Kateri kompoti?
Pozdravljeni,
v šoli bomo z otroki pripravljali sadno kupo. Odločila sem se kar za kompote, ker bo lažje in hitreje. Kupila sem nekaj konzerv in doma za pokušino odprla jagodnega. Namenoma sem izbrala dražjega, Etinega, ker jim kar zaupam. Ampak, bljak.
Kompoti katerih znamk in okusov so vam všeč (če pač nimate domačih)?
Ali naj jagodni kompot raje zamenjam z zmrznjenimi jagodami?
Hvala za odgovore.
Za pripravo sadnih kup vzamem že nekaj pripravljenih kompotov in nekaj svežega sadja. Sedaj pozimi od sadja vzamem jabolka, hruške in banane, zraven pa dodam ananas v koščkih od kompotov pa marelice, breskve. Sama imam zelo rada vložene mandarine. Samo streseš iz konzerve povrh vsega sadja, brez packanja.
Mislim, da se kompoti iz mehkega sadja ne odnesejo dobro (jagode, maline, borovnice). OD tega bi izbrala mogoče edino višnje, samo so bolj kisle in jih vsaj moji otroci ne marajo preveč.
Ja, jagode res niso za v kompot… jaz jih pozimi kupim le, če jih uporabim za kuhanje s pudingom, kot nadev za torto, pa še to raje vzamem zmrznjene.
Tajč je kar dobro napisala… ananasov in breskov kompot, marelice so že rade kisle…
In obvezno bi dodala sveže banane in seveda kivi. Ja, rdeča barva tu malo manjka…
Lahko bi dodali še rozine.
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.