Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katera rastlina je to?

katera rastlina je to?

Kupila sem semena banan, posadila in zdaj ko je lepo odcvetela, so začeli rasti plodovi- vijolčna bunkica, ki ko raste spreminja barvo v zeleno. A je to možno, da je katera druga rastlina ali so res banane?

mene spominija na angelsko trobento…

Stopnice si pometi.

Iz telih si lahk skuhas caj bos fino zadeta. Tist k ti je pa to ponudil. kot banane je pa navadn teleban..

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

a ima angelska trobenta tudi plodove?

ima,vendar drugačne.okrogle in bodičaste…
z zagotovostjo ne morem reči,če je datura-angelska trobenta,cvetje me spominja nanjo.
banovec skoraj zagotovo ni!:)
plodovi me pa spominjajo na smokve….

Ne, to ni bananovec.
Listi imajo vzporedne žile, pri tvoji rastlini so mrežasti. Da sploh ne govorim o izgledu cvetov in plodov 😉

Tukaj si lahko ogledaš bananovec:

banovec skoraj zagotovo ni!:)
bananovec!!!

To kar imaš ti je skoraj zagotovo modra okrasna trobenta:

ki ima take plodove (ti so še majhni):

Aja, pa te trobente so zelo strupene in že zaužitje majhnega dela rastline lahko povzroči smrt! Tako da stran od otrok z njo!

Če so to tele trobente, pa če so res tolk strupene – jaz sem videla bele – zakaj jih imajo pa pri nas v lokalu na terasi. A tam ni otrok ? Ne štekam ?

A misliš da oni pa vejo, kako je s to rastlino? Saj so tudi nekateri otroški vrtci bili “ograjeni” z živo mejo iz tise, katere plodovi so še veliko bolj strupeni.

Datura?

je po naše angelska trobenta.

Tudi v lokalu si ti odgovorna za otroka, nima kaj letat na okoli. Rože so za okras, ne za šlatanje.
Drugo je bil primer s tiso okrog vrtca. Tam je več otrok težko nadzirat.

Dej baba ne tež zmeri. A tebe res nikol noben ne nasadi na …. metlo. Grobo, kritizersko bitje. Šetaj !

Datura ali kristavec, ko naredi plodove so v veliki kolicini smrtni, v pravsnji pa se imas fletno,ampak ne zlorabljaj ce ne znas pripravit. lp

a potem iz teh plodov dobimo seme- če ja, kako vem kdaj ga poberem? a so trajnice?

Trajno vsako leto fiksala. Se boš samo eno leto.

Ufa, nevarno, en sam plod zaduši težko odraslo kravo.

Ojej daturo so obredno zauživali v raznih ritualih kjer so se dogajale nore reči, če s temi semeni predoziraš znaš biti kaj hitro v življenjski nevarnosti. Več o tej rastlini na dodanem linku
http://www.kmetija.si/Novica/datura-hudiceva-zel

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close