Katere so vaše najljubše terme v Sloveniji?
Tisti, ki radi zahajate v toplice: katere so vaše najljubše? So res Terme Olimia najboljše? Ali pa katere druge? Terme Vivat? Ptuj? Šmarješke? Dolenjske? Terme 3000 v Prekmurju? Banovci? Terme Mala Nedelja? Snovik?
Meni Olimje, Orhidelija je draga, ampak je čudovito! Vsako leto gremo tja vsaj za 1 teden na razvajanje, najraje pozno jeseni ali pozimi.
V času, ko so bili še otroci stari tam nekje do 10ega leta, so bili pa kulturni, nikoli vreščeči in nevzgojeni: po tem vrstnem redu: Terme Banovci – animacija uni Gusar Edi & Co, dokler jim je bilo zanimivo, Terme Tuhelj, Bio Terme Mala Nedelja.
Za odrasle in za brez otrok pa samo Rimske terme in Orhidelija; ni malih in kričečih otrok – ker morajo bit tudi take toplice in prostori z bazeni v SLoveniji, ki so brez otrok in za goste, ko si zaželijo mir, nič vreščanja in nič šrpicajočega skakanja naokoli.
Kot morajo bit seveda tudi ločeno rehabilitacijske toplice – za vse tiste z berglami, poškodbami, za okrevanje po operacijah. Ker rekreativni in rehabilitacijski turizem ne more bit za eno in isto mizo v isti hali in v bazenih ob istih urah. Po nekaterih toplicah imajo to diskretno urejeno.
Orhidelija seveda top of top… sploh programi v savni, žurka, če je le pravi mojster… Druga zgodba pa, da so izgubili ves kompas glede cen… v Soteliji 380 za dva na dan ????? Imela z ženo 50% popusta, pa še drago… da ne omenim, da v tej ceni ni všteta Orhidelija ??? Folk smo pač ovce in plačujemo…!???
V zadnjih časih nobene terme. Pri vseh je padla kakovost storitev. Infrastruktura razpada, nič ne obnavljajo. Voda je vprašljive kakovosti, otroci lulajo, dretje, špricanje…
Meni najljubše so bile Rimske terme, posebej v prvih letih po odprtju. Čisto, urejeno, nobene gneče zaradi čudne lokacije, malo otrok.
Bazen Reha je že več let zaprt, pred kratkim pa so zaprli še tiste zunanje jakuzzy bazenčke. Na zadnjem obisku je zaudarjalo po umazanih nogah, posebej ko gostje začnejo sezuvat natikače. Ne morem več. Končal sem s termami. Nimam želodca za to.
Drugod je še slabše.
Skakalec z ljubljanskih mostov, 27.03.2023 ob 15:22
V zadnjih časih nobene terme. Pri vseh je padla kakovost storitev. Infrastruktura razpada, nič ne obnavljajo. Voda je vprašljive kakovosti, otroci lulajo, dretje, špricanje…
Meni najljubše so bile Rimske terme, posebej v prvih letih po odprtju. Čisto, urejeno, nobene gneče zaradi čudne lokacije, malo otrok.
Bazen Reha je že več let zaprt, pred kratkim pa so zaprli še tiste zunanje jakuzzy bazenčke. Na zadnjem obisku je zaudarjalo po umazanih nogah, posebej ko gostje začnejo sezuvat natikače. Ne morem več. Končal sem s termami. Nimam želodca za to.
Drugod je še slabše.
Se strinjam.
Po korona vojni in sedaj v času podražitve reagentov ( elektrika, plin), so tudi v teh velikih kompleksih začeli “šparat” na veliko. Ker so to enormni stroški, že tekočega vzdrževanja – in tudi ene RImske terme verjetno v mrtvih mesecih sezone, ne pridejo skozi s hudim dobičkom, kak kredit se še odplačuje tudi verjetno…. IN se špara tudi na menjavi vode, na sredstvih za definfekcijo se prihrani tudi lahko veliko – splih v teh tamalih jakuzl masažnih bazenčkih, kjer je bolj pogosto treba menjat tudi vodo.
JAz sem mogla zamenjtacelo lokalni fitnes – ukinili so meni najljubšo infra savno 🙁 Zaradi stroškov elektrike – tako mi je bilo obrazloženo….
Sicer pa res kot navedeno – npr. toplice in kompleksi pod Sava Resort – to je vse razpadajoče, staro, nič obnavljano zadnjih 10 let. Oprema še iz socialnih časov, večinoma. Npr. Terme Banovci – mi smo hodili tja samo zaradi dobre animacije za otroke in hrana je bila OK, nastanitev pa katastrofa – sploh bungalovi -že ene 7 let nazaj vse razpadajoče, polomljeno, staro. KOpalnice plesnive fuge, ipd.
Forum je zaprt za komentiranje.