Katere agencije mate najraje?
Opazil sem, da nekateri zaradi ene negativne izkusnje totalno skritizirajo neko agencijo… Morali bi se pa zavedati, da ima lahko ena agencija enkraten program za eno destinacijo in ji ni para v Sloveniji, pri kateri drugi pa sepa, da bi bilo bolje da sploh ne bi imela razisanega programa. Poleg tega ima vecina agencij subagentske pogodbe, kjer so samo posredniki, dejansko pa pogram izvede neka druga agencija in so vcasih cisto neupraviceno skritizirane. (res pa je zakaj potem sploh sodelujeo s tako agencijo, ki zaj**?)
Pa se nekaj, kako bo potovanje izpadlo je v VELIKI MERI odvisno tudi od vodnika… Lahko je program, ki ga je agencija sestavila fenomenalen, pa ga bo vodnik slabo odpeljal, tako da bo splosni vtis resnicno slab – slabo ime konec koncev pade na agencijo… Lahko je pa tudi obratno, zanic program in odlicen vodnik, ki poskrbi, da se imajo potniki dobro in nekaj odnesejo od potovanja, pa bo agencija pobrala smetano…. mogoce bi bilo bolj smiselno pisati tudi kateri vodnik je vodil, saj vcasih to vec pove kot agencija sama. Primer: Oskar traveller’s club – Oskar je v bistvu vodnik, ki je pred leti odprl svojo agencijo in sedaj svoj nacin vodenja prenasa na ostale vodnike, ki vodijo zanj. Zakaj agencijo vecina tako hvali – v prvi vrsti zaradi vodnikov, sele potem zaradi programa in ostali h stvari! pa nocem delati reklame, samo primer, ki mi je padel na pamet…
LP L
Za razliko od vas bi imela jaz hude pritožbe ravno čez agencijo Globtour. Z možem vsako leto vzameva 2-3krat dopust preko kakšne agencije.Letos sva bila v Egiptu in tako pokvarjenega dopusta še nisva imela, saj niti približno nisva dobila tistega, kar sva plačala.Pri odgovoru na reklamacijo so priznali mnogo stvari, ki so bili njihove napake, vendar o povrnitvi denarja ni bilo govora.Njihov odgovor na reklamacijo pa je bil v zelo zafrkantskem tonu češ:”saj nam nič ne moreš”, tožili nas pa itak ne boste.
Pozitivne:Kažipot, Kompas
Kompas so res zakon, na Globtour bi pa jaz imela hude pripombe, ker imajo nesposobne predstavnike, pa tudi pri reševanju reklamacij od njih NE DOBIŠ NIČ!!! Mogoče, če na njih potem pritisne Zavod za varstvo potrošnikov!! In kjer so reklamacije(ne dobiš tistega, kar plačaš), tudi vse ne more dobro štimati!?
Najboljsa agencija Enz.zo na Gallusovem nabrezju v Ljubljani. Nijihova spletna stran: http://www.enzzo.si
Ja, res je, ocena ene agencije je odvisna od razno raznih stvari, pogosto pa se dogaja, da agencija dobi oceno na podlagi svinjske plaže ob hotelu in podobno. Dobro, v to se ne bom preveč spuščala.
Hotela sem napisati, da bi morala vsaka agencija V POGODBI specifizirati, kaj nudi potniku za določeno ceno. V obliki: najem dvoposteljne sobe v hotelu Galeb, velike 16 m2, ki ima kopalnico s tuš kabino, umivalnikom, ogledalom in wc-jem (brisače vključene v ceno, menjava vsak dan), v sobi postelja širine 140 cm (posteljnina vključena v ceno, menjava 2x tedensko), omara za oblačila, komoda z ogledalom, klimatska naprava (doplačilo 5 evrov/dan), hladilnik, balkon 3 m2 s pogledom na park, prehrana polpenzion: samopostrežni zajtrk (neomejena količina), pet-menujska večerja, izbere se en meni, v hotelski restavraciji. Hotelska stavba poleg sob in restavracije vsebuje še tv salon in plesno teraso. Hotel je oddaljen od centra mesta 250 m, od plaže (prodnata) pa 150 m, od trgovine 50 m, od…
Se pravi, vse natančno opisano v pogodbi. Prav tako bi že v pogodbi morala biti navedena višina odškodnine, če agencija ne izpolni točno pogodbenih navedb. Če se mora potnik točno držati datumov vplačil (sicer agencija prekine pogodbo in potnik ne more potovati), zakaj se ne bi tudi agencija že vnaprej zavezala k plačilu odškodnine. Potnik bi imel pri taki pogodbi tudi točn vpogled v to, kaj lahko sploh pričakuje. Prav tako bi morala agencija dati na potnikovo zahtevo njemu na vpogled sliko hotelske sobe ali sob, če so v hotelu različne sobe, slike ostalih hotelskih prostorov, hotelske okolice, plaže itd.
Lastovka, to je vse lepo in prav. Ampak si predstavljaš, da ima balkon samo 2,5 kvadratna metra namesto 3??? Ja, tega pa ni v pogojih za počitnice…katastrofa. Agencije ponavadi ne vedo, katero sobo so namenili gostu. Boš pa težko našla hotel, ki ima vse sobe enako velike, razen ETAP hotelov v nemčiji in franciji, ki so narejeni iz kovinskih blokov. Takrat bi še ljudje komplicirali. Sama mislim, da če soba ustreza vsaj približno opisu, ne more biti slabša od kategorije, ki smo jo plačali. Pa še nekaj je res: ljudje gredo vse možne najcenejše last minute, ki so ponavadi dve ali tri zvezdice in čakajo sobo in storitev, ki bi ustrezale štirim ali petim. No, pa smo se že malo oddaljili od teme….. Ljudje s(M)o se malce razvadili, nekoč nismo vsi samo tako potovali, je bilo predrago. Danes pa so drage dobre agencije in dobre usluge. Na take last minute rezervacije pa še najboljša agencija ne more zagotoviti luksuza. Ta se plača posebej…. na first minute.
V nekaterih agencijah (v mojem primeru Rrelax) pokažejo stranki sliko sobe oz. objekta, če imajo slike. Veliko je pa tudi neimenoavnih apartmajev, in TA pač ne more vedeti kašna naj bi stvba zgledala.
Glede pritožb: je več ali manj vse jasno v pogodbi TA pa odgovarja samo za storitve za katere je odgovorna (ni kriva če je v hotelu kaj narobe- to poveš receptorju in pokličeš v TA da jih obvestiš)
Lp, Snegi
Petja, ne vem, ampak ali si dobila kakšno provizijo od katere agencije.Pišeš namreč tako, kot da si na njihovi strani.Ne boj se, VEDNO imajo hud profit od nas, ki vedno znova nasedamo njihovim ponudbam in skoraj VEDNO dobiš manj kot si plačal.
Sam sem potoval to poletje z agencijo Globtour in nisem nič dlakocepil, ampak čisto v vseh pogledih je nekaj manjkalo.
Kdo potem pretirava in kdo je tu žrtev?
Ali veš, da moramo vse usluga plačati že v naprej in tudi veš koga se edino plača v naprej!!!
Potem moraš pa fehtat, da dobiš SVOJ denar nazaj, ker nisi bil zadovoljen z njihovimi uslugami, v 8 dneh pisati reklamacijo, agencija pa si lepo počasi vzame čas 3 mesece, da ti sploh kaj odpiše.
Imajo škarje in platno in proti temu se na tem forumu borimo!!!
Vedno sem bila zadovoljna z Kompasovimi vodiči in njihovim znanjem. Tudi z Globtourjem smo bili zadovoljni čeprav nas po pobiranju denarja za čredne izlete niso več tako zavzeto obiskovali, ampak vendarle pohvalno.
Letovali smo tudi z Avanturo in bili razen z čredci zelo zadovoljni.
Čredcev se ne udeležujemo več, ker pa nimam več 20 let imam rada stvari malo bolj urejene glede prenočišč…..predvsem zaradi otrok. Pa še moje ” tipanje ” po tujini je še v povojih in moje znanje angleščine na žalost prav tako. Torej so omejitve za samostojne podvige očitne.
Plačana nisem od nobene agencije, pač pa nobeden ne dela zastonj (tudi agencije ne). Normalno, da morajo nekaj zaslužiti tudi one, če pa ne, pa si naj vsak sam rihta potovanje, pa bomo videli kaj se bolj splača. Verjemi, sem potovala že preko agencij in sama. Vse ima določene prednosti.
Ampak vsak se odloči za svoj način potovanja. In vsi, ki se odločijo za potovanje preko agencije, se morajo zavedati, da bodo nekaj plačali tudi njej in bodo bolj komot in prav tako morajo pričakovati, da vse ne bo vedno tako, kot so si zamislili. Tako pač je na tem svetu. Nisem v turistični branži, pa vseeno vem, da ljudje nemalokrat pričakujejo več, kot pa plačajo.
Tudi jaz sem s Kompasom kar zadovoljen in tudi sam sem imel primer, ko so nas Globtourjevi predstavniki obiskali samo za pobiranje denarja za izlete, potem jih pa cel teden nismo videli. Njihove cene za izlete pa so bile za 30% višje, kot npr. pri Atlasu!!?? Kot kaže hočejo služiti tudi tu!
Zato pa greš preko agencije, da ti predstavnik kaj pove, če že nekaj čas tam živijo in ima izkušnje.
Vse pohvale pa bi dala tudi agenciji TAO, ki se letos tudi zelo dobro izkazala pri dopustu.Pohvale predvsem predstavnikom v Turčiji!
Med bolj zaupljivimi so zagotovo Globtour , Ilirka , za moje pojme pa je prvi še vedno Kompas- ravno letos sva se z ženo odpravila na res dolgo potovanje z njimi in res se je vse ujemalo tudi ene nevšečnosti ni bilo. Kar naju pa je še posebej imajo poznavalca Oceanije in nama je razložil vse najpomembnejše stvari. Kompas le tako naprej !!!
Tudi sama sem bila do sedaj najbolj zadovoljna s Kompasom.Kar si plačal, si dobil. Imeli smo tudi primer, ko je bila napaka v katalogu in na reklamacijo so nam povrnili nekaj denarja. Zelo fer odnos!!
Letos pa sem mislila, da je Globtour enak Kompasu in sem šla z njimi. Razočaranje in ne grem NIKOLI VEČ z GLOBTOURJEM! Od te agencije je ostalo samo še ime in če bodo še naprej delali tako z vsemi gosti, jih kmalu ne bodo imeli več prav veliko!!!
Na reklamacijo so nam odvrnili vse negativno, pa še trajalo je skoraj 2 meseca, da smo dobili odgovor. Verjetno imajo toliko reklamacij, da jih sproti ne morejo poštimati.
Dober glas seže v deveto vas, slab pa še dlje!!
Mi smo bili pa letos z Globtourjem v Turčiji in je bilo katastrofalno. Prodali so nam Al v hotelu, ki naj bi imel 4*, potem smo pa od osebja izvedeli, da ima samo 3*.Pijačo so nam točili natakarji, pa godrnjali za vsak kozarec piva. Hrana je bila zanič! Za popoldanske prigriske si čakal v dolgi vrsti, ker so tako malo prinesli, da je takoj zmanjkalo in še nekaj takih cvetk!!!
Vendar to še ni bilo najhuje, kar smo izvedeli od drugih gostov, ki so bili z nami v hotelu(mogli bi iti na počitnice teden prej). Globtour jih je 2 DNI(!!!) pred odhodom(vse so imeli že spakirano!!!) obvestil, da je avijon polnin da ne bodo mogli iti ta teden, tako da so šli na počitnice šele naslednji teden.Na reklamacijo so odgovorili negativno in gre stvar na sodišče!
Bila sem na počitnicah že z mnogimi agencijami in imela kar dobre izkušnje:Kompas, Kažipot tours, Atlas.Tudi, če je bilo kaj narobe, so poravnali svoje napake.Vedno se držim raje bolj znanih agencij, ki poslujejo že dlje časa in za katere lahko rečeš, da so se kljub konkurenci obdržale na tržišču. Letos, pa smo potovali z Globtourjem, za katere smo mislili, da gredo ob bok Kompasu, pa smo doživeli celo polomijo. Po domače povedano so nas “nategnili” kar dobro.Ponudba, voucher in pogodba je bila OK, ampak dobili smo pa bistveno slabšo namestitev.Njihova predstavnica je bila ležerna, arogantna in nekoristna.Pustila nas je čakati na letališču ob 1:30 zjutraj, nje pa od nikoder. Kaj takega se nam res še ni zgodilo nikjer! Cel avijon ljudi je čakal 15 minut na eno “kuro”, ki se je potem vsa nasmejana prihihitala in brez opravičila nadaljevala delo.
Z agencijo Globtour ne bomo več hodili na dopuste, saj ko ti ponujajo, se lepo sliši in cene imajo tudi kar ugodne, ampak dopust si lahko včasih privoščiš samo enkrat v letu in da bi ga imela pokvarjenega z agencijo Globtour še enkrat..ne hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.