Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika katera peciva?

katera peciva?

Katera peciva naj specem za v sluzbo, kjer bo jedlo nekje med 20 in 30 ljudi. Racunala sem nekaj takega, da se bodo narezali majhni koscki in se bo dalo prijeti v roke in jesti. To rabim za v torek…kaj bi lahko spekla ze danes in bi pocakalo do torka?

P.S. Rabim enostavne recepte, za ne komplicirana peciva in hitro gotova. 🙂

orehova pita,brki

makovo pecivo,čokoladno pecivo z orehi

recepte pa ti lahko napišem čez kakšni dve uri

Linške, brki, bela pita, mađarica, panji, šape,…
LP

kakšni pa so ti “brki” nisem našla v iskalniku ??

BRKI

Testo:
35dag moke
15dag margarine
4 rumenjaki
1 pecilni prašek
6žlic mleka
2žlici sladkorja

Krema:
4 beljaki
15dag sladkorja
15dag mletih orehov
1žlica kakava
marmelada

Zamesi testo in ga razdeliš na 3 dele.Vsakega posebej razvaljaš,namažeš z marmelado in nato s kremo in zaviješ z obeh strani proti sredini v rolado.Spečeš in posuješ s sladkorjem v prahu

Zelo enostavno je jogurtovo pecivo kot osnova, potem pa to lahko naredis s sadjem (nam je najboljše z breskvami ali z višnjami) ali makom ali kokosom ali kot marmorni kolac… Od kar imammo dojenčka jaz pečem skoraj samo še to, ker je hitro in dobro.

Helena

Še nekaj linkov:

Na kulinariki je se kar nekaj jogurtovih biskvitov.

Helena

skutine ledene kocke 🙂

LP

Pa tudi ta je dober
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2157
LP

Nja napisem za katera peciva sme se odlocila. Najprej sem naredila vsem znane cokoladne – rum kroglice, nato sem naredila eno pecivo, ki s emu rece “zelo dobro pecivo”, mami mi je naredila Londonske rezine (mislim, da se jim tako rece), danes sem naredila se skutine ledene kocke 😉 Ce bom imela pa se cas, bom pa naredila se neka slanega…ene take palcke s sezamom in makom 🙂

Pa se bom napekla spet za nekaj casa 😀

mi lahko napišeš recept za “zelo dobro pecivo” ?
hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close