kateri majhen avto?
Kateri avto izmed naštetih, z bencinskim motorjem bi kupili do 6000€,
prednost dajem ne tolk udobju, predvsem zanesljivosti. Odločam se med:
renault clio, toyota yaris, peugeot 206, opel corsa,c3,fiat punto,
wv polo, honda jazz,mazda2,…
Hvala za vaša mnenja in morda izkušne, s katerim od teh avtomobilov.
Lp
Tomi
Po raziskavi nemškega ADACa je najbolj zanesljiv v razredu malih avtomobilov poleg minija in celo eden najbolj zanesljivih avtov nasploh.
http://www.avtoin.com/zoom.php?id=6683
Po raziskavah angleškega avtokluba pa je to avtomobil s katerim so kupci nasplošno najbolj zadovoljni.
Citat raziskave: Top of the charts, and by some way, is the Honda Jazz, retaining its position from last year. Following in third and fourth places are the Toyota Yaris and Skoda Fabia. All three beat every car from the likes of BMW, Audi and Mercedes – not bad for mere superminis…Honda Jazz CLASS WINNER
Rating 88.1% Overall Ranking 1st
You almost run out of superlatives when describing the performance of the Honda Jazz. It gets excellent ratings in every category but one (where it’s ‘just’ above average) and goes on to record an overall score that’s well ahead of any other car in the survey. It’s a very clear, and worthy, winner.Owners simply love every aspect of it, from the thoughtful dealers and the low running costs to its practical interior. The design, inside and out, gets the thumbs-up, as do the superb build quality and fine drive. Finally, mechanical reliability is second to none, with problems all but unheard of.
http://www.whatcar.com/news-special-report.aspx?NA=214562&EL=3121178
Kar vprašajte kakšne lastnike raznih (starejših!) puntov, cors, da ne govorim o c3, itd, kako so zadovoljni. Ali pa še malo poglejte po drugih forumih (o kalvarijah s C3, pa P206, pa Punti..)..
Za 6.000€ namreč ne dobite 1 leto starega avta, ampak pet ali več..in če pogledate statistike (tudi, a ne samo Adacove) , vidite, da so japonci zdaleč najzanesljivejši..denimo, v letniku 2003 je imelo samo 9% H JAzz problem, pa 21% c3, pa 14% Cors, pa 20% P 206..
Japonci imajo 3 letno garancijo, prav zato praviloma lastniki v teh letih odpravijo vse resnejše napake, če seveda so.
Pa ne pozabite, da Adacove statistike zajamejo samo tiste avte, kjer je moral pomagati ADAC, ne pa manjših, a prav tako zelo zoprnih, ki jih lastniki neposredno rešujejo na servisih.
Če prilepiš še zadnjo statistiko okvar ADAC za leto 2006, boš še bolj razočaran. Honda Jazz je zaradi slabe kakovosti vozil v zadnjih treh letih spet krepko zdrsnila navzdol po lestvici.
Da ne govorimo o kakovosti kakšne Mazde 2, Nissana Almere, Micre, X-Traila, ki so med vozili z največ okvarami. Honda Civic in Toyota Avensis sta tudi v spodnji polovici statistike okvar v svojih razredih. V primerjavi z kakovostjo evropskih proizvajalcev so japonci krepko padli.
Toliko o nekdanjem mitu o nepokvarljivosti japonskih avtomobilov.
Lenci, polo ima že tko al tko majhno porabo, zato ne razumem zakaj dizla. Če misliš da boš vozila z njim 4-5 litrov porabe(kot propagirajo na vseh reklamah), potem se boš sladko zaj….
In še nekaj ne razumem. Ljudje bi kupili dizla, hkrati je treba pa pri menjavi dat zraven par tisoč eurov . Kje si potem prišparal. Če hočete glih nekaj prišparat, kupte golfa II al pa III dizl ki je vreden par 100 eur. Čudno, čudno…
Jaz bi sigurno izbrala hondo jazz ali toyoto yaris. Dobra 3 leta sem vozila cliota letnik 2001, sprva ni bilo problemov, potem so se pa kar vrstili, vsak mesec je bilo nekaj narobe, od ključev, do elektronike, vžigalne tuljave..pa je bil avto lepo vzdrževan in redno servisiran ampak vedno je bilo nekaj. Ko mi je pa na AC crknila bencin pumpa (za katero ne moreš vnaprej vedt kdaj ti bo) mi je dokončno prekipelo in sem se v pol ure določila za nakup nove honde jazz in mi ni žal. Menjalnik v cliotu se lahko skrije pred hondinim, potlej vsi jazz-i imajo klimo serijsko, novejši letniki celo avtomatsko ki zelo dobro deluje, avto je glede na njegove mere ful prostoren, pa cene rabljenih se dobr držijo, kako je pa z vzdržljivostjo bom pa lahko čez par let povedala. Pri polotu ni veliko serijske opreme, tako da tisti rabljeni ki imajo kaj opreme so tudi dražji. Toyota yaris je tudi zelo dobra izbira, vsi pravijo da je to zelo zanesljiv mali avto, jaz če nebi vzela honde bi vzela toyoto.
pilotka81,
a se me še spomniš, ko sva oktobra debatirali o tem, da bom kupila H Jazz (rdečo,Sport). Že 3 mesece jo vozim. Sem SUPER zadovoljna, kar srce mi zaigra, ko se vsedem vanjo. S stranskimi letvicami in dodatnim zadnjim spojlerjem je res enkratna, kot si rekla. Barva mi je pa sploh ZAKON (če se spomniš, me je malo skrbelo glede vpadljivosti rdeče barve, ampak takemu avtomobilu paša taka barva-stvar okusa). Kako pa si ti zadovoljna? Če se prav spomnim imaš srebrno ali temno sivo.
Pa en lep jazzovski pozdravček
Pozdravljena špela007,seveda se te spomnim.
Sicer malo z zamudo ampak vseeno ti čestitam za nakup. Nisi takrat nič napisala da si res kupila hondo jazz. Lepo je slišat da si zadovoljna, tud jaz sem z svojo po dobrih 4 mesecih zelo zadovoljna in vedno znova uživam v vožnji, saj avto je zelo lepo vodljiv in glede da je to mali avto zelo udoben in ful prostoren,kaj vse sem že peljala v njej he he. Moja je temno siva in ko je oprana je zelo lepa. Tvoja rdeča pa vem da itak zgleda zelo šarmersko. Pri meni do sedaj deluje vse bp in tudi v zimskih razmerah ni bilo težav. Veliko srečnih kilometrov še naprej ti želim in javi se še kaj in pročaj če boš slučajno imela kake težave z avtom (seveda upam da jih ne bo).
Lep jazzovski pozdravček nazaj 🙂