Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kateri mali avto za velike razdalije

Kateri mali avto za velike razdalije

Zdravo,

kupujem nov MAJHEN avto – in sicer disel. Dnevno prevozim 200 km zaradi oddaljene službe. Kateri avto mi predlagate? Zaenkart se odločam med C3 – jem (SX 1.6HDI 16V), Peugeot 206 2.0 HDI (qucksilver) in Hondo Jazz (žal je samo bencinar, zato ni v ožjem izboru).

Prosim, pomagajte mi pri odločitvi. Pripravljena sem dati okoli 3 milijone.

Hvala! Majcika

“Pomagam” še z eno idejo: mitsubishi colt, ta ima dizel, za precej manj denarja pa se zdaj splača kupiti forda fiesto. Glede na to, da ste pri P206 izbrali 2,0-litrski dizel, še tole: ne bojte se majhnih dizlov, v malčkih so več kot dovolj zmogljivi!

Zanesljivi ze, verjamem, ampak nasplosno je pa tak, da vec km zdrzijo avti z vecjo kubituro. Odvisno kolk casa mislis met avto. Ce bos ga po 2 letih in 120.000km prodala pol je res vseeno kaj kupis, ce ga mislis pa met do 300kkm pa ma vsekakor prednost vecja kubitura.

seat ibiza 1.9 sdi, zakon, poraba:4,8 litra

moja frendica ima Opel corso. Vsak dan hodi iz LJ v NG. Avto je super. Kupi 1.7 cdti.

Priporocam C3!
Totalno odsvetujem Forda! Razen ce rada hodis vecno po servisih in popravljas!

Priporočam Hondo Jazz (ta zadnji – novi model).
Povem iz “prve roke” (ajd, takrat ko mi ga žena “posodi”… )

😉

To, da je bencinar, pa naj te ne moti. Preračunaj si natančno kdaj se ti dizel splača.

Ja, se strinjam s Kenzom. Hondice so zakon, pa tudi Toyote, Mazde. Če iščeš pa cenovno ugoden avto, pa raje izberi kakega Hyundaya, Citroene, Peugeote, Renaulte pa ti odsvetujem.

Takole ti bom povedala, Jazz pokuri na relacijski vožnji okoli 5.5 do 6.5 litrov. Vsak dan se vozim iz SG v LJ. Zdaj je pa še nafta dražja od bencina. Avto mi je NORO udoben, je čisto nov in FUL opremljen, tako da sem se vsaj jaz dobro odločila, upam da se boš tudi ti.

Pa še nekaj!!!!, v salonu v Ljubljani imajo same luštne prodajalce, res so cukrčki in zelo se znajo potruditi, če si ženska in malce zaigraš nevednost. Meni ga je prodal en mladi cukrček Luka (poišči ga… v njihovem salonu)

Vsekakor honda jazz! Pokuri toliko kot dizel! Vendar kvaliteta, udobje in lega na cesti sta pri hondi usak 2x boljša kot pri vseh njihovih konkurentih!

Varno vožnjo

HONDA JAZZ – “Pokuri toliko kot dizel”.
Prepričan sem, da se vam poraba 5,5 – 6,5 zdi majhna, ker sodobnega dizla primerljive veličine niste vozili.
Za informacijo; meni dizel (GOLF IV TDI 90) porabi v povprečju 5,5 l/100 (celoletno povprečje) in sodim med voznike s “težko nogo”, poleg tega je ta avto težji od JAZZ-a. Z varčejšim načinom vožnje zlahka poraba pade na okrog 4 l/100 km (BTW najnižja poraba 3,6 l/100 km).
Če bi torej tak motor imel JAZZ oz avto primerljive veličine in teže, bi bila poraba še manjša. Nikakor pa ne enaka.
Poleg tega sodobnejši dizel motorji npr. 1,9 TDI 105 “konjev” (POLO, FABIA, IBIZA) 1,6 HDI (P 206), 1,7 CDTI (CORSA) v naštetih “malčkih” premorejo občutno več moči in navora kot JAZZ, tako da se slednji z njimi glede zmogljivosti ne more kosati.
MAJCIKA – na tvojem mestu bi razmišljal o sodobnem 1,6 HDI motorju (C3 ali 206), ki je po mojmem prepričanju boljši od 2,0 HDI-ja.
HONDA je sicer zaneslivejši avto oz EU konkurentov, ima boljše garancijske pogoje – poraba in zmogljivosti pa so na strani HDI-ja (v tvojem izboru).
Odločitev prepuščena tebi.
Pa srečno vožnjo.

LP, Škorpjon

Kar HONDO vzem. Bencinarji sploh niso tako požrešni kot nekateri pišejo, pa tud dizli ne srkjo samo kapljic nafte. Za primerjavo Punto 1,2 pokur 5-6 litrov pri normalni vožnji

New Report

Close