Katerega ful starega slovenskega filma ali serije se še spomnite?
Kolk vas je tukaj tistih, ki se spominjate starih serij, filmov in tudi oddaj iz produkcije TV SLOVENIJA, ki niso bili v novejši zgodovini nikoli več predvajani?
Jaz se spomnim teh; Naša krajevna skupnost, Ščuke pa ni, ščuke pa ne, Odprava zelenega zmaja, Mali oglasi, Dekameron,
Mama umrla STOP, Hiša na Kajžarju, Lucija, Košnikova gostilna…spomnim se tudi drugih odlomkov, pa sem pozabila naslove. V slovenskem rtv arhivu je veliko zanimivega in zelo gledljivega, pa se to nikoli več ne predvaja, niti ni šans, da bi posameznik lahko to izbrskal preko kakega linka. Jezna sem, da plačujemo rtv prispevek v bistvu za nič, ker vse tole, kar znajo sproducirati danes, ni vredno ene minute kakega teh starih posnetkov. Vsak teden bi morali zavrtet vsaj eno igrano tedensko serijo in en star slovenski film. Pa magari v večernih poznih urah, saj zdaj skoraj že vsi uporabljamo naprave za gledanje za nazaj.
A bi si tudi vi želeli videti kak stari film, serijo…katero?
Teh dveh filmov se vsi lahko spomnimo, saj jih večkrat še danes vrtijo na vseh slo televizijah, oba sta tudi na Voyu. Je pa veliko filmov, ki smo jih gledali samo enkrat mogoče dvakrat, mlajše generacije pa še nikoli in to bi bilo treba spremeniti. Mladi sploh ne vejo, kaj vse se je produciralo in kakšno je bilo življenje v tistih časih. Itak vemo, da jih to ne zanima, saj smo z moderniziranjem sveta spremenili tudi njihov tok misli in interesov. Ampak ko sem bila jaz mlada-najstnica in še kasneje, bi dala vse, da bi videla, kako je moj narod živel pred mojim rojstvom in njegovo zgodovino v igranih serijah, kar pa razen kakega vojnega filma itak ni bilo mogoče videt.
Ja, to je res za nas tastare. Se strinjam. Ampak tudi mi plačujemo naročnino in tudi mi si zaslužimo en konček torte. Zato sem predlagala, da naj bi te filme vrteli magari ob petih zjutraj, ko vsi tamladi spite. Z
Ne vem tudi, zakaj je tolk ur posvečenih pamžem s temi risankami in neumnimi tujimi serijami? A vaši mulci to sploh gledajo? Glede na SILNO PAMETOVANJE MLADIH MAMIC, se brez njihovega dovoljenja televizorju ne smejo približat na 50 m. In če to ni samo teorija, v praksi potem res to noben mulc ne gleda. Pa to ni samo na SLO1, podobne scene so cel dopoldan neredko tudi na SLO2, da o POP in PLANET TV ne govorim…pol je pa še OTO, pa SMOTO…itd in en cel sekret tujih bedastih programov risank….to se sploh nikjer ne konča. Včasih so bile samo v nedeljo dopoldan v oddaji ŽIV ŽAV in ena risanka na dan ob sedem petnajst na tv Ljubljana….pa konc. Več bi se pa mulci naučili od kakega slovenskega mladinskega filma, ko še niso seksali v vsakem kadru….
Jaz sem bila čisto začarana med poletnimi počitnicami, ko so vrteli Čisto pravi gusar in kasneje Waitapu. Sem pa oboje našla na youtube. Čisto pravi gusar je sicer iz večih delov sestavljen v en del, veliko prizorov manjka, Waitapu pa je cel. 🙂 Spomnim se tudi 40 zelenih slonov, Odprava zelenega zmaja, Kukavičji Mihec, pa od ene punčke, ki je imela leseno lutko z imenom Cepecepetavček. Mladinski filmi so mi bili zakon, Sreča na vrvici, Poletje v školjki, to dvoje sicer še zavrtijo, super mi je bil tudi film Maja in vesoljček, ki ga pa že dolgo ni bilo na tv. Seveda se spomnim tudi marsikaj zgoraj naštetega, ker so starši gledali. Včasih so znali posneti dosti boljše stvari, tole danes je prava žalost. In se strinjam, lahko bi še kdaj zavrteli.
Mali oglasi so bili ful smešni.
film se spomnim še Trinajstice, od otroških Maja in vesoljček (se spomnim smo ga gledali s šolo v kinu).
V prvem mi je Zvezdana Mlakar ostala v spominu, v drugem pa Vesna Jevnikar. Pa čisto pravi gusar tudi – predvsem po pesmi Pustite nam ta svet.
pa sreča na vrvici mi je bil tudi izjemno dober. in itak klasika Poletje v školjki oba dela.
sama ljubiteljica slovenskih filmov, nadaljevank….jaz bi jih uvrstila na Slov 3 kanal, zame neglednljiv program, politika me ne zanima,
samo TV Slo ni sposobna kaj takega, so imeli nek kratek čas mislim, da zvečer ob 20. uri na enem kanalu ponovitve starejših slovenskih filmov, pa se je hitro končalo.
Ko so bile še kasete VHS sem si vse to posnela, danes to ne gre več, nimam kabelske….
luštni so bili otroški: Dvojne počitnice, Odprava zelenega zmaja, Skriti zaklad….
https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_slovenskih_filmov
Dober mi je bil Eva, v njem igra tudi Benč
Halgato.
Stekle lisice (ta sicer ni star, a edini od novejših ful všeč).
Strici so mi povedali.
Pa ne vem, če je v tej seriji ali v kateri drugi ali filmu – ostal mi je prizor, ko je slepo dekle na koncu šlo v Muro, domnevam, da se je utopila. Ne vem, bi pa pogledala še enkrat, da se spomnim, tega prizora na črnobelem tv iz otroštva ne morem pozabiti.
Pa spomnim se samo določenih scen, pa niti naslova niti čigav je bil film, scene pa na vasi, med kurenti, pa boju za prevlado (ali za dekle?) dveh kurentov…
Forum je zaprt za komentiranje.