Kateri kamp pri Algheru?
Lepo prosim za kakšen nasvet glede kampa v bližini Alghera. Pa ne Calik, ker se odpre dan prepozno. Nekaj ga obnavljajo menda, pa ga odprejo šele 3. julija. Je še kakšen, ki ima veliiiiko sence, toplo vodo in je lep?
Malo sem gledala še Torre del porticiolo, pa se mi ne zdi preveč ok, v La mariposi je topla voda plačljiva, za kakšen drug kamp pa ne vem.
Prosim za kakšno info.
Hvala
Kaj točno te moti pri kampu Torre del Porticciolo ? Me zanima, ker se tudi mi odpravljamo na Sardinijo in tudi gledamo kampe v okolici Alghera. Ta Torre del Porticciolo ima ful dobro plažo, tudi fajn za šnorkljanje, res pa je, da na plaži ni sence, ampak saj tiste hude ure (11-16) niti nismo na plaži. Bili smo že v Caliku in je ok, razen tega, da je med kampom in plažo cesta. La mariposa je bil nabito poln, zato tam niti nismo prenočili, tako da ne vem, kakšen je.
Torre del Porticiolo je menda precej odmaknjen od vsega. Pa mi ti prosim povej, če je to res. Ker si že bila tam. Jaz ne poznam, v tem delu še nismo bili. Je tam topla voda ali je na žetone?
Kaj pa senca? V kampu je? Na palžah je itak praktično nikjer ni, ampak v kampu – to je pa predpogoj zame.
Hvala ti!
Ne, bili smo v Caliku in se vsake toliko zapeljali tudi na plažo zraven kampa Torre del Porticiolo. Plaža mi je zakon, tak filmski zalivček. Za sam kamp pa ne vem točno (tako od daleč zgleda, da senca je). Zato sprašujem 🙂 Tle imaš povezavo do predstavitve kampa : http://www.torredelporticciolo.it/
To, da je odmaknjen, je pa zelo res, ampak saj imaš avto. Meni to ne predstavlja problema, že od vedno kampiram tako, da je kamp nekakšna baza, potem pa se vozimo sem in tja, ter odkrivamo okolico.
V glavnem, če boste slučajno tudi spreminjali lokacijo (mi se običajno selimo dva- do trikrat na enem dopustu), priporočam kamp Capo d’orso zraven mesteca Palau na vzhodni strani Sardinije. Blizu imaš otočje La Maddalena, sposodite si gumenjak (tam v Palau blizu glavnega pomola imaš sposojevalnico) in malo raziskujte. Zelo, zelo lepe plaže in zalivčki.
Ampak Sardinija je veliiika, se mi zdi, da celo večja kot Slovenija. In če gledaš na splošno, je res dosti kampov, ampak Alghero z okolico je en majhen del Sardinije in kampov je, kolikor jih pač je. Jaz tudi vem samo za te tri.
Mi gremo konec tega tedna, se že veselim 🙂 Prvi del dopusta bomo v kampu Torre del Porticciolo (očitno v Caliku ne bomo, če je zaprt do 3. julija), nameravamo si ogledati tudi tisti najbolj severni polotok, Stintino, ki ima baje sanjsko plažo. Bomo videli, ne verjamem, dokler ne vidim, hehe. Za drugi del dopusta pa še nismo prepričani, verjetno bomo malo poizkusili tudi južni del Sardinije. Do sedaj smo se držali bolj severa in vzhoda.
O, greste še malo pred nami. Lepo! Glede na vreme sem kar vesela, da gremo toliko na jug. No, mi se načeloma nismo imeli namena selit, ker ti gre cel dan za to, ampak bomo videli. načeloma nas nič ne veže nikamor.
Si pa želimo biti blizu kakšnega mesta, da lahko kam greš. Teh pa ni tko veliko. Lani smo bili na Sardiniji prvič, v bližini Olbie, sedaj bi šli kam drugam. Ampak sever je menda blazno oblegan, zelo na jug pa tudi ne vem, se potem voziš še dodatne tri ure in več verjetno. Ma pojma nimam.
Koliko pa so stari tvoji otroci?
Še enega sem sedaj našla, http://www.campnurral.it, menda tudi v Fertilii, kar mi je čudno, ker ga takrat, ko smo bili v Caliku, nisem opazila.
O, kako lepo. Naš starejši tudi končuje 1. razred, mlajši gre pa letos v šolo. Na vožnji sta ultra pridna, na trajekt gremo ponoči, bomo pa prvi dan morali malo spati čez dan. Ponoči bo bolj malo spanja, ker gre trajekt šele ob 11h, vozi pa samo 7 ur – too much premalo spanja. Ampak ni panike, potem pa samo še uživanca. Mi smo šli lani z mobyjem, letos gremo pa no, se ne morem spomnit imena!!!!!! S tistim drugim. Kaj veš, kakšen je – aha, Sardinia ferries.
Kaj pa počnete potem v tem času, ko niste na plaži? Hodite okrog? Pri nas je problem, ker se ponavadi primajemo na plažo glih malo pred enajsto – kvečjemu.
Forum je zaprt za komentiranje.