Kateri avto kupiti
Prosim za nasvet za nakup novega avta. Sedaj vozim 19 let star avto in bi po dolgem času novega, manjšega. Nekaj za po mestu, pa da je lahek za parkirat, pa da kdaj tudi kam odpotujem z njim. Pa da nima avtomatskega menjalnika. Sem gledala na primer Honda Jazz in vidim, da imajo vsi avtomatski menjalnik 🙁
Pa plačam brez kredita ali leasinga, upam, da je to sploh še možno …
Da je varen in varčen, je tudi pomembno. Hvala vnaprej za vaše cenjene nasvete, pa lep dan vsem.
TO!
Vozim jo ze 6. leto in sem prezadovoljna. Povprecna poraba je okoli 5l, sem jo tudi znizala ampak imam bolj tezko nogo. V 6ih letih kar jo vozim je bil edini vecji strosek menjava sklopke, drugace pa samo redni servisi in menjava gum.
Glede prostora se tudi ni za bat, sem se 2x selila in notri lahko stlacis celga boga sare.
Potato101, 03.05.2023 ob 20:23
TO!
Vozim jo ze 6. leto in sem prezadovoljna. Povprecna poraba je okoli 5l, sem jo tudi znizala ampak imam bolj tezko nogo. V 6ih letih kar jo vozim je bil edini vecji strosek menjava sklopke, drugace pa samo redni servisi in menjava gum.
Glede prostora se tudi ni za bat, sem se 2x selila in notri lahko stlacis celga boga sare.
Govorim za toyoto yaris. Ne vem zakaj ni citiralo daisycutterja.
hobbbs, 03.05.2023 ob 20:40
Hvala za mnenje. SEm mislila, da je t yaris zelo majhen avto, pa praviš, da ne… Sicer moj 19 let star avto tudi še ni imel večjih popravil, sklopka še vedno dela;)
Kateri avto si pa imela? Pišeš, da bi majhen avto, potem ob Yarisu napišeš, da je premajhen. Saj je majhen, predvsem OZEK. To je avto za eno osebo.
Kaj zate pomeni majhen avto? Meni je Toyota Yaris premajhna, Corsa tudi.
povej582, 03.05.2023 ob 20:58
Kateri avto si pa imela? Pišeš, da bi majhen avto, potem ob Yarisu napišeš, da je premajhen. Saj je majhen, predvsem OZEK. To je avto za eno osebo.
Kaj zate pomeni majhen avto? Meni je Toyota Yaris premajhna, Corsa tudi.
Hvala za odziv. Limuzino vozim že dolgo, in ja, yaris se mi zdi majhen, bi nekaj v velikosti golfa ali seat ibiza ali nekaj takega. Pa ta Honda Jazz me mika, sem mislla, da so samo z avtomatskim menjalnikom, ki ga ne maram, pa zdaj nekdo piše, da so tudi z ročnim.
hobbbs, 03.05.2023 ob 21:34
Hvala za odziv. Limuzino vozim že dolgo, in ja, yaris se mi zdi majhen, bi nekaj v velikosti golfa ali seat ibiza ali nekaj takega. Pa ta Honda Jazz me mika, sem mislla, da so samo z avtomatskim menjalnikom, ki ga ne maram, pa zdaj nekdo piše, da so tudi z ročnim.
Problem Honde Jazz je v videzu. Grd kot smrt. Enako kot Toyota Corolla.
Potem raje kupi nekaj, kar boš lahko prodala.
Kr en351, 03.05.2023 ob 20:31
Koliko km v 6 letih? Imamo sluzben kombi 220.000 km 2008 letnik pa.ima se prvo sklopko.. nogo je dobto dati dol z nje ?
OKoli 70k ce se ne motim, je pa tudi 2008 letnik in sklopka je bila menjana kmalu po nakupu, jebiga. Kakorkoli, yariska ustreza mojim potrebam 🙂
hobbbs, 03.05.2023 ob 09:51
Prosim za nasvet za nakup novega avta. Sedaj vozim 19 let star avto in bi po dolgem času novega, manjšega. Nekaj za po mestu, pa da je lahek za parkirat, pa da kdaj tudi kam odpotujem z njim. Pa da nima avtomatskega menjalnika. Sem gledala na primer Honda Jazz in vidim, da imajo vsi avtomatski menjalnik 🙁
Pa plačam brez kredita ali leasinga, upam, da je to sploh še možno …
Da je varen in varčen, je tudi pomembno. Hvala vnaprej za vaše cenjene nasvete, pa lep dan vsem.
koliko prevoženih km na leto narediđ, je ključno.
za poceni vzdrževanje so dobri Japonci. Ni nujno, da je ravno Toyota Yaris 🙂
Pa kakšnega hibrida malo poglej – ne samo elektrika na baterijo.
Če delaš malo km, poglej kakšnega abljenega, če nimaš predsodkov pred tem, da je že kdo vozil vozilo pred teboj.
novo vozilo je namreč kmalu po izvozu iz avtosalona kot novo 25% manj vredno. Pa če je švaba, ali ne. Lamborghinija ali Maserattija, ki imajo konstantno ceno tudi še leta po nakupu, pa verjento ne misliš kupit 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.