Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri magnezij ?

Kateri magnezij ?

Odgovor na objavo uporabnika
Saj prav pove., 08.07.2022 ob 16:27

Ugha Ugha zate jamarski človek iz pradavnine, 08.07.2022 ob 16:15

modrivrag, 08.07.2022 ob 15:55

Ugha Ugha zate jamarski človek iz pradavnine, 08.07.2022 ob 15:50

modrivrag, 08.07.2022 ob 15:42

Jaz vem. Tistega žrite, ki vas bo priklenil zaradi driske na wc školjko, le tako boste vedeli, da res deluje.

Zgoraj eno piše, da kupuje enega, ki edini gre čez možgansko opno. Ja kako vraga pa to ve? Če tako napise je jasno, da samo sploh nima možganov.

Tako da držte se tega, če ste več kot štiri ure dnevno na sekretu zaradi driske, je magnezij dober. V nasprotnem je zanič in ga ni dovolj.☝️?

ma tvoj mozeg so ofucale  pilštanjsko-kozjanske drnule – beri in se čudi:

.https://www.fmed.eu/trgovina/magnezijev-l-treonat-magnesium-l-threonate-dr-mercola/

skopirano, samo zate:

“Magnezijev treonat je trenutno najboljša oblika magnezija, ki prosto prehaja možgansko opno in odlično deluje proti glavobolu, nespečnosti in depresiji.”

še več je pa v tujih člankih na spletu – se mi ne da ti lepit, poišči si sam.

Ugha, ugha, ugha – zlezi v kakšno lokalno pečino in jamo, iz katere si očitno spet prilezel.

Jp, direkt skozi možgansko opno. Ti to čutiš in veš.? Raje spij vsak dan dva litra donata in ti bo deloval na edino opno, ki jo imaš.☝️????

Ti si ga očitno že preveč polokal – zato pa vsak dan tako  neumno in nevedno driskaš preko tipkovnice na MONu.

Blesavi ste in nasedate povsod in vsemu. Cisto prav ti pove, nalokaj se donata Mg, pa ti bo delovalo na opno, bo samo letelo iz tebe.

Kako je lahko nekdo toliko neumen, da verjame reklami, kjer piše, da gre dokazano edino njihov izdelek direkt čez možgansko opno? Kako si lahko do te mere neumna, da nasedeš nečemu takemu?

dej flikn se na glavo v potok z 10 cm vode. Mogoče bo pa kak premik pri tebi potem.

Išči, beri kolikor te je volja – Strokovnih tujih člankov za to obliko magnezija, namen in prehajanjem preko možganske opne kolikor hočeš – študije delane tako na živalih, kot ljudeh.

.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/?term=magnesium+L+threonate

dej preboli že, 08.07.2022 ob 16:40

ne pomaga ti.. četudi pišeš pod neprijavljenim vzdevkom.

Blodi. Ne more bit, ljudje ste po večini tako neumni, da glava peče. Če bi vsaj osnovno izobrazbo imeli, tisto ki jo pridobiš v osnovni šoli in malo logike, bi vedeli da to ni možno, s čim vas reklame bašejo. Vsi ti dodatki nimajo dokazanega delovanja, dokaze pišejo proizvajalci sami na način, da čimveč ljudi prepričajo v nakup.

Ugha Ugha, 08.07.2022 ob 16:45

dej flikn se na glavo v potok z 10 cm vode. Mogoče bo pa kak premik pri tebi potem.

Išči, beri kolikor te je volja – Strokovnih tujih člankov za to obliko magnezija, namen in prehajanjem preko možganske opne kolikor hočeš – študije delane tako na živalih, kot ljudeh.

.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/?term=magnesium+L+threonate

Študije, ki to niso dela marketing kar iz fotelja. Več ima domišljije , bolje je. Dokler samo denar dajete kot davek na neumnost ni problem. Težava je, ko se vam zaplete pri zdravju, ker nekateri močno pretirajo in naredi nepopravljivo škodo v telesu.

Dnevno beremo. Zdravniki sošokirani nad tem in onim izdelkom, češ kako učinkovitost ima. Zdravniki za tist izdelek nikoli niso slišali. Pa vas nenehno opozarjajo, tisoče opozoril, ne nasedajte, pa nične pomoga.

Saj prav pove., 08.07.2022 ob 16:51

Študije, ki to niso dela marketing kar iz fotelja. Več ima domišljije , bolje je. Dokler samo denar dajete kot davek na neumnost ni problem. Težava je, ko se vam zaplete pri zdravju, ker nekateri močno pretirajo in naredi nepopravljivo škodo v telesu.

Dnevno beremo. Zdravniki sošokirani nad tem in onim izdelkom, češ kako učinkovitost ima. Zdravniki za tist izdelek nikoli niso slišali. Pa vas nenehno opozarjajo, tisoče opozoril, ne nasedajte, pa nične pomoga.

Ti nakladaj kolikor hočeš. Odličen je ta magnezij, mimogrede. Zaradi mene se ti lahko na trepalnice mečeš s svojimi pisnimim trditvami še naprej. Če ga nimaš v telesu, ne moreš vedet, ne poznaš razlike in učinkov – sploh po kakšnem zdravstvenem stanju, kjer je udeleženo živčenje, možganski transmiterji, kongnitivne funkcije po določenem bolezenskem stanju – jaz imam to izkušnjo, zato vem.  Mene tapkanje teoretikov  in njihovo kontriranje ni nikoli prepričalo. Samo lasten preizkus in delovanje na mojem telesu. Now bite your ass.

Zaspanje, 08.07.2022 ob 14:26

Jaz pa imam velike težave z nespečnostjo. Svetovali so mi magnezijev citrat (od Krke ali Diasporal). Ne čutim kakšnega izboljšanja. Mi lahko kdo iz izkušenj priporoča, kateri bi mi pomagal.

Hvala za odgovor.

Lp

Če imaš težave s spancem, nikakor ni prvovtstno magnezij za to, oz. je popolnoma premalo.

Povišat je potrebno dozo melatonina v telesu; z leti namreč naravni vir in proizvodnja v našem telesu upada; s hrano ga ne dobimo zadosti.

O melatoninu:

.https://sl.wikipedia.org/wiki/Melatonin

Dobra je pa tudi GABA – gama aminobutanojska kislina, ker je nevrotransmiter informacij in dražljajev.

.https://sl.wikipedia.org/wiki/Γ-aminomaslena_kislina

podjezični magnezij, 08.07.2022 ob 10:12

msolivija, 08.07.2022 ob 10:02

Doppel Herz Magnesium direct – prašek, ki ga zaužiješ brez vode.

Boljši je  DMov Mivolis, pa še kalij ima, ki je pomemben element v kombinaciji z Mg, pa še okus je boljši – češnja.

V Lekarni je Doppel Herz 30 vrečk 15, 69 EUR.   rip off.  🙂

.https://lekarna-plavz.com/lekarna/prehranska-dopolnila/vitamini-minerali/doppelherz-system-magnezij-400-direkt-30-vreck/?gclid=CjwKCAjwq5-WBhB7EiwAl-HEkqX7zU15lTGvHifDtLzi2JwHK3eoZWdrjNLyVT9WdCBwvGRC5Q3zNhoCzWkQAvD_BwE

V DMu pa Mivolis 30 vrečk 3, 99 EUR:

.https://www.dm.si/mivolis-prehransko-dopolnilo-magnezij-kalij-p4058172309311.html

Ta mg sploh ni svoh.

Danes sem na sprehodu malo tekla ene 700m,( ker sem morala nekoga nekam zapeljat in casovno ne bi utrgnila) in takoj krci v misicah. Taki svinjski.

Doma imam biostile mg v prahu ki ga zvecer zauzijem z vodo.

Sem si rekla grem direkt to poskusit. Sicer sem manj kot polovico vreckice direkt konzumirala. Ma po nogah me ne trga. ?

Imam pa ze eno leto pomanjkanje mg in kalija. Upam da ne pusti posledice…

Tako, da hvala. Ni svoh.?

Šnelca_783, 11.07.2022 ob 12:07

Ta mg sploh ni svoh.

Danes sem na sprehodu malo tekla ene 700m,( ker sem morala nekoga nekam zapeljat in casovno ne bi utrgnila) in takoj krci v misicah. Taki svinjski.

Doma imam biostile mg v prahu ki ga zvecer zauzijem z vodo.

Sem si rekla grem direkt to poskusit. Sicer sem manj kot polovico vreckice direkt konzumirala. Ma po nogah me ne trga. ?

Imam pa ze eno leto pomanjkanje mg in kalija. Upam da ne pusti posledice…

Tako, da hvala. Ni svoh.?

Doma se sicer matram s paradajzem, bananami, marelicami, slivami, lubenicami, fizolom,…ma ni sans da pridem na zeleno vejo.

Jaz kupujem v dm Abtei Magnesium 400 Hochdosiert, ker ga jemljem v glavnem zaradi krčev v nogah, predvsem ponoči. In moram rečt, da pomaga.

Vzamem tik pred spanjem.

Jaz jemljem kar magnezij od Krke, ki ga naročujem na Lekarnarju, ampak mi samo magnezijska dopolnila ne bi zadostovala – jemljem tudi AminoGran Immun, Cemio Gams kolagen in občasno glukozamin.

Kaj pa mg olje?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close