Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri hribi, da je uro ali dve hoda?

Kateri hribi, da je uro ali dve hoda?

Z možem sva se odločila, da bova to sezono več hodila v hribe. Prosim za kak nasvet, tisti, ki ste pogosto v hribih in jih poznate, kaj bi priporočali, da se hodi kako uro ali dve in da ni zelooo daleč od Lj – tam kako uro ali dobro uro z avtom je ok, ne pa recimo okrog Kobarida. 🙂
Pa da je po možnosti lep razgled. 🙂

Hvala za predloge.

Pohorje.
Prvi del SLO plananinske transverzale iz Maribora do Zg. postaje vzpenjače (prehodi se 730 višinskih metrov in dolžine 6500 m). Hoje z otroci je malo manj kot 2 uri. V dolino se lahko vrnete z gondolo. Do avta pridete z lokalnim busom.

nanos

Katarina. Polhograjska Grmada. Sv.Jakob. Tošč. Lubnik. Blegoš.
Kamorkoli pogledaš, so sami hribi.
Pobrskaj na hribi.net. Tam je nešteto idej.

Do cca 2 uri gor…
Je tudi Ratitovec, Kofce, Debela peč (Pokljuka), Velika Planina (iz smeri Kranjski Rak), Pršivec in Planina Blato (Bohinj), Golica, Planina Rožca in Baba (nad Dovjem), Tromeja (pri Kr. Gori), itd.

hribi.net

V dobri uri se iz ljubljane pride marsikam, tako da je izbire res ogromno. Praktično vse 1000-1500m visoke vzpetine/planine…

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Greš v hrib in se po uri ali dveh obrneš. Meni najbolj sedejo Karavanke, kjer se lahko zavalim v travo in “pasem gamsa”, ko imam vsega dovolj. Sicer pa kombiniram hribe z nabiranjem rastlin za čaje in začimbe!

Češka koča, Lubnik, Ratitovec, Porezen

Priporočam Lisco, več možnih izhodiščnih točk in naklonov vzpodan od 45 minut do 2 ure.
Na vrhu je poleg lepega razgleda dobra gostilna, velike planjave za igro ali piknike, ob vikendih pa je ožno redo opazovati atraktivne jadralni padalci in zmajarje.

V bližini Lisce je tudi Lovrenc, prev tako lepa tura, isto izhodišče kot lisca

Vaš link

Zanimiv je tudi Kum iz Podkuma, cca 1,5 ure, da pa se tudi bližje z avtom do malega Kuma od koder je vzpona slabo uro.
Vse je cca 1 uro iz Ljubljane z avtom do izhodišča

Mene pa zanima, če je kdo hodil na Blegoš[/url]
po tej poti (Pod številko 2)? In če je ista kot je opisana tukaj tukaj? Hvala

Na Blegoš tud jest mislm enkrat it, sam ne poznam poti do gor. Avtorca predlagam ti dva hriba, enga se hodi mal več kot urco in to je Kamniški vrh, drugi je hrib Sveti Primož, to je vse v okolici Kamniške Bistrice. Drugi hrib je krajši, imaš pa gor cerkvico in okrepčevalnico 🙂 Če je lepo vreme se vidi do Ljubljane.

Sicer smetim temo, ampak me zanima kako se naredi ˝link beseda˝.

Sicer smetim temo, ampak me zanima kako se naredi ˝link beseda˝.
[/quote]

Vaš link

Z Gabrja mimo izvira in Planinske koče pri Gospodični, do Trdinovega vrha, najvišjega vrha v JV regiji.

Je točno slabi dve uri hoje, zelo hitri pridejo tudi v dobri uri gor. Na vrhu je tudi žig (razširjena Slovenska planinska pot) in razgledni stolp.

Lešanska Planina/ Dobrča ( greš lahko visoko gor z avtom) Prevala, Blejska koča/ Pokljuka, Velika Planina, vse poti okoli Katarine.
Slovenija je bogata, hribovita dežela, izbire in bližine je na pretek.

Predvsem računaj na to, da so vse naštete destinacije v takih temah ob lepih vikendih ipd. polne do roba in čez. Če ti je hodit v koloni, izvoli.
Poglej na hribi.net. Lahko tam vpišeš izhodišče, trajanje pohoda, višina itd., si nastaviš in ti izpiše izlete. Jaz prakticiram tako, da iščem manj obiskane, je tudi omenjeno tam, kateri vrh je manj obiskan. Meni za gužvo po hribih ni, ker je folk postal neznosen in nekulturen.

Jaz grem tam, kjer so odprte terase, da se lahko malo uležem na sončku in se dobro najem.

Trenutno so terase odprte v JV regiji in v Posavju.

Torej so trenutno na tapeti Lisca, Mirna gora, Trdinov vrh, Trška gora.

Pokukaj na najboljšo tovrstno spletno stran:

https://www.hribi.net/

Poglej skozi okno in prvi kucelj, ki ga vidiš, bo tvoja destinacija. 1 uro v hrib in 1 uro dol, brez da se kam voziš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close