Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika katere so vaše najslajše pitulice

katere so vaše najslajše pitulice

Jaz imam najraje tiste v katerih je le skuta s smetano in malce slano, otroci pa enako le sladko varianto z nekaj rozinami.

Pa ve?

Mi imamo najraje tiste, ko osnovnemu nadevu dodamo majhne koščke pršuta.

Ma, meni vsake. Delam pa vedno slane variante. Najhitreje gredo ponavadi tiste, v katerih je ena plast kajmaka ali gorgonzole. Pa tudi s suhimi paradižniki in olivami gredo v hipu.

Skuta, kisla smetana, cottage sir, por in panceta. Lp.

Andi na kako velike koščke pa narežeš pršut?
A na trakce ali zelo majhne kockice?

Delam slano varianto. Nam najbolj tekne osnovni recept ( skuta + ostalo) z dodatkom na panceti ali prsutu malo popecen por, cukete, spargeljni, jajcevci, atricoke ali dobro odcejena rumena buca.

Lahko je ena sama zelenjava, lahko mesano. Dobra je kombinacija pora s cuketkami; spargeljni so krasni na panceti…; olive tudi dajo poseben okus; razne variante:)

Lp

Joooj, kaj pa vem, ko pa sem delala že toliko variant…. S popečeno papriko so zelo njami ali pa z naribanim sirom, ki mu dodam za okus še malo dimljenega sira ali pa gorgonzole. Pa z gobami pa s praženo čebulo pa …. res hvala, babi, še enkrat za prečudovit in vsestransko uporaben recept.

Meni so najbolj všeč s popraženo šalotko (na maslu).Včasih jih potresem še samo z rukolo, včasih pa še koščke pršuta.

Enkrat pozimi pa sem čebuli dodala malo stopljene zaseke (oz.slanine) ….je bilo kar hecno.

LP Maja

Jaz sem jih enkrat delala, pa mi sploh niso bile všeč. Mogoče bi morala k babi na inštrukcije 😉

________________________________________________________ <http://matjer.moj-album.com/>

Najboljše? S pršutom, z gorgonzolo. Samo, da so. Imam pa glih zdaj doama vse pripravljeno za jih spečt. Tokrat imam panceto, ki jo bom najbrž prepražila. Razmišlam pa tudi o sladki varianti, ki je še nisem provala.

Pri nas najbolj zažge slana skutna varianta, brez dodatkov. Otroci pa obožujejo sladko.
In vsi se samo čudijo..

Pršut, ki je narezan na rezine razporedim po masi in potem pridejo v vsako pitulico tanki koščki. Ali pa narežem pršut na majhne kockice.

Jaz pa rada dodam nekaj mletega mesa, za sladko varianto pa malo jabolk.
Lp

No, pa ni bilo pitulic. Ko sem prišla domov, so vsi kričali o hudi lakoti. Na brzino smo iz danih sestavin naredili sirov burek. Saj je nekaj istega, le bolj hitro in tudi bolj sočno. Tokrat sem upoštevala nasvete, ki sem jih pobrala tu, da sem na vrh konkretno polila vodo in malo olja, pa je bil burek tako sočen, kot še nikoli. Ker pa smo notri dale še mozzarello in malo ementala (neki suhi ostanki) je bil tako dober, kot pri ta pravih prodajalcih bureka. V par minutah je izginil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close