Kateri avto-help
Pozdrav
Namen imamo kupiti nov avto- karavan izvedba. Kaj mi kot najcenejšo in seveda tudi varno varianto priporočate. Bi bila astra karavan vredu, saj se mi zdi da ima neke popuste, ker prihaja nova. Kaj pa fabia diesel 1,9 sdi za cca 2,8 mil. Kaj pa izbira med bencinarjem in dieslom? Delamo cca 15000 km letno. Mogoče kaj drugega?
LP
Sonja
Zdravo,
Jaz gledam podoben avto (Astra karavan pride v salone v kratkem), se mi pa zdi, da se pri teh km diesel splača. Nafta bo vedno večji problem.
In se utegne še bolj dražiti. V 10 letih bi prevozila 150.000 km, to je razlika pri porabi skupno 3.500-4.000 litrov, kar je cca. 750.000 sit + kolikor je nafta cenejša od bencina (še dodatno vsaj 150.000 sit).
Mislim, da je precej odvisno od tega, kako dolgo misliš avto imeti.
Pozdrav
Kr neki. Vzdrževanje in registracija dizla že nekaj časa ni dosti dražje (če sploh) od bencinarja. Dizel se veliko lepše vozi, saj ima več navora na voljo v nižjih obratih (pomeni bolj tiho, mirno vožnjo z manj prestavljanja), hkrati zaradi nižje porabe omogoča večji doseg (redkejši obisk bencinskih črpalk). Ni vse tako črno, no, pa tudi svetlo ne, bencinarji so pač še vedno cenejši …
Kar se tiče avtomobila, predlagam forda focusa, ker se prihodnje leto zamenja. Tudi astra ni slaba izbira, čeprav po voznih lastnostih in armaturni plošči zaostaja za focusom. Ko boste izbrali model (ali dva), obiščite čimveč prodajalcev in se pozanimajte za popust. Tisto, kar oglašujejo, je včasih mogoče podvojiti!
Veliko sreče!
Jaz tudi ne razumem kaj to pomeni, da se za 15.000 km letno ne splača kupiti dizla, pa tudi, da je dražja registracija, servi, vzdrževanje.
Prav tako dandanes veliko znamk ponuja dizle veliko ceneje kot nekoč, ko so bili precej dražji od bencinarjev. Tam, kjer so akcije (VW ipd.) pa lahko dizle dobite celo malo ceneje kot bencinarje.
Govorimo torej o začetni ceni, ne o ostalih stroških, ki so pri dizlih precej nižji.