Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kateri digitalec za daljša potovanja?

kateri digitalec za daljša potovanja?

Razmišljam o nakupu digitalca, ki ga bom uporabljala predvsem za daljša potovanja po večini v turistično manj razvitih deželah. Potrebovala bi kompromis med dovolj širokokotnim objektivom (o 28 je verjetno iluzorno razmišljati, torej tam nekje 35 mm) in dovolj zooma za motive, ki se jih ne spodobi in prevsem ne da posneti od blizu. Za zadevo predvidoma ne bi želela odšteti kaj več od 100.000. Po pregledu ponudbe po netu se mi zdita zanimiva Minolta dimage Z2 ali Z3 in Canon S1 IS. Ker se pa na zadeve komajkaj spoznam, imam nekaj vprašanj. Torej: kako takšni fotoaparati (predvsem Minolta) prenesejo pesek, prah, vlago in dež? Kako je z baterijami – verjetno se dajo polniti akumulatorsko in tudi kakšno rezervo se vzame s seboj. Vendar, ali prenesejo več dni intenzivne uporabe brez elektrike? Spominske kartice bo seveda potrebno dokupiti, vendar koliko za slab mesec poti in temu primerno obilje posnetkov (vem, da je to odvisno od modela in njegove uporabe)? Zavedam se tudi tega, da moram zadevo nabaviti vsaj kakšen mesec prej, da jo preštudiram. Ali pa sem vse skupaj preveč na veliko zastavila in bi zadostoval kakšen drug model, ki bo tudi manjši, lažji in primernejši za v žep in predvsem za moj žep? V glavnem, pomajte mi prosim, ker sem že čisto zmedena. Hvala.

poppolnoma jasno canon power shot 70 , trenutna cena je manj kot 50 jurjev !
canoni s 1 so starejši modeli , je zdaj nova serija ki pa je dražja od 100 jurjev.
legendarni power shoti prenesejo vse , če se ne pretirava z pregledovanjem slik in flešem 300 slik z enim setom 1800 ma baterij ni noben problem.prenese sve , prah , vročinno , zemljo / mi je padel z rudzaka z kakih 30 centimetrov v travo , okoli in okoli objektiva zemlja in nobenih posledic.

preživel popoldansko tresenje od gore monte nero do cocova ali skoraj 20 kilometrov !

compact flash kartica mi je že 2 padla na tja brez posledic in tako naprej !

najboljše pri power shotih je možnost nakupa dodatnih objektivov / senmljivi objektivi /

z 3 kratnim zoomom in 3 mp in minimalnim šumom / niti slikanje na planinskem polju v nemogočih pogojih z iso 400 / avto a je nastavljalo na maksimum / je pri obzorju bil komaj viden šum , ko sem prebekslal na oblačno , vivid color sem dobil visoko kvalitetne tople in barvite slike z minimalno barvno nasičenostjo , zato bo power shot če ga boste kupili vaš najboljši prijatelj.

testne slike , pišite e – mail na magicni@volja.net

Karkoli boš že kupovala, splačat se pogledat v Avstrijo. Tuki maš en link: http://www.geizhals.at

Canon s1 je bil med 5 različnimi digitalci pred cca 6 meseci najboljše ocenjen,samo za informacijo.Stane pa cca 119000 sit v italiji je dražji.
ADIJO

Hvala fantje, vsekakor bom pogledala tudi v Avstriji in se verjetno odločila glede na trenutne akcije. Še vedno pa me zanimajo predvsem možne težave v bolj neprijaznem okolju. Ima kdo praktične izkušnje?

verjetno boš na tesnem z elektriko, zato si nabavi fotoaparat, ki dela na AA baterije.
CF ali drugih kartic ti bo kronično primanjkovalo v vsakem primeru, zato vmes izkoristi vsako priliko, da si daš fotke na CD (oz. če ne boš imela težav z baterijami enostavno briši nepomembne).

Glede velikosti se moraš pa sama odločit.
Sam imam razne digitalce že nekaj let (trenutno S70 Canon), ampak sem se odločil, d ako pride naslednik Caona IS S1 kupim le-tega. Velik zoom mi postaja pomemben, ko pa rabim širokokotnega (redko) pač dam gor dodatno lečo.

LP, M.

Ravnokar se tudi jaz ogledujem za digitalci, ceprav prisegam na navaden fotoaparat. Nameravam si kupiti MInolta Z3. Najprej sem navijala za Cannon S1, pa me je motilo to, da ima samo 3.2 milionov in 10 kratni zoom. Ta, zakaterega se jaz zanimam, pa ima 12 kratni zoom in 4.2 milionov piksov. Pri obeg je cena skoraj enaka. Lahko pa si tega, Z3, malo bolje pogledas na http://www.e-fotografija.com. Kjer ti ga lepo opisuje in so slike tega digitalca.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close