Katere začinbe pašejo v segreto kislo smetano
Recimo.. ti boš imela torteline..
Vegete ne maraš si rekla. Jaz bi takole.
Prepražiš na drobno sesekljan česen na maslu,maslo je boljše,dodaš drobnjak,malo popra,jaz bi dodala še pikico mezge..pražiš..poliješ čez kuhane torteline in posuješ s parmezanom.aja pa pikico posoliš.
to sem zdaj na pamet rekla.. dala sem ti idejo. mogoče se še kdo najde za kaj več. :)))
ena kuharica, ce bos prazila cesen pazi, ko das cesen notri pustis sam par momentov, da zadisi in pol zalijes z tekocinoc ali odmaknes z ognja. Cesen se ti drugace zeloo hitro zazge.
Sicer pa jaz v kislo smetano dam cesen in drobnjak kar tako, na mrzlo in pustim se par urc, da se okusi prepojijo in nic ne kuham ali segrevam.
Tako, kot je nekdo že prej rekel muškatni orešček – super za vse smetanove zadeve. Če pa si malo bolj odprta za nove okuse pa je zanimiva tudi kurkuma,( ki jo med drugim sestavina vegete), lahko dodaš tudi prah za curry, samo kakšnega boljšega si kupi ne ravno od kotanyja. Samo za začetek bodi varčna s temi začimbami.
Za torteline preprosta omaka – na olivno olje daš česen da zadiši, priliješ smetano, pomešaš, odstaviš in dodaš nasekljano baziliko pa pinjole. Čez torteline pa potem še fajn parmezana naribaš. Če si pogumna pa česna sploh ni treba kuhat. Jaz si ga kar stisnem čez vroče testenine, malo s smetano in olivnim oljem polijem, vržem čes pest bazilike itd., dobro zmešam in imam v minuti kosilo….
Zanimiva je smetanova omaka tudi, če najprej spečeš ribo, na primer lososa, ga vzameš iz ponve, potem pa priliješ v ponev smetano, tako da se pomeša s sokom od pečenja, ter dodaš malo vloženega zelenega popra, ali pa še celo žličko gorčice ( iz tube seveda, ne semen). Lahko narediš isto tudi za vse druge vrste mesa.
Glede na to, da je smetana itak čisto nevtralna po okusu paše z zraven pravzaprav skoraj vse od cimeta do bazilike (sploh za torteline), česna, kaper, peteršilja, koprca (tudi super za ribe), rdeče paprike v prahu, ni skoraj variante da ne.
Forum je zaprt za komentiranje.