Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri avto kupiti

Kateri avto kupiti

Opel Astra. Zdejle bom kmal z njo vozil 300.000km. Praktično brez posebnosti. Brez težav 15 let. Zadovoljen.

> novo vozilo je namreč kmalu po izvozu iz avtosalona kot novo 25% manj vredno.

Motiš se. Od korone dalje so rabljeni veliko pridobili na ceni in zaradi dolgih dobavnih rokov prihaja celo do tega, da so eno leto stari enako dragi kot novi. Odvisno od modela, opremljenosti, ipd.

Odgovor na objavo uporabnika
atikin, 03.05.2023 ob 21:58

hobbbs, 03.05.2023 ob 09:51

Prosim za nasvet za nakup novega avta. Sedaj vozim 19 let star avto in bi po dolgem času novega, manjšega. Nekaj za po mestu, pa da je lahek za parkirat, pa da kdaj tudi kam odpotujem z njim. Pa da nima avtomatskega menjalnika. Sem gledala na primer Honda Jazz in vidim, da imajo vsi avtomatski menjalnik 🙁

Pa plačam brez kredita ali leasinga, upam, da je to sploh še možno …

Da je varen in varčen, je tudi pomembno. Hvala vnaprej za vaše cenjene nasvete, pa lep dan vsem.

koliko prevoženih km na leto narediđ, je ključno.

za poceni vzdrževanje  so dobri Japonci. Ni nujno, da je ravno Toyota Yaris 🙂

Pa kakšnega hibrida malo  poglej – ne samo elektrika na baterijo.

Če delaš malo km, poglej kakšnega abljenega, če nimaš predsodkov pred tem, da je že kdo vozil vozilo pred teboj.

novo vozilo je namreč kmalu po izvozu iz avtosalona kot novo 25% manj vredno. Pa če je švaba, ali ne.  Lamborghinija ali Maserattija, ki imajo konstantno ceno tudi še leta po nakupu, pa verjento ne misliš kupit 🙂

Planiram delat zelo malo km v prihodnosti. Vseeno pa so mi svetovali raje nov avto kot rabljen. Sredstva imam. Električnih sploh ne gledam, niti hibrida ne.

ooooo496, 03.05.2023 ob 22:20

> novo vozilo je namreč kmalu po izvozu iz avtosalona kot novo 25% manj vredno.

Motiš se. Od korone dalje so rabljeni veliko pridobili na ceni in zaradi dolgih dobavnih rokov prihaja celo do tega, da so eno leto stari enako dragi kot novi. Odvisno od modela, opremljenosti, ipd.

Drži, kot pišeš – odvisno je pa oz znamke, ne od modela.

Razne Škode,  Renault, Peugeot,  WW Polo in Golf,  Ford, a srednji cenovni razred- po izvozu iz salona cena novemu še kako pade… Ker je točno teh tudi na tržišču rabljenih precej, tri do pet let starih. Zato.

Drugače je pa pri Japoncih in Švedih. Mišljeno za srednji cenovni razred, tam do nekje 40K eur cene novega.

Ne vem, kaj je zate srednji cenovni razred, a lahko podam primer. Znanec je ravno sredi korone nekje v sredini 2021, ko se je tudi veliko govorilo o problemih dobavnih verig za čipovja, želel kupiti avto in sicer VW Tourana s sedmimi sedeži. Nov je stal od cca. 27 do 35 tisoč evrov, odvisno od motorja, menjalnika, opreme, … Eno leto stari so na avto.net stali enako! Nisem verjel, ko mi je govoril, a ko sem preveril, se je izkazalo, da je res.

Novi Ford Focus je podobne velikosti kot Golf in zelo lepe oblike.

Če nisi zahtevna voznica oz. delaš malo kilometrov, potem poglej Golfa, akcijski model Rabbit za 23 tisoč evrov. Je sicer ta švoh motor, ampak dobiš nov avto, ki niti ni tako majhen in ima tudi kar spodobno opremo.

carbon buildup, 03.05.2023 ob 22:01

Štajerska1972, 03.05.2023 ob 21:29

S VW T rockom ne moreš zgrešiti. 1.5 bencin 150ks….tudi ko ga prodaš čez veliko let bo še imel solidno vrednost…..

Seveda zgrešiš že na začetku. Motor z direktnim vbrizgom goriva je katastrofa. Nabiranje ogljika na sesalnem kolektorju in ventilih hitro pripelje do defekta motorja. Na YT pogledati temo “carbon buildup”. Pa tudi kakšne slike na googlu.

Na kateri avto to repliciras?

67ytu58, 03.05.2023 ob 22:52

Če nisi zahtevna voznica oz. delaš malo kilometrov, potem poglej Golfa, akcijski model Rabbit za 23 tisoč evrov. Je sicer ta švoh motor, ampak dobiš nov avto, ki niti ni tako majhen in ima tudi kar spodobno opremo.

Uff, hvala, zanimivo!

Ce le imas elektricni kabel do parkirisca ti toplo svetujem kaksnega elektricarja. MG4 je na papirju dobro opremljen in poceni.

Za polnenje si uredi Petrolo kartico.

Jess392, 03.05.2023 ob 22:42

Novi Ford Focus je podobne velikosti kot Golf in zelo lepe oblike.

Hvala za idejo, ampak ne vem, zakaj mi Ford nekako ne leži..

daisycutter, 03.05.2023 ob 09:53

Mejhnega bi jaz Toyoto Yaris, recimo.

Se strinjam z daisycutter. Tudi meni je Yaris všeč. Še raje bi Yaris Cross-a:))

Glede na cene malčkov v zadnjih letih (grejo že tja proti 20 tisoč evrov), vključno z zgoraj predlagano Toyoto Yaris, se mi zdi tisti predlog za Golf Rabbita še najboljša opcija. Je le večji avto in tudi že 30 let referenca za vse druge v tem razredu.

Električni so pa še vedno bistveno predragi. Splača se, če imaš hišo in sončno elektrarno na strehi.

used to be so easy, 04.05.2023 ob 08:19

Glede na cene malčkov v zadnjih letih (grejo že tja proti 20 tisoč evrov), vključno z zgoraj predlagano Toyoto Yaris, se mi zdi tisti predlog za Golf Rabbita še najboljša opcija. Je le večji avto in tudi že 30 let referenca za vse druge v tem razredu.

Električni so pa še vedno bistveno predragi. Splača se, če imaš hišo in sončno elektrarno na strehi.

Še vedno ne štekate elekttičarjev. Pri električarju se špara na račun goriva. Vsakih 10.000 prevoženih je prihranek 1000 EUR, če polniš ponoči na poceni električni tok.

MG4 te po odšteti subvenciji pride 28400 EUR. Po prevoženih 100.000 kilometrih te pride 18400 EUR. Pri Golf Rabittu gre pa kontra. Osnovna cena 23.900 EUR, po 100.000 km je pa cena 33.900 EUR.

Gospa je zgoraj rekla, citiram: “Planiram delat zelo malo km v prihodnosti.” Glede na to, da pravi, da je prejšnjega imela 19 let, močno sumim, da je prav nič ne zanimajo kabli, sončne elektrarne, in kartice za polnjenje na polnilnicha xy ponudnikov (in seveda vsak s svojo aplikacijo, pri tem da se neredko dogaja, da polnilno mesto sploh ne dela).

Drugače pa Golfa dobiš tudi za manj, npr.:https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18265039&display=Volkswagen%20Golf

Zame je to no-brainer, glede na njene potrebe.

Čudna računica. Z elektro avtom daš približno 3 € za elektriko / 100 km, če filaš na domači vtičnici (in nimaš nobene elektrarne), za bencinskega pa okol 8 € za bencin na isto razdaljo. Rentabilnost ni ravno toliko od zradiranja tistih zadnjih 3 € odvisna, ampak bolj od nabavne cene in narejenih km. Nižje stroške vzdrževanja in brezplačne cesntine pri električnih niti ne štejem.

Jaz ti tudi priporočam električarja, magari rabljenega (odlično se držijo, bolje od pričakovanj), sploh za mesto so elektirčni odlični, ker ne kurijo na semaforjih ničesar, edino vtičnico moraš met dostopno. Sem kupil 2019 novega bencinarja in mi je žal, zdaj sem odločen da bencinarja ne kupim več, naslednji bo električni, čez kakšne 2-3 leti (al bo nov ali rabljen pa odvisno od ponudbe takrat). Čez 10 let bo folk pokapiral, kako so naftaši dejansko dragi za vzdrževanje. Poglejte si ponudbo tdi klasičnih proizvajalcev, vedno več električnih modelov je, oni so pogruntali, kje je prihodnost, navaden folk še ne čist.

Jao, še eden, ki ni prebral prispevkov avtorice.

Da kupim recimo leta 2025 za 15-20 jurjev novega bencinarja? Nikoli, raje 5 let starega električarja.

Izvoli, kdo ti brani?

Samo pussyji vozijo električna jajca.

kofado, 04.05.2023 ob 08:49

Da kupim recimo leta 2025 za 15-20 jurjev novega bencinarja? Nikoli, raje 5 let starega električarja.

En naš kolega jih bo kupil 5 in spravil v garažo. . Pravi, da se bo folk čez deset let tepel za njih :)))

Kaj pa Hyundai i10 ali i20?

Vem da, 04.05.2023 ob 09:05

Kaj pa Hyundai i10 ali i20?

Hvala za idejo, nikoli nisem pomislila na Hyundai, nič ne vem o tej znamki.

Mimogrede, nihče ni predlagal Citroena ali Peugeota…zanimivo. Zakaj ne?

Tud sama pred kratkim kupovala rabljenega, Hundaji so dobri, prav tako pežoji. Me je pa presenetilo, da je več ljudi odsvetovalao forde, da se veliko kvarijo in da ni dobra znamka, sem raje poslušala tiste bolj izkušene, kot da bi se sama opekla…

Jaz sem pred dvema letoma šla iz Jazza na HRV. Enkrat Honda, vedno Honda!

Če bi imela denar, kot ga imaš ti, bi definitivno vzela hibrida in avtomatika. Ko se voziš s 6 prestavami, moraš kar naprej menjat …. Č Ne vem, če sploh še imajo nehibridne jazze (vsaj, ko sem kupovala, ni bilo bencinarjev v ponudbi). e ti je dovolj Jazz, ga kupi, HRV je v primerjavi z Jazzom kot avion, super je!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close