Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika katere nenavadne kombinacije okusov jeste?

katere nenavadne kombinacije okusov jeste?

Meni se pa gabi kisla smetana na palačinkah s kakavom.
Mislim, pismo. To so osebni okusi. In če nisi še poskusila, si podobna otroku, ki novo jed vidi, ne poskusi, ampak takoj tuli: “Tega jaz ne bom jedel!”

Kocina no vidiš, tudi tebi se moja jed gabi, sva isti ane ;))

Vidim, da tudi malce ciničnega odgovora nisi razumela.

Jaz jem pa kruh + pašteta + gorčica.

Lp, Marisha

Jaz jem navaden jogurt z medom, ful mi je pa čudna varianta polenta z marmelado. ali pa mlečni riž in krompir v oblicah.

pršut+senf+kruh

Tenstan krompir z marmelado. Fuj! Eni pa na to kombinacijo prisegajo..

sladoled + čips

jogurt + arašidi

jogurt + med

lubenica + kruh + sir
palačinke s sladkorjem + fižolova solata (zrnje)
majoneza + kruh + curry + paradižnik

no, meni je edino tale lubenica s kruhom in sirom hecna.

Drugače pa mi ne gre skupaj slano in sladko, ostale kombinacije so mi sprejemljive in celo okusne

Moj oči obožuje puding + kruh.

Meni je pa super turistična ribja pašteta in mleko zraven.

Ena od najljubših jedi moje mame. :-))) No, jaz tudi to jem, ampak mi ni ne vem kaka specialiteta. Veliko več sem v življenju pojedla kruha s topljenim sirom in paradižnikovo mezgo na vrh (ne kečap, mezga!). Zdaj ne morem več, ker mi mezga povzroča zgago.

Babica je pogosto pekla kolačke iz kvašenega testa, namazane s skuto (nadev kot za zavitek) in na sredini je bila še žlička marmelade ali maka. Pa to se po originalnem receptu tako dela. Jaz si namažem v palačinke skupaj skuto in malo marmelade (ali pa kislo smetano in marmelado).

Ne gre mi pa kombinacija gobove ali krompirjeve juhe, pa da bi ZRAVEN jedla palačinke z marmelado. Pojem najprej juho, palačinke pa potem. Poznam jih pa kar nekaj, ki to jedo skupaj.

Prav tako mi je nenavadno kosilo (pa je precej razširjeno) šmorn in solata.

Zelo dobre so mi pa sveže jagode s poprom. Ko to omenim, me najprej vsak čudno gleda. Ko poskusi, pa spremeni mnenje. 🙂
(Jagodna juha za poleti: sveže jagode, na grobo zmečkane z vilicami, malo pokapljano s sladko smetano (nesladkano) in malo popoprano).

Znanci v Indiji si solijo lubenico in melono.

Prijateljica je kruh z maslom in nutelo (pravi, da je odlično, ji verjamem, nameravam poskusit, sicer pa ni tako bizarna kombinacija, kalorična pa:))

Krompirjeva solata in majoneza. Njami

moj mož je Poli z žlico, zraven pa skuto zmešano z veliko vegete.

moja sestra pa obvezno pire krompir v govejo juho

Od nenavadnih kombinacij se spomnim iz otroštva samo svež bel kruh in čips gor. Drugače pa kot kombinacija večerje – kruh, gor maslo in na rezine narezano trdo kuhano jajce, zraven pa mrzel! kakav.

kolk vas je tle nosecih? ;))))

Moj mož ima sicer velik trebuh, ampak že kakih 30 let…
Njegova najbolj priljubljena hrana iz mladosti:krof z veliko ljubljanske.

Sladki cmoki (jabolčni, marelični…) + zelena solata

Ržen kruh + sir + suha salama + kivi

solata iz pečenih piščančjih prsi, sira, pomaranč (če imam pri roki, še kak kivi ali malo grozdja), prelito z navadnim jogurtom

Potica + šunka pa itak :))
Pa k pikantni pizzi obvezno mrzlo mleko

Jaz tudi obožujem kombinacijo: McDonaldosv pomfri in sladoled.

Moja prijateljica je: nutello namazano na kruh in zraven vložene kisle paprike.

Moja bivša tašča je za kosilo naredila slivove cmoke (sladke) zraven pa skledo zelene solate.

mislm,sory ampkak jaz se prav nič ne čudim, da je toliko ljudi bolnih-polne čakalnice ljudi,saj ni čudno če vse tole zmečete vase, pa saj niste kante za smeti, lepo vas prosim…poli salamo z žlico npr..pa sploh veste kakšna svinjarije je nabasana v poli salamo.Vprašajte se zakaj so takšne poli nsalame in kar je še tega dreka tako poceni???

a koga od vas boli kdaj zelodec ali cutite karksnokoli neprijetnost? (napihnjenost, zgaga, itd..)

OMG, svašta.

Uf, me je pravkar ena spomnila na šmorn in repincil s kuhanim krompirjem + 1 trdo kuhano jajčko. MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM, škoda, da nimam repincla 🙁

Jaz redimo tudi obožujem domači hot-dog: kruh, notri goro kislega zelja, hrenovko, kečap in gor ponovno gor currya…. mmmmmmmmmmmmmjjaaaaaaaaammmmmm

Pa pečena jajca jem samo z ajvarjem, brez kruha, ampak vsaj 3 žlice ajvarja morajo biti poleg

pa vanilijev sladoled z domačim bučnim oljem… če pa še mi kdo doda žličko medu pa ga bom imela rada zeeelo zelo dolgo 🙂

obvezna hitra kombinacija pa je domači kruh iz krušne peči – še malo topel, ajvar, domači sir + temno zelena paprika, ki tako fajn hrusta, njami

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close