Kateri eliptični trenažer
Za domačo rabo se kupuje eliptični trenažer. Uporabljala ga bosta dva človeka skoraj vsak dan po 1 uro in več. Odšteti se namerava tam nekje do 700 EUR zanj, me pa bega nekaj stvari.
Doma sva imela enega starega, na pol podrtega, ki je škripal, bil zelo neudoben. Sedaj pa berem, da so boljši tisti elipterji, ki imajo utež spredaj in ne zadaj. taki so tudi zelo dragi, tudi 1000 EUR in konkretno čez. Naj bi pa imeli stopalke bolj skupaj, kar je bolj naravno, tekli bolje in tako naprej.
Lahko kdo iz izkušenj pove kakšna je dejanska razlika med utežjo spredaj ali zadaj? Gledala sem Energetics ET 19.1, če pa ta utež spredaj ni ne vem kaj, potem pa raje vzamem kakšno bolj priznano znamko (recimo Kettler) in klasično obliko elipterja, kar je ceneje.
Izkušnje prosim, se pa bo precej resno uporabljal zaradi zdravstvenih težav in potrebe po kondiciji.
Odvisno tudi, kakšno moč rabiš. Pri nas se uporablja vsaj 45 min (jaz) do 7 stopnje od 8 + 20 min (mož) samo na 8. In nama energetics ni ok. Vmes je bil že 2x na servisu. Naslednji bo gotovo bolj profi, pomojem ga bom kar preko fitnesa naročala. Se splača potegnit tistih 700 do 1000, če ne boste vsi nezadovoljni.
Kettler je kul, ima ga stric, ne vem sicer točno kateri model.
če se katera kaj spozna, kateri model bi bil uporaben za uporabo, ki je opisana zgoraj, namreč tudi midva z možem študirava o nakupu Kerrlerja
https://www.mimovrste.com/katalog/search.php?category_id=2670&q=kettler&s=Najdi&orderby=pricedesc
Osebno tudi pozitivne izkušnje s Kettlerjem, cenovni rang nekje od 600-1000 eur ( naš je bil pred 5-imi leti 750 eur). Imamo pa namen zamenjati.
Ko enkrat preizkusiš npr. Precor mašine, potem šele vidiš, kako s klasičnimi eliptiki preobremenjuješ kolena oziroma sklepe, ker zreducira udadrce, obremenitve na celotno telo, sklepe, nimaš nobenega zategovanja mišic, kot lahkopri klasičnih eliptikih.
Imajo jih po fitnesih v tujini, v Sloveniji pa mislim da zaenkrat v ljubljanskem Milleniumu v BTC-ju.
Precorjev princip delovanja je opisan tukaj:
http://www.precor.com/about-precor-efx-crossramp-technology
Forum je zaprt za komentiranje.