Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KATERE BARVICE, HUDIČA, SE NE LOMIJO???

KATERE BARVICE, HUDIČA, SE NE LOMIJO???

Imam prvošolko in norim ob teh barvicah, ki se ob šiljenju kar naprej lomijo. V treh dneh je barvica do konca ošiljena, špice se kaj naprej lomijo, pa jih ne ošilim čisto do konca, že na sredini šiljenja pade ven, jebemtiš, no. Pa sem poskusila Jolly barve, pa dvojne take, kjer 10 barvic stane 30€, pa ene take z neko ojačano konico (belo obrobljeno), pa tiste debelejše narejene na trikotnik, drage kot žafran, pa ne vem kaj še vse, ampak vse je ENO NAVADNO SRANJE. Zgubljam živce, tamala ima en šilček, jaz drugi in obema gre slabo tole šiljenje. Ma jebela cesta, kaj za eno sranje prodajajo??????????????

A obstajajo kakšne barve, hudiča posranega, ki se ne LOMIIIIIJOOOOOOOO??????????

Porko dio!!!!!!

Kako pa pri vas šiljite te barvice?? :))
Pri nas imamo doma 2 letnika in ima za svoje ustvarjanje barvice jolly, pa še ene iz lidla – so ful fajn, debelejše od navadnih, lomijo pa se pri šiljenju nobene.

staedtler 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Mi imamo barvice, ki jih občasno prodajajo v hoferju- tiste debelejše, pa se ne lomijo, so mehke in se z njimi super riše, barva (so pa tudi egonomsko oblikovane)
Imamo pa tudi tanjše te smo dobili za darilo mislim da so lidlove in so tudi super (pa še zelo ugodne so obojne)

Če ji nonstop padajo po tleh oz. jih kdo meče, potem ni rešitve. Bo treba drugače pristopit k stvari.

Mi imamo Lakeland Jumbo. Pa tudi kdaj letijo po tleh, ampak so še vedno v odličnem stanju.

Kupila sem tudi te, so sicer malo boljše od tistih Jolly, ni pa niti to nekaj optimalnega. Ne padajo na tla.

Lakeland Jumbo? Tega ne poznam, kje se kupijo?

Bom tudi tam pogledala, sicer sem že enkrat, pa niso imeli nobenih barvic takrat v Lidlu, verjetno je treba pravi tajming trefit.

Jaz imam tudi te iz Lidla in so super

Naša dva imata oba faber castel (že 5 let) in so super.
Ko je bil ta velik star 4 leta, je dobil ta veliko kovinsko škatlo (48 barvic) in do sedaj (star je 9) smo mu kupili še enkrat paket 12 barvic, drugače pa samo dokupimo rdečo in črno. Pa naš res veliko riše!

Če ti barvice padejo na tla, se bodo lomile. Ni rešitve. Otroka je treba učit, da pazi nanje, da mu ne padajo na tla.

Evo lani je prvošolka imela Stabilo (trikotne) iz DZS za 7-8 evrov-porabila je dva paketa. Nekatere še ima, ker barve niso bile aktualne npr. temno modra, rumena gre hitreje. Se pravi so zdržale celo leto plus do danes še zadoma-skoz po tleh in šiljene.
Letos že tretje Farber castel 2x z gripom, sedaj brez, ampak neverjetno skoz se lomijo, hitro rabijo pa smo imeli tri različne šilčke-orginal Farber castel. Totalno razočaranje!!!!!
Za doma imata še neke hoferjeve in so tudi v redu, sparove smo vrgli stran ker se konica isto lomi.

Pomemben je tudi šilček, tisti mali klasični Staedlerjevi so najboljši. Pa seveda, naj ne meče barvic po tleh!

Tele so odlične, samo so tudi drage.

http://www.staedtler.com/ergosoft_coloured_pencil_gb

Jolly – kinderfest

http://www.staedtler.com/ergosoft_coloured_pencil_gb%5B/quote%5D

Te smo kupili za šolo pred enim tednom, po tem, ko smo stran vrgli prejšnje, jih sama šili tam, ni jih imela še domov. Pravi, da so v redu. Bom videla ta vikend, ko v petek prinese torbo domov.

Za doma smo pa zamenjali ene tri vrste.

Faber castel, naš jih ima celo leto in še pol za doma.

http://www.staedtler.com/ergosoft_coloured_pencil_gb%5B/quote%5D
V prvih letih šolanja vredne svoje cene.

Faber castel so v primerjavi s temi navadno in drago sranje. Je pa res, da torbe mulcem letijo po luftu, peresnice padajo po tleh, torbe vlačijo po stopnicah za sabo ( ja, vem tvoja ne :))) – sem isto mislila, dokler nisem sama videla) – ni barvic, ki bi to prestale. Staedler res odstopa, vse drugo pa je isto sranje, drugo pakovanje in jaz ralike med onimi za 30 in onimi za 3 € RES ne vidim. V 4 letih šole še ne.

Dokler nismo kupili “faber castel ” smo stalno iskali in kupovali razne znane in neznane vrste barvic.

Tri leta je od obiska Leonardija …. barvice so še vedno tu. Ne lomijo se, ne izrabijo prav hitro, pa še po barvah jih lahko dokupuješ.

steadtler

Tudi mi amo zadovoljni z jolly.. smo imeli lani isti problem in sem prav zato letos dala isto skoraj premozenje za barvice…ampak se je splacalo!

Točno to sem hotela tudi jaz reči.

pri nas je bil isti problem, dokler nisem kupila dobrega šilčka. Barvice pa imamo Staedlerjeve.

Tudi jaz kupujem le te, prav tako za šiljenje uporabljamo le staedtler-jev šilček.
Drugače pa z njimi zelo zadovoljna, je pa res, da sem jih nekaj morala že dokupit, saj so bile že čisto kratke.

lp

Tudi mi prisegamo na te barvice. Všeč nam je, da jih lahko dokupujemo po potrebi, lepo se da barvati z njimi.
Res je, da se je nekaj barvic ob šiljenju tudi lomilo, a ugotovili smo, da je bil za to kriv šilček, ki ni bil več ok. Ko smo ga zamenjali, pa se barvice in svinčniki ne lomijo in sta tudi otroka zelo zadovoljna z njimi.

Zelo kvalitetne so tudi barvice Derwent, ki so primerne za zahtevnejše risarje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close