Kateri CBD
Morda boste lahko vi pomagali. Berem o tem CBDju, tudi na tem forumu, in vsi so polni nasvetov, a nihče ne priporoči točnega proizvajalca.
Če vidim prav, imata Hempika in Pharma Hemp analize iz laboratorija, slednji iz svojega lastnega. Pri ostalih ni nič za najti, se pa kar na veliko reklamira dr. Gosar, ki najbrž ni kar tako. Zadnjič v oddaji je sodeloval še gospod iz Sončnega raja, ki tudi proizvaja CBD, a ne vem, če ima napravljene analize.
Torej, če ima kdo od vas izkušnje ali celo znanje, kaj od tega vzeti? Za pomoč pri nekaterih blažjih avtoimunih boleznih.
Bi pa kapljice s CO2 ekstrakcijo in NE karkoli na črnem trgu.
Hvala vam!
Najprej je pomembno, da ima poln spekter in čim višji odstotek CBD ter vse kanabinoide, terpene… iz cveta rastline. Da je proizvod testiran in je, če mene vprašate domač, slovenski proizvod (za uvožen izolat se ne ve s čim je bila konoplja tretirana za boljšo rast). Ne kapljice, ker so preblage in je CBD mešan (le CBD z oljem). Torej se kupi smola. Žal ne morem pisati proizvajalca, je pa smola narejena z ekstrakcijo celotnega spektra. Lahko pa mi pišete na zasebni mail in vam bom napisala podjetje, ki dela tak proizvod.
Če se proizvod lahko legalno prodaja v Sloveniji, ne vidim razloga, da ga ne morete navesti tu na javnem forumu. Če tega ne morete, vas prosim za izbiro enega od zgornjih oziroma tretjega, ki ga lahko priporočite glede na najboljšo kakovost oziroma najboljše razmerje kakovost cena.
Kot omenjeno, kar nekaj časa je že šlo za iskanje informacij in branje forumov, ampak sem strokovnjak na drugem področju in se ne mislim spuščati tja, kjer nisem doma. Informacij je ogromno in so tudi si nasprotujoče, časa pa nimam na pretek. Ker se (določeni) proizvodi prodajajo legalno v Sloveniji in imajo nekateri tudi analitične certifikate (recimo, da jim zaupamo), predvidevam, da se izmed teh proizvodov najdejo takšni, ki ustrezajo in pomagajo.
Hvala!
ICANNA je mednarodni inštitut za kanabinoide. Gospa Bager je priznana strokovnjakinja in je na spletni strani kar zanimivo branje. Sama sem dejansko preštudirala veliko literature in menim, da kar nekaj o tem vem. Ne bom izbrala nobenega od proizvodov zaradi tega ker je žal vse isto (pomeben je poln spekter, te proizvodi ga nimajo), ne bi pa tukaj pisala več. Zasebno lahko še kaj napišem. Če želite, me kontaktirajte.
CBD je samo eden od cca. 140 kanabinoidov, ki jih rastlina vsebuje. Odvisno od sorte rastline kanabisa imajo posamezne sorte različne vsebnosti kanabinoidov. Za vsako bolezen je drugačna kombinacija, tako da ni vsaka rastlina primerna za vsako bolezen. Če mi napišeš za katero avtoimuno bolezen gre, to napišem kaj bi jaz priporočal prav za to bolezen, o kateri sprašuješ. Lahko pa pustiš tui svoj e. naslov in se tam pogovarjava.
NATUROPAT CENZURIRAN, 02.08.2021 ob 14:29
CBD je samo eden od cca. 140 kanabinoidov, ki jih rastlina vsebuje. Odvisno od sorte rastline kanabisa imajo posamezne sorte različne vsebnosti kanabinoidov. Za vsako bolezen je drugačna kombinacija, tako da ni vsaka rastlina primerna za vsako bolezen. Če mi napišeš za katero avtoimuno bolezen gre, to napišem kaj bi jaz priporočal prav za to bolezen, o kateri sprašuješ. Lahko pa pustiš tui svoj e. naslov in se tam pogovarjava.
se strinjam, ni vse dobro za vse .
Hvala vsem za odgovore. Kot omenjeno, nisem strokovnjak na tem področju in se mi zdi nesmiselno zdaj spuščati v to, kot se ne bi npr. v vodoinštalaterstvo. Ker za to obstajajo strokovnjaki z izkušnjami in več branja zadnje čase pri vseh nasprotujočih si informacijah prinese kvečjemu več zmede.
Moje razumevanje je bilo, da zgoraj omenjeno, torej Hempika, PharmaHemp, kot tudi dr. Gosar in Sončni raj vsebujejo vse kanabinoide in ne zgolj CBD. Razumeti je tudi bilo, da ti produkti pomagajo pri določenih stvareh, se pa zavedam, da ne vseh in najbrž niso primerni za nevemkakšno zdravljenje hudih stanj.
Gospa iz Icanne je bila zadnjič v oddaji in se mi je zdela zanimiva, a se mi je zdelo bolje najprej obrniti na ta forum. Hvala vseeno za link na svetovalnice, ta mi je dejansko ušla.
Govorimo pa o kronični vnetni črevesni bolezni, kožnih boleznih in alergijah.
Če bo kdo lahko kaj več povedal, že vnaprej hvala.
KVČB je bolezen črevesja, vendar jaz potrebujem točnejšo diagnozo. da bi lahko kaj svetoval, namreč…gre za celotni prebavni trakt, ki pa je zelo različen pri posameznih pacientih. Lahko imaš težavo samo na tankem črevesju, lahko pa samo na debelem črevesju…torej če želiš moj odgovor, potrebujem še podatek na katerem delu črevesja imaš težavo. Malo kdo ima težavo na celotnem traktu…če želiš rešitev, na dan z besedo!
Od navedenih je vse isto, en sam uvoznik (CBD izolata) več o tem ne morem pisati tu, ni fer. Katero, če napišem, mi spet napišejo, da ne smem oglaševat,…Lahko mi pišeš na zs mpitra03@gmail.com, lahko več napišem.
Forum je zaprt za komentiranje.