Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika katere začimbeše lahko v pasul

katere začimbeše lahko v pasul

malo mi je pust že skoraj skuhan, kaj lahko dam še not?

česen,zaseka,vegeta in v njem mora bit čebula in prekajeno

Čebula, po možnosti cela kuhana zraven fižola. Lahko tudi naknadno prepražena in pokuhana.
Česen, po možnosti celi stroki kuhani zraven fižola. Lahko tudi proti koncu en ali dva nasekljana stroka.
Lovorov list.
Sesekljan zelen peteršilj.
Rdeča paprika.
Poper, sol. Namesto soli je lahko tudi vegeta ali jušna kocka.

Če hočeš, pa lahko dodaš tudi kako kranjsko ali prekajena rebrca.

Vegeta????????? Groza!

jaz dodam Fant za pasulj.

obvezno pol ostrega feferona, tak je za prste polizat

Najboljši je Fant za pasulj,ne rabiš nobene začimbe več.

In kaj je narobe z vegeto? A fant za pasulj ali jušna kocka sta pa v redu? Da o prekajenem mesu niti ne govorim! Pa vse to se daje v pasulj, pa ljudje kar spodobno starost dočakajo ob taki hrani.

meni paše k fižoli tudi ingver, poleg čebule, ki je itak obvezna v res veliki količini

prdica, kadar kuhaš pasulj ga namoči, drugi dan odcedi in zalij z vodo. Nareži noter drobno 2 čebule in daš kos suhega mesa ali kako kračo.
Kuhaš do mehkega, vmes dodaš rdečo papriko, posoliš(malo soli,malo vegete) in narediš prežganje na malo olja daš moko in rdečo papriko. Zalij čez pasulj in še malo pokuhaj. Če ti je voden naredi še malo prežganja,ker ne sme biti voden.

To je pravi pasulj, brez nekih korenčkov,zelen, peteršilja,ingverja itd. Boš vidla,da je okus bomba.

Jaz naredim prežganje podobno kot JB, samo da spražim čebul0, dodam moko, veliko mlete paprike in malo paradižnikove mezge. To stresem v kuhan fižol in je res super. Lahko pa dodaš še mleti česen in/ali šetraj. Tudi paše.

komaj smo čakali odgovor od gospe Brozove, ki je edini tak kot se šika.
kakšna vegeta, kakšna jušna kocka, pa Fant in podobno sr…e.

J. Broz ve kaj govori.

jaz delam brez čebule, v prežganje pa za barvo lahko daš še malo paradižnikove juhce iz vrečke.

glede mesa je zelo važno- najbolj kakšno prekajeno ker da okus da dol padeš!

Jaz pa brez prežganja, pa je ful gost.

jessssssss opazovalc

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close