Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katera plezalka raste in se preplete najhitreje – za zastiranje pred sosedi?

Katera plezalka raste in se preplete najhitreje – za zastiranje pred sosedi?

Na enem delu imamo trto, ki pa je še mlada, zato je še precej prazno. Če damo leseno oporo – kaj bi se spomladi zelo hitro razraslo – tudi v višino – ker se od sosedov vidi direktno na našo teraso. Naredili bi pa lesene opore, da bi se rastlina lahko “prijemala”.

Trto boste pustili in zraven dali se nekaj?
Ce ne, ce zelite tisto vzpenjavko samo, bo zelo hitro rastoc okrasni krompir.. hitro in kosato raste in tudi lepo cveti..

Jaz bi ta visok fižol. To se res tako obraste…. pa še pridelek imate.

Pa ene pet semen sončnic….

Dokler se pa ne obraste – če boste imeli lesene opore -….. napeljite dva štrika in tam obesite kakšno krpo…

Divja trta zraste v eni sezoni. Je lepe rdeče barve, zelo gosta, listi so toliko veliki kot od javorja(ne rdečega). Ko jo enkrat imaš na vrtu se je težko znebiš, ker kar pleza in pleza.

Jaz bi dala cipreso in cakala odziv. Hahaha

Vtipkaj v Google križišče Drenikove in Celovške. Imaš posnetek you tube-cela hiša je zaraščena z vinsko trto. Dela z njo ni nič, samo režeš jo, ko preveč zraste. Pa v Škocjanu je tudi ena taka hiša.

Ali vinika. Hitro raste, doseze vec metrov v visino in jeseni listi dobijo lepo rdeco barvo. Lahko tudi P. tricuspidata.

Za do 3 metrov je pa vrtnica najlepsa.

Divja trta.

Kje se pa se dobi divja trta?

Jaz imam tudi ena takšne moteče sosede in sem posadila ciprese – enkratno … Prej so nam pa v košare gledali (pa nismi tako blizu), kaj smo kupili v trgovini, da o drugem ne govorimo …
Prijatelji so takoj, ko so kupili zemljo za hišo okoli nje posadili ciprese. Drugi pa takoj postavili ograjo. Pametno, zelo pametno …

Pa srečno s tvojo zastirko pred sosedi.

Kje se pa se dobi divja trta?[/quote]

Zelo hitro in rada se prime, če jo podtakneš. Mi jo imamo na morju, doma smo jo dali ven, ker je naredila temo, ne samo senco 🙂
Malo poglej okrog, vsak ti bo odstopil kak poganjek. Imajo pa tudi v cvetličarni.

Preden karkoli posadiš je zelo pomembno vprašanje kaj želiš pozimi? Marsikatera rastlina odvrže listje in potem pozimi ne boste zaščiteni pred pogledi sosedov.

Mi imamo okoli hiše divjo trto in kivi za pergolo. Trta je hitrejša od kivija. Obe pozimi odvržeta listje. Pri pergoli je to vredu saj pozimi želimo imeti sonce v hišo. Tudi smeti naredita veliko v jesenskem času.
Potem imam vrtnice, popenjalke. Zrastejo preko deset metrov, rastejo zelo hitro (hitreje kot divja trta). Cvetijo 1x na leto in v tistem času je prekrasna. Ostane zelena tudi pozimi.
Potem imam pasijonko. Tudi izjemno hitro raste, lepo cveti pa še sadeži so za pojest. Je pa občutljiva na mraz.
Potem je še Jasmin. Ta raste malo bolj počasi, je zelo trpežen, zelo lepo cveti in takrat tudi lepo diši.

Bezeg hitro raste, dobro zastira pogled in še koristen je.

Zakaj ne bi posadila prave trte, magari šmarnico, ni nič dela, pa še grozdje boste jedli, že kmalu!Se zelo razraste in še za senco je. Pozimi imate pa tako vse dogodivščine večinoma notri, tako, da ni problem, ne?

Osebno ne bi sadila cipres, ker mi smrdijo in še temno je zelo v hiši. Pa še razgled bi si zastrla.Osebno mislim, da so ciprese za na britof!

Kivi, glicinija?

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close