le s svojo sestrico, posodo mu pa tudi ni problem pomit ali akj skuhat in še marsikaj. Skratka meni do zadošča, ker ima komaj 17 let, ti se pa muči še naprej. 🙂 Aja meščalec 🙂 beli silan za bele cote in modri lenor za temne in barvaste. 🙂

Lepo vzgojen fant, tale vaš sin 🙂 zanimivo, kako so fantje v teh letih, ki imajo sestrice in se razumejo, še posebej pozorni do deklet. Sestrica bratu prebudi eno tako srčno mehkobo, kakor tudi hči,očetu.
Zanima me ali je že kdo poskusil mehčalec Petelinji zajktrk” zelo sem se nasmejala, ko sem ga videla v trgovini…Polarni sij veste kaj o tem?

[/quote]
Jp, meni je glavno da zna dvajset metrov drv na hitro razžagat z motorko, ročno razkalat s sekiro, ker je močnejši od mene, pokosit, sfrezat vrt, pošpricat vinograd in da je vrhunski športnik v borilnem športu, dober v šoli, zelo prijazen, lepo zna tudi s tujimi otroci ravnat, ko jih spremlja na tekmie ne le s svojo sestrico, posodo mu pa tudi ni problem pomit ali akj skuhat in še marsikaj. Skratka meni do zadošča, ker ima komaj 17 let, ti se pa muči še naprej. 🙂 Aja meščalec 🙂 beli silan za bele cote in modri lenor za temne in barvaste. 🙂
[/quote]

Ti, a veš, da bi bila jaz vesela, če bi moja hčerka dobila takega pridnega poba.
Taki so vedno bolj redki.

Sam še tole – moji otroci so danes že vsi nad starostjo, ko bi jih lahko pobrala socialna. Poskusi prati kadaj z manj praška, boš dojel, da te nategujejo s priporočeno količino. In NISEM napisala žlička, ampak dobra žlica. Kar je dovolj za 6 kg boben povprečno umazanega perila.
Če je zelo umazano, dam malo več praška, še raje pa v tistih primerih namakam. Ampak to počnem recimo trikrat na dva meseca.
Porkaš, koliko prfliknjenih dedcev so naredile dandanes reklame:)))
[/quote]
Ah vidim jaz, da znajo babe tudi zaprat cote, sploh ko hodi pob na treninge imajo eni čisto siva kimona, ki bi naj bila bela. Ne boš ti meni, veš kake ratajo cote, če jih večkrat pereš s premalo praška, jo lahko samo stran vržeš. Verjamem pa da svojih ne vidiš realno, drugi jih pa.
[/quote]

Haha, polarni modri val. Ti misliš da je belina odvisna od količine praška?
Ma si pravi gospodinjec, ja.

Jaz vem samo to, da če na njih piše Deutshe formul – nekaj takšnega, da bolj dišijo.

Ti pa si za hece!

Meni je super ornel babysoft, lepo diši.

Vsi od Tete Violete so mi fajn, zdaj pa imam od Sampya modrega – dam ga pol pokrovčka (včasih še manj) pa perilo diši tudi ko je ponošeno. Ključnega pomena (zame) pri obeh pa je dejstvo, da nista testirana na živalih.

Duel rumen – meni je najboljši.

[/quote]
[/quote]

No lepo. Da zna fant kaj delat. Se pravi, da ni mestno razvajeno dete. Pohvalno. Res pohvalno. Se vidi, da je podeželski fant. Sem mislila, da je mestno dete.
Čeprav pranje cot res ni znanost.
Ti pa močno, močno odvsetujem kakršen mehčalec. Mehčalec je povsem nepotreben. Pač je za neumne ovce, da nekaj plačujejo. Modna muha pač.

Že veliko let uporabljam Sunil, kupim v Avstriji, ker mi res lepo diši, namesto mehčalca največkrat dodajam malo kisa. Kis se ne vonja, ojača pa vonj pralnega detergenta. Aha, pa še to, Perilo, ki se kuha, dobi s pranjem tak malo zoprn vonj. Zato perilo, ki ga kuham, spustim še enkrat na polurni program z manjšo dozirko pralnega sredstva, 30C.
Sicer pa mi od mehčalcev nobeden ne diši lepo prav dolgo, in če že kdaj kupim, kupim vedno drugačnega. Lep vonj mi imajo tiste kroglice od Lenorja, ampak mi ne raztopi vedno vseh.

Kakor komu. Meni ne rata nič sivo, grdo, zaprano. Skrči se mi pa na deset let kakšna stvar. Desetletij, ko perem, se je pa že kar nabralo. Z mnogo manj praška, kot tebi.
A ti pereš samo prešvicane sintetične kimone?
[/quote]

Nobeno kimono ni sintetično. 🙂 Je iz bombaža in konkretno ta težka tekmovalna iz 500 granmskega, ki jih sin uporablja. Perem seveda vse, cote morajo bit lepe in sveže dišeče. Saj ti pravim, naše stare mame so vedele, novodobne se pa afnate in mislite kako ste pametne. 🙂
[/quote]

Čisti bombaž se ti na 30 vsakič skrči za 5 cm. in nategneš ga nazaj. Khm khm. Ni vredno več razpravljat s takim telebanom. In kuhanje bi ga spravila na otroško velikost. In sin zna drva sekat. In včeraj je bil sneg.

ova je spituvala za mehčalaca a vi ste tle napisuvali o nekom kitajskom kimunu…glej temo teme a ne da tle pisavate sve živo.

Najprej naj povem, da ne kupujem mehcalcev za katete non-stop vrtijo reklame po tv. Jaz uporabljam tri vrste mehcalcev. To so – Bohor, Silan in Vernel.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close