katere nenavadne kombinacije okusov jeste?
Ena od najljubših jedi moje mame. :-))) No, jaz tudi to jem, ampak mi ni ne vem kaka specialiteta. Veliko več sem v življenju pojedla kruha s topljenim sirom in paradižnikovo mezgo na vrh (ne kečap, mezga!). Zdaj ne morem več, ker mi mezga povzroča zgago.
Babica je pogosto pekla kolačke iz kvašenega testa, namazane s skuto (nadev kot za zavitek) in na sredini je bila še žlička marmelade ali maka. Pa to se po originalnem receptu tako dela. Jaz si namažem v palačinke skupaj skuto in malo marmelade (ali pa kislo smetano in marmelado).
Ne gre mi pa kombinacija gobove ali krompirjeve juhe, pa da bi ZRAVEN jedla palačinke z marmelado. Pojem najprej juho, palačinke pa potem. Poznam jih pa kar nekaj, ki to jedo skupaj.
Prav tako mi je nenavadno kosilo (pa je precej razširjeno) šmorn in solata.
Zelo dobre so mi pa sveže jagode s poprom. Ko to omenim, me najprej vsak čudno gleda. Ko poskusi, pa spremeni mnenje. 🙂
(Jagodna juha za poleti: sveže jagode, na grobo zmečkane z vilicami, malo pokapljano s sladko smetano (nesladkano) in malo popoprano).
mislm,sory ampkak jaz se prav nič ne čudim, da je toliko ljudi bolnih-polne čakalnice ljudi,saj ni čudno če vse tole zmečete vase, pa saj niste kante za smeti, lepo vas prosim…poli salamo z žlico npr..pa sploh veste kakšna svinjarije je nabasana v poli salamo.Vprašajte se zakaj so takšne poli nsalame in kar je še tega dreka tako poceni???
Uf, me je pravkar ena spomnila na šmorn in repincil s kuhanim krompirjem + 1 trdo kuhano jajčko. MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM, škoda, da nimam repincla 🙁
Jaz redimo tudi obožujem domači hot-dog: kruh, notri goro kislega zelja, hrenovko, kečap in gor ponovno gor currya…. mmmmmmmmmmmmmjjaaaaaaaaammmmmm
Pa pečena jajca jem samo z ajvarjem, brez kruha, ampak vsaj 3 žlice ajvarja morajo biti poleg
pa vanilijev sladoled z domačim bučnim oljem… če pa še mi kdo doda žličko medu pa ga bom imela rada zeeelo zelo dolgo 🙂
obvezna hitra kombinacija pa je domači kruh iz krušne peči – še malo topel, ajvar, domači sir + temno zelena paprika, ki tako fajn hrusta, njami
Forum je zaprt za komentiranje.