Kateri čaji so vaši najljubši?
Zdaj je sezona čajev, pri nas jih pijemo dan na dan. Okuse menjam, da se jih ne naveličamo. Uporabljamo vse: sadne od Droge, lipovega, janeževega (otroški), šipek, hibiskus, limoninega, Rooibos pomaranča, zeleni čaj, Sweet dreams (Teekane), kamilico, meto, za praznike Božični čaj…
Najraje pa imamo kar navadnega otroškega (janežev).
Kakšne čaje pijete? Dajte mi ideje, ker kupljenih čajev ravno zmanjkuje, pa da se spet ne zaletim na police, kjer jemljem že ustaljene okuse…
Pri nas popijemo ogromno rooibosa. Trenutno imam doma okus smetana-čokolada.
Sama pa sem ljubiteljica zelenih in sadnih čajev. Zelena vanilija in zelena pina colada sta trenutno na prvem mestu. Ravno zdaj pa srkam skodelico črnega Irish morning, ki je tudi božanski. Pa še nekaj je važno, vsaj zame. Čaj mora biti postrežen v čim tanjši skodelici.
Vse čaje pa kupujem v čajnicah, s filter vrečkami nimam preveč izkušenj. Samo v službi imam eno škatlo rooibosa rdeča pomaranča in je zelo dober.
Zanimiva tema ;-))
Kar nekaj časa je bil moj nuber one Fruit Love (Teekanne) – malina z vanilijo. Všeč mi je tudi Forest Frits istega proizvajalca. Pred kakšnim tednom, ko se me očitno začela lotevati neka viroza, ki se vleče še do danes pa mi je neznansko zadišal “navadi” planinski čaj ;-)).
No, ste mi pa dale idejo za kakšen “beby” čaj. Prav zadišalo mi je kaj janeževega ;-))
Pri nas treh so popolnoma različni okusi:hčerka pije bezeg,lipo in materino dušico, sadji čaj od Alnature,
moj partner ljubi zelene čaje in vanilijo,
jaz pa “navadne” čaje:planinskega,kamilico,šipek(medom ali limono).
Avena,mislim da bi smetana-čokolada mojega “možeka” zelo razveselila.Kje se kupi rooibos?Mi je nerodno,ampak prvič slišim…
V bistvu imam vse čaje rada, a jih zaradi alergije na zelišča ne smem – zato sem se morala posloviti od bezga, mete in, ja, tudi planinskega:(
Od malega mi je zakon kombinacija janež+kumina+kamilice, ampak domača mešanica:). In to je tudi edini čaj, ki ga sladkam!:))
Drugače pa mi je blazno dober jabolko-cimet (Milford) in jagoda-divja češnja (Teekanne). Tudi jasminov, zeleni in limonin so dobri:)
Mali ljubi jagoda-vanilija (Droga) in rdeča pomaranča (Milford).
Pa pravi čaj z mlekom – ker kavo pijem samo zjutraj je to pravi nadomestek!:)
Sem čajoholik!:)))))
Čaje si nabiram sama. Najraje imam kamilice, bezgov čaj-cvetje in jagode, lipov čaj, šipkov čaj. Za zdravje pridelam tudi žajbelj. Kupim si pa zeleni čaj in včasih tudi kakšnega sadnega, ker tako lepo dišijo. Razen kamilic, ki jih ne sladkam, vse ostale sladkam z medom ali pa v primeru prehlada s smrekovimi vršički.
Po starem ampak je učinkovito, na svoje čaje se kar zanesem.
LP
Mene je zadnje čase zelo potegnil Roiboos, v Avstriji (Hofer) sem po naključju kupila Roiboos z vanilijo, od katerega sem postala prav odvisna. Zadeva je res božansko dobra.
Prav tako sem pred novim letom v isti trgovini kupila sadne čaje z okusom pečenega jabolka, pečenih mandljev, ter Roibos pomaranča- cimet, ki smo jih uspešno pili cel december. Pri nas aromatizranega Roibosa v vrečkah nisem zasledila, priznam pa da se mi s klasično pripravo čaja “v rinfuzi” ne da kaj prida ukvarjati. Najbrž je zato še skoraj cela vrečka roibosa z borovnico in jogurtom v omari (prinesel Božiček). Od klasičnih čajev pa imam najraje t.i. bebi čaj, sploh če mi kaj obleži v želodcu. Nikoli pa se nisem mogla navaditi na pravi čaj, okus mi nekako ne gre, prav tako ne na zelenega.
No, saj je vse stvar okusa.
lp tinca
Moj najljubši je zeleni vanilija, odlični so tudi sadni čaji babičin vrt, medina, aida, božični čaj. Včasih skuham mešanico šipka, hibiskusa in tutti fruti (Mogota). V petek sem bila v Cha in kupila beli čaj (gre za neko vrsto zelenega), ki je odlično osvežujoč. Kupila sem tudi mešanico zeliščnega čaja wellnes harmonija, ki pa ga še nisem preizkusila. Moja hči pa ima zelo rada kombinacijo planinskega, bebi in mete. Poleti pa kuham predvsem metin čaj iz sveže mete, ki mi raste na vrtu.
Odkar ne pijem več kave, sem tudi jaz postala pravi čajoholik.
Pri nama nihče ne pije kave in čaji so najina pijača za vsak dan, za bujenje, za žejo, za popoldanski počitek, za klepet, za relaksacijo, za energijo,…
V najinih omaricah je vedno vasj deset različnih vrst čaja. Kupujeva ga v čajnih prodajalnah in sva zelo zadovoljna.
Zjutraj navadno črni čaj (ingver, marelica, divja češnja, jasmin,….)
Čez dan pa veliko rdečih in zelenih čajev. Najboljši je redeči z okusom mandljev, viskija in bele čokolade, BOŽANSKI!!!
Pijeva pa tudi “restart” čaje, predvsem, ko je veliko dela pozno v noč za računalnikom in ni več energije. To so čaji, ki imajo dodano guavo, koko in ginseng. Kupujeva jih v Avstriji in so res dobra stvar.
Imava pa tudi kup sadnih in domačih, čaji so nama vsakdan in ni dneva brez čaja.
Lep pozdrav na vse konce Slovenije,
Aleksandra
Ola !
Jaz pa čaja nimam preveč rada. Kot otrok sem ga pa rada pila, zdaj pa …
No mogoče pa bom pila tega otroškega, ki sem ga kupila danes.
Moja sestra ga pa sploh ne spravi po grlu in to že od nekdaj. Ko smo še stanovali skupaj, je čaj , ko je bila bolna, zliva k roži, ki sva jo imeli v sobi. In ne boste verjele, kako lepo je roža uspevala :)))
Lep vetrovni pozdravček, Maja
Hej!
Majuska, jaz pa sem vcasih zlivala v lijak teran, ker bi ga morala malo popiti zaradi slabokrvnosti, pa ni slo. Ker je moz kontroliral steklenico, sem ga zlila.
Greh nad grehi:)))
Ampak, kako bi lahko popila, ko sem imela popoldne pouk? Lahko bi sla samo se spat!
Njami…k tebi na caj bi se bilo imenitno povabiti:) Ceprav popijem skodelico kave, je caj vedno pri roki. Prijatelji pravijo, da edino meni lahko kupijo zbirko cajev ali lep cajnik ali skodelico…in to so tako lepi izdelki!
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.