Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katera sadna torta vam je najboljša?

katera sadna torta vam je najboljša?

Zdravo,

katera sadna torta, ki jo sami naredite vam je najboljša? Iščem kakšen recept, da je torta bolj lahka in sočna in z običajnimi sestavinami (kakšne vegan zadeve iz sestavin od bogvekje, me ne zanimajo).

Jem samo čokoladne torte 🙂

Na prvem mestu borovničeva, tudi višnjeva.

Čokoladnih ne maram 🙂

hmm borovnice imam v skrinji, imaš kak dober recept?

Poglej na kulinariki nikolajeva torta.. z borovnicami (v receptu je sicer marmelada, jaz dam zmrzjene birovnice, jih mali pokuham, posladkam in odcedim..), mascarponejem… njam..

Vsekakor jagodna. Biskvit, prerezan, namazan z sladko smetano in jagode z vanili sladkorjem na vrh- Narediš dve plasti in okrasiš s smetano in jagodami. Njami!

Tort že dolgo ne pečem. Preveč packanja ter niti poceni to ni. Pa drugače veliko pečem še posebno zdaj ko smo 4 odrasli.
Kdaj pa kdaj jo kupim kar v sparu če rabim nekaj na hitro pa so prav ok.
Drugače so mi pa fajn recepti na kulinariki.net.
Sicer pa osnova je v večini biskvit. Sadje, smetana maskarpone, želetina in to je to.

Tudi jaz ne maram sadnih. Nobene. Pa raznih skutnih tudi ne.

pred leti sem veliko pekla ananasovo masleno torto … zdaj pa je maslo ? … zato jem samo ananas 🙂

Se mi je kar zluštalo torte – biskvit in polnjena s kombinacijo smetane in malin, božansko 🙂

Jaz delam borovničevo po tem receptu – samo ne s piškotno podlago, ampak z navadnim biskvitom. V bistvu po tem receptu naredim samo kremo 🙂 Zložim pa tako: biskvit , 1/2 kreme, biskvit in druga polovica kreme.
https://oblizniprste.si/slastne-sladice/borovniceva-torta-brez-pecenja/

Najbolj lahka sadna torta je pavlova, pa še za naredit je čisto enostavna.
Druga pa kakšna jogurtova strjenl na piškoti s sadjem.

Preizkueno odlična torta:

http://okusno.je/recept/socna-torta-s-klementinami,

jaz jo dejansko prleijem s čokoladnim prelivom:

180 sladke smetane
3 dag masla
pogreješ na ognju, odmkaneš z ognja in doda 23 dag jedilne čokolade

resnično zelo dobra torta, naj te ne prestraši priprava 🙂

Enkrat na leto imamo torto in to je bila dve leti zapored iz slaščičarne Lenček iz Domžal :jogurtova -sadna , oblita s čokolado.Vzamem celo in lepo razrezano.42 e.

Višnjeva.

Jagodna s smetano.

Na kulinariki klikni za višnjevo dobroto. Jaz sem namesto višenj dala jagode, ker moji ne marajo višenj. Res odlična torta!!! Po mojem se lahko dela iz kateregakoli sadja. Res dobra torta. Rahla, sočna. Pohvale tudi od tistih, ki ne marajo tort.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close