KATEREGA KUPITI?
Dragi forumaši,
veliko dobrih idej sem že videl na forumu, zato me zanima vaše mnenje oziroma, kaj bi vi kupili, če bi imeli v ožjem izboru Renault Laguna Grandtour dizel, Peugeot 407 karavan ali Honda Accord Tourer dizel. Gledam dizle z okoli 140 KM, kar imajo vsi.
Na Laguno dobim dober popust, sploh, ker sem tečna stranka in itak nič več ne prodajo brez popusta.
Accord ima do konca maja kar dve akciji: vse servise do 100.000km ali 3 leta zastonj in še 400.000 SIT popusta
V Peugeotov salon pa še nisem šel, bom pa to opravil v petek.
Torej, kaj mi svetujete?
*Na najdi.si majo mal bl slabe podatke.
Jst bi se od nastetih tut odlocu za Hondo, predvsem zato ker sta Peugeot pa Renault mal bl svoh na motorih, samo bi pa ti priporocal Opel vectro karavan-cenejsa od Honde,vec kot 200 takaltak ne mores nikjer vec vozit, ampak ko vidiss velikost, se posebaj prtljaznika. – To ti je samo nasvet ker dajo velik popusta pa niso opli slabi tko kot jih vsi kritizirajo
No fajn se odloci
Kaj sam pričakuješ najbolje veš sam. Omenjeni avtomobili so dovolj različni, da zadovoljijo različne kupce.
HONDA – je športnik, sodoben, športno naravnan motor, kakor tudi ostale lastnosti – torej avto za kupce, ki cenjio in pričakujejo športen “karakter”
PEUGEOT – je udoben avtomobil, pravo nasprotje HONDE, motor je sodoben, manj zmogljiv kot “japonec” (ni pa “podhranjen”) SW oblika nekaj posebnega, kakor tudi “pohištvo” v avtomobilu – za ljudi, ki cenijo udobno in lagodno vožnjo
RENAULT – nekje vmes, če govorimo o novem modelu LAGUNE je slednja veliko manj “francoska” kot predhodnica, predvsem kar se podvozja tiče – trše, bolj “germansko”, motor sodoben in dovolj zmogljiv
Svetujem ti, da se odpraviš v salone, poglej si vsakega posebej, odpelji se na testno vožnjo – po možnosti daljšo (npr. čez vikend) in sam oceni kaj ti najbolj ustreza.
LP, Škorpjon
jaz accorde najdem na http://www.honda-ljubljana.com
drugače pa vsem hvala za nasvete
sicer se nagibam k accordu, odločitev pa bo padla že v ponedeljek ali torek
Zdravo!
Pred 14-imi dnevi sem kupil P-407 SW Confort 2.0 Hdi. Cena z popustom je bila 5.9 mio. Jaz osebno sem okleval med Renaultom Laguno Grandtour, že omenjenim Peugeotom in novim Passatom – zaenkrat obstaja le limo. Zame Honda Accord Tourer ni prišla v poštev, saj mi zadek tega karavana nikakor ne potegne.
Moram povedati da se za Laguno nisem odločil, saj je po mojem mnenju to model, ki je na polovici življenske poti (to ti pove že dejstvo, da dobiš pri teh Lagunah največ popusta). Po nekaterih napovedih naj bi čisto nova Laguna (članki iz moto revij – malo prebrskaj po internetu) prišla na trg l 2007. Moje mnenje je bilo, če že izbiram med tremi “enakovrednimi avtomobili za tako ceno, mora biti model aktualen vsj nekaj let. Tako sta mi ostala še Passat in Peugeot. Po pravici moram povedati, da je bila to zelo težka odločitev. Za Passata je govorila večja prostornost v notranjosti potniškega prostora – to velja predvsem oz. samo za zadnje sedeže, všečna oblika limuzine ter pregovorna kvaliteta. + Peugeota pa so vsekakor nižja cena (cca 650.000 SIT pri enakovredni stopnji opreme), dejstvo da je Peugeot SW karavan (večja prilagodljivost, strešne sani….), atraktivna oblika, udobje – vsaj na prednjih sedežih.
Kot faktorje, ki sem jih vzel v precep so tudi malenkosti oz. neumnosti kot npr: Peugeot ima motor z 100 kW (136KS), Passat pa 103 kW (140KS) – razlika pri plačilu registracije cca 35.000 Sit letno. Primerjal sem tudi dimenzije gum obeh avtov ter tako posledično cene za enega in drugega – v rahli prednosti (cenejši) je Peugeot. Bilo je še kar nekaj takih “neumnih” primerjav (npr. razne statistike okvar motorjev – boljši Passat; primerjave motornih zmogljivosti – v prednosti Passat…..).
Na koncu sem se odločil za Peugeota. Ne vem če je to dolgoročno prava (bolj racionalna) odločitev, a ni se bilo lahko odločiti. Vsekakor moraš na koncu vključiti tudi nekoliko čustev in pri meni je bil to faktor odločitve.
lp