Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KATERE BARVICE, HUDIČA, SE NE LOMIJO???

KATERE BARVICE, HUDIČA, SE NE LOMIJO???

Prisegam na Giotto barvice, tako zaradi šiljenja kot zaradi samega barvanja. Niso suhe, ampak so tako res lepe barve “žmohtne”:))

Mi smo imeli identične probleme, dokler nismo zamenjali šilčka. Imeli smo tistega velikega, ki se odpre (kot tulec) in ima na obeh straneh luknje. Potem smo kupili drugega (navadnega) in je bilo v redu.

Kakšno peresnico ima? Kupi ji tisto, v kaktero se barvice vstavijo v elastiko. Barvice AJDA od Kopije nove so poceni in dovolj kvalitetne, pa seveda dober šilček.

Tele so odlične, samo so tudi drage.

http://www.staedtler.com/ergosoft_coloured_pencil_gb%5B/quote%5D

Pri treh otrocih sem preizkusila že x barvica in so se te izkazale za najboljše. Priporočam!

Jumbo barvice, torej debelejše, znamke Faber Castell. Edine pri nas! Tudi Jolly barvice niso več to, kar so bile pred 30-imi leti!

Je pa tudi res, da otroci z barvicami v prvi triadi počnejo marsikaj – jih nimajo zgolj le za barvanje – dostikrat letijo po razredih, se grejo pikado, mikado in vse ostalo 🙂 In potem če padejo že z mize na tla, se dostikrat nalomijo po celi mini in polomijo ob šiljenju.

Pri nas uporabimo še en trik: Največkrat barvice otrok polomi, ko jih “tlači” v tiste individualne črne dodeljene elastike v tistih puščicah – take puščice so zanič! Pri nas poveznejo cel šop z elastiko za gospodinjstvo, jih dajo v puščico, ki ima dva prekata – na eni strani samo za barvice in flomastre oboje spete z večjo gumico, na drugi strani pa ostala pisala in pribor.. Tako tudi ne vleče ven barvic vsakič, ko odpre peresnico… tudi tukaj je trik! Problem rešen!

Jaz imam barvice Jolly, tiste običajne debeline. Jih mam že od 1. razreda, sedaj že kakih 17 let, pa so še vedno v odličnem stanju. Smo si ta teden naročili pobarvanke za odrasle in ravnokar gledam, da bi kupila novi komplet, tistega z 48 barvicami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close