kateri grški otoki
Na S Kosa zelo piha, tudi morje je bolj kot ne razburkano, ampak se da kopat (celo fajn je, ker se moraš ‘upirat’ valovom). Na južni strani je druga zgodba, piha lahen vetrič, morje je malo valovito, tudi najlepše plaže so na tej strani.
Je pa otok zelo zanimiv za raziskovat (Zia, rimski ostanki, naravni termalen vrelec v morju (fajn je it zlo zgodej, ker narod navali, je pa bolj malo prostora), Hipokrat- bolnišnica, drevo, park). Razen skrajno zahodni del je bolj neprehoden. Ladje vozijo tudi v Turčijo in na različne otočke (eden je vulkanski- super za videt krater, na njem je samostan).
Na otoku je letališče (sicer bolj ubogo), ampak se ti ni treba prevažat s trajekti, kaamarani …
Vsi otoki ti lahko nudijo tisto, kar želite. Tako omenjeni kot ostali. Vprašanje je torej, kaj želite.
Če bližino plaže in če greste s slovensko agencijo, ste že takoj tu omejeni. Če npr samo peščeno plažo, druga omejitev. Če želite biti v mestu, izven mesta, videti dosti zgodovine ali vas za to ne briga….
Skratka, na vsakem od otokov se boste lahko imeli fino z otroki, samo izogibajte se krajev, ki so maturantski ali angleški barovski oziroma klubovski. Le-ti se pa najdejo na vsakem otoku. Ni Krf cel tak, seveda pa so kraji, ki bi se jih jaz z otroki izogibala Faliraki na Rodosu ali na Kosu Kardamena ali Malia na Kreti.
Sicer pa sam po sebi Karpatos res čudovit, Kos in Rodos nudita dosti zgodovine, Kreta je ogromna, tako da cele najbrž ne boste videli. Morda še Lefkas, Skiatos, ni da ni:)
Težko svetovat. Vsak otok je malo drugačen. Povsod se da kopat na lepih plažah, povsod je tudi primerno za otroke. Nekateri otoki ponujajo več zgodovine, več zanimivih stvari, drugi le lepo morje…zabavo.
Vprašanje je, ali greste tja samo ležat na plažo in se kopat, ali tudi kaj pogledat.
Glede na to se moraš potem odločit. Pa , seveda, upoštevaj starost otrok-kaj jih zanima, kaj bi jim bilo zanimivo, kaj pa (še) ne.
Zdaj ste morda malo pozni za potovanje v lastni režiji, seveda odvisno od termina in hotela. Načeloma je najceneje kar last minute preko naših agencij, lahko pa preko njih vzamete letalsko karto in sami pobrskate za hotelom/apartmajem, samo zna biti cena tam tam nekje. Si pa z agencijsko ponudbo omejen na njihove hotele.
Aja, za otroke še neprimeren Santorini, plaža ni bogvekaj, pravzaprav je brezvezna, črn vulkanski pesek, ki je poleti izjemno vroč, ostalo pa je bolj za romantiko zganjat;)
Santorini je drugače čudovit otok, ni pa primeren za plaža počitnice.
Osebno bi se dala še nekam v bližino kakšnega kraja, kjer se nekaj dogaja zvečer, ne bi pa stanovala čisto v centru. Tako lahko greste po večerji malo na sprehod, najbrž boste našli kakšne Luna park variante, pa se otroci zabavajo in fajn je biti na pijači zvečer
Ja, če ležiš cele dneve na plaži in v hotelu. Ker na otoku ni nič.[/quote]. Otok je majhen in res lep. Ne nismo lezali cele dneve na plazi. Dobro je videt tudi nad in cez plazo? In ne, ne gremo v hotel, ampak v manjsi klub. To, kar skuha stara grkinja, ne zamenjam za noben Zakintos….. In to, da smo na plazi sami, tudi nekaj steje. Mar ne?
Mi smo bili z malim otrokom lansko leto na Lezbosu, ob zalivu Kalloni, in je bilo super. Peščena plaža, nekaj malega naravne sence na plaži, morje pa v tem zalivu toplo, ker na zunanjih obalah Lezbosa je hladnejše. In ker Lezbos ni tako zelo turističen kot recimo Kefalonija ali Zakintos, so tudi cene v lokalih malo nižje.
Če boste šli na Kreto, bi ti jaz priporočala zahodni del Krete ali pa južno obalo, ker centralno vzhodni del okrog Hersonissosa (Malia, Stalis,…) je zelo zelo industrijsko turističen. Na skrajnem jugovzhodu pa mi je tudi bilo čudovito. Mi bomo šli v troje letos prvič na Kreto, prej sva z možem hodila sama. Ker naša punca še ne prenese veliko cijazenja v avtu, se bomo poti na južno obalo odpovedali, morda bomo šli drugo leto.
Forum je zaprt za komentiranje.