Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice katere agencije – otrok +1 odrasli

katere agencije – otrok +1 odrasli

V poplavi ponudb različnih agencij opažam, da imajo predvsem ponudbe 2odrasli osebi+otrok zastonj. Obstaja mogoče kaka ponudba le za 1odraslo osebo in enega otroka, ali moramo samohranilci plačati toliko kot družina?
Zanimam se za grčijo ali španijo.
Hvala za odgovore

…nobena..

ravno takega odgovora si nisem želela, žal – pa kaj res nihče ne pomisli na nas in se zanašajo na to da bomo pač plačali ko budale če bomo želeli otroke peljat še kam čez

Razumem, da si želiš na dopust in to čimceneje. Ampak kaj imajo pa turistične agencije s tvojim samohranilstvom?
Ugodnosti ne ponujajo zato ker je nekdo družina s 3 člani, ampak ker tako prodajo več aranžmajev in ker jim dve odrasli osebi pokrijejo stroške še za otroka. Vse ostalo jih ne zanima in tudi logično je da jih ne.
Če želiš ceneje na dopust najdi še eno mamico samohranilko ali pač samo prijateljico in pojdite skupaj. Tako boste 2 odrasli osebi in se bo agenciji splačalo vam dati popust.

ne bom dala roke v ogenj ampak mislim,da sem take ponudbe ze vidla pri intelekti…

midva greva med drugim tud v catez…za protiplacilo 15€/dan za single use se da zment tud 1odrasel+1otrok:)

Spoštovana,

Težava tiči globlje od slovenskih turističnih agencij. Gre za osnovno ponudbo hotelirjev in letalskih prevoznikov (turistična agencija le paketira njihove ponudbe). Če se postavimo v njihovo vlogo, je postelja ali letalski sedež izgubljen, dobiček, ki ga ustvarijo iz paketa 1 starša pa veliko veliko premajhen, da bi pokril strošek. Žal tako pač je. V tem primeru bi bilo najbolj pametno kombinirati potovanje še s kom, morda še s kako samohranilko ali prijatelji. Tu se izkaže kakovost agencije. Res pa je tudi, da je dopust tako individualna stvar, da je težko uskladiti cilj in tudi datum odhoda, pa storitve, izbira hotela itd.
Žal, tako pač je. Nekje so minusi, v drugih primerih pa bonitete.

Srečno in vesel dopust z malčkom, četudi malce dražje.
lp, I.

Daj še malo prečekiraj agencije po internetu. Mislim, da sem videla take ponudbe pri agenciji Sonček, nisem pa sigurna. Pa še Intelekto in Relax prečekiraj.

Lep pozdrav,
Nik@

Točno tako kot je napisala IRENS. Popusti za otroke so določeni iz strani hotelov in ne iz strani agencij, tako da imajo agencije enake popuste za otroke in tudi jaz se ne spomnim, da bi imel kakšen hotel to možnost, da bi bil otrok gratis ob eni odrasli osebi.

Se opravičujem za nekoliko nejasno vprašanje, zato obrazložitev: ne krivim agencij, vem da so odvisne od ponudbe hotelirjev. Niti nisem tako naivna da bi pričakovala da bi bil otrok zastonj, se mi pa zdi nesmiselno plačevati kot za celo družino, to je vse. Vsak kakšen popust bi bil dobrodošel. Glede tega da bi šla še s kom _ sem že poskusila, vendar dopust je le dopust, in ni mi deliti sobe še z nekom.

Kaj pa last minute. Na tak način lahko veliko prihraniš in prideš do zelo lepega dopusta. Če ti je vseeno ali je Grčija ali Španija mogoče še kje drugje 100% dobiš zadnji trenutek kaj lepega in ugodnega.

Aranžmaje en odrasel + otrok je imela sigurno Intelekta, vprašanje pa je koliko je še prostega

R E L A X

Tudi Kompas ima sigurno – sicer le nekaj hotelov – sem ravnokar videla v njihovem katalogu, zato poglej!

Ponudbe za samohranilke in samohranilce sen zasledila pri Relax. Ampak ne za vse destincije. Jih je pa kar nekaj.

Ne vem če bo držalo, da so agencije odvisne od ponud hotelirjev. Nekaj let nazaj bi še verjela. A sem se preprčala v nasprotno. Jaz jim nič več ne verjamem.

Pred leti smo za otroka imeli popust 50%. Smo plačali in šli. Pridemo v hotel in med čakanjem na recepciji berem razne pohvale, priznanja… ki so jih okvirjene imeli obešene na steni. Med drugim je bilo v okvirju neka pohvala ali karkoli že. Na njej je pisalo, da so družini prijazen hotel. Sprva si sploh nisem prišla gor. Čez nekaj dni sem začela brskat po mapi, ki jo imajo v sobah. Notri so poleg opisa hotela, okolice… tudi ceniki. In glej ga zlomka. Tudi v mapici piše, da so družinam prijazen hotel. Zakaj? Ker pri njih ima otrok do 12 let zastojn, od 12 do 15 let plača samo pavšal za hrano. Drugih popustov glede na starost si nisem zapomnila, ker smo takrat imeli samo enega otroka v strostni skupini do 12 let.

Kontra

Če nudi hotel popust agencija pa ne je to je stvar agencije (pač ocenijo ali bodo lahko prodali tudi za več) in ti si se pač šedla na njihovo foro.

Več sreče prihodnjič.

popusti in cene so stvar agencije

povem dva primera:

turčija, limak limra – pred 2 leti
atlas: malo višja cena za osebo, otrok do 12 let zastonj
globtour: malo manj za odraslega, za otroka pa samo standardni popust, kar je zneslo 80 eur ceneje pri atlasu

turčija, laguna vista – letos
kompas: cca 615 eur na osebo, otrok ima samo standardni popust 30 %
globotur: 645 na osebo, otrok zastonj
končni izračun: če greš z enim otrokom je globtour bistveno cenejši

popusti so stvar agencije…
če jim mal težiš,ti dajo še višji popust…kar potujem s palmo, sončkom in kompasom…vedno dobim popust…še največ pri kompasu…brez kakšnih poznanstev
in seveda imajo ponudbe 1 odrasel +1 otrok….

Vsi se borijo za stranke

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close